Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Συνάντηση της κ. Σχοιναράκη με τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας




Δεν ξέρουμε αν προβλέπεται από το Πρωτόκολλο αλλά είναι αλήθεια.

Στις 31.3.2009 η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη - Ηλιάκη, νομάρχης Ηρακλείου συναντήθηκε με το το νέο πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κ. Ντέιβιντ Λάντσμαν στο Νομαρχιακό Μέγαρο της πόλης.

Εκεί ο κ. Λάντσμαν σχολίασε την καθαρότητα των ακτών της Κρήτης, αλλά, φανταζόμαστε, και το υπέροχο κλίμα της περιοχής.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε τουριστικά θέματα και συγκεκριμένα στα ατυχή γεγονότα που σημειώνονται κάθε χρόνο στην περιοχή της Χερσονήσου και των Μαλίων.

Η συνεργασία ανάμεσα στους φορείς, τους επιχειρηματίες και την πρεσβεία μπορεί να δώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα, προκειμένου να μη διαφημίζεται ο Νομός ως τόπος ασυδοσίας για τα νέα παιδιά του εξωτερικού, σχολιάστηκε από τη νομαρχία.

Παράλληλα, η Νομάρχης ενημέρωσε τον πρέσβη για την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με την ελληνική αστυνομία, καθώς και για τους συντονισμένους ελέγχους των Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο κομμάτι των τροφίμων και των ποτών.

Κύριο μέλημα όπως τόνισε η Νομάρχης είναι οι τουρίστες, αλλά και οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς και τις υπηρεσίες μας δίπλα τους.

Επιπλέον η κ. Σχοιναράκη αναφέρθηκε στη δεύτερη κύρια δραστηριότητα του νομού, την ενασχόληση με τον αγροτικό τομέα.

Η Νομάρχης επεσήμανε στον πρέσβη πως στόχος της Νομαρχιακής Αρχής είναι να συνδυάσει το τουριστικό προϊόν με τον αγροτικό τομέα, καθιστώντας την περιοχή ένα τουριστικό νομό για όλες τις εποχές του χρόνου, προωθώντας παράλληλα τη βιώσιμη ανάπτυξή του.

Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον του Βρετανού πρέσβη και για τα αγροτικά αλλά και τα παραδοσιακά προϊόντα που παράγει ο Νομός, όπως τα κηπευτικά, το λάδι, το κρασί και η ρακί.

Τέλος, η κ. Σχοιναράκη συζήτησε με τον πρέσβη πάνω σε θέματα ιστορικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα για το Μινωικό πολιτισμό και τα ανάκτορα της Κνωσού, της Φαιστού και της Γόρτυνας.

Ωραία όλα αυτά. Σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Επειδή όμως ο κ. Λάντσμαν ήταν ξανά επίσημα στην Ελλάδα την περίοδο 1991-1994 ως αναλυτής, η κάρτα του έγραφε τότε Δεύτερος Γραμματέας επιτετραμένος σε θέματα Οικονομικών και Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και επειδή στις 13.3.2009 συναντήθηκε και με το νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη ας μας πει κάποιος ποιός είναι ο πραγματικός σκοπός αυτών των συναντήσεων.

Η Θεσσαλονίκη δεν φημίζεται για τις πολύ καθαρές ακτές της ούτε για τα άλλα ενδιαφέροντα για το οποία συνομίλησαν με την κα Σχοιναράκη.

Ο καθηγητής Ντέιβιντ Μορίς Λάντσμαν (David Maurice Landsman) γεννήθηκε το 1963 και έχει υπηρετήσει για πολλά χρόνια στα νότια Βαλκάνια, ενώ ήρθε, με εντολή της υπηρεσίας του που ανακοινώθηκε επίσημα τον περασμένο Οκτώβριο, να αντικαταστήσει τον Σάιμον Γκάς (Simon Gass) .

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009, σε σχετική τελετή, παρουσίασε τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Συγκεκριμένα, ως αξιωματούχος της ΜΙ6, της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αγγλίας ανέλαβε υπηρεσία στην Αθήνα το 1991, στο Βελιγκράδι το 1997, στη Μπάνια Λούκα (πόλη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και πρωτεύουσα της Σερβικής Δημοκρατίας) το 1999, πάλι στο Βελιγκράδι το 2000, στα Τίρανα το 2001, ενώ επέστρεψε στο Λονδίνο το 2003 όπου συμμετείχε σε διάφορα προγράμματα εκπαίδευσης.

Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αρχίζει να παίρνει σοβαρά τα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας πιο δραστήρια το κύριο όπλο της Βρετανικής κυριαρχίας δηλαδή την πολύπλευρη διπλωματία.

Υπάρχει βέβαια πάντα και το ενδεχόμενο εξελίξεων στην περιοχή μας εκτός Ελλάδος.

Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι η Ελλάδα δεν έχει φύγει ποτέ από την Αγγλική επιρροή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: