Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας ταξίδεψε στις ΗΠΑ




Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης:

­Ο Υπουργός Δικαιο­σύνης κ. Νικόλαος Δένδιας εκπροσώπησε την Κυβέρνηση της Ελλάδος στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στον Λε­υκό Οίκο, παρουσία του Προέδρου των Η.Π.Α. κ. Μπαράκ Ομπάμα, του Αντιπροέδρου των Η.Π.Α. κ.­ Τζόζεφ Μπάιντεν και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Δημητρίου.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης Γερουσιαστές και Βουλευτές των Η.Π.Α., ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς, ο Πρέσβης της Κύπρου ­κ. Ανδρέας Κακουρής, καθώς και οι Διοικήσεις όλων των μεγάλων Ομογενειακών Οργανώσεων στις ΗΠΑ.
­­­
­Κατά τη διάρκεια της τε­λετής, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είχε σύντομη συνομιλία με το­ν Πρόεδρο και τον Α­ντιπρόεδρο των ΗΠΑ, τους οποίους ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την τελετή στον Λευκό Οίκο, όπως επίσης και για τα θερμά λόγια τα οποία χρησιμ­οποίησαν στις ομιλίες τους σχετικά με το ρόλο της Ελληνικής Ομογένειας.

­­­Ο κ. Ν. Δένδιας παρευρέθηκε ακόμη, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (ώρα Ελλάδος), στη δεξίωση που παρέθεσε στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουάσιγκτων ο Πρέσβης κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς, προς τιμήν μελών της νέας Κυβέρνησης των Η.Π.Α., του Κογκρέσου και του Διπλωματικού Σώματος.

Ο Έλληνας Υπουργός, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις κοινές πολιτισμικές ρίζες των δυο λαών και επαίνεσε τη δραστηριότητα της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είμαι υπερήφανος και ευγνώμων για την ελληνοαμερικανική κοινότητα και τη συμβολή της στην ανάπτυξη και τη σύσφιγξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών».

Σχετικά με την ελληνοαμερικανική φιλία, τόνισε ακόμη ο κ. Ν. Δένδιας: «οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, όλα αυτά τα χρόνια, διακρίνονται από μια πολύ ισχυρή φιλία.

Με τις καλές και τις κακές της στιγμές, όπως όλες οι δυνατές σχέσεις».

Γιατί επιλέχθηκε ειδικά ο υπουργός Δικαιοσύνης να ταξιδέψει στην Αμερική αυτόν τον καιρό αποτελεί γρίφο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: