Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Στον Εισαγγελέα η υπόθεση Γιάννη Μίχα - Blogger




Στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά βρίσκεται η υπόθεση που αφορά την απόλυση του συντάκτη του blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, αν και η θέση δημοσίου υπαλλήλου προστατεύεται από το Σύνταγμα, μια ωραία πρωία προχώρησε στη λύση της υπαλληλικής σχέσης του blogger με τη νομαρχία Πειραιά επικαλούμενος μια διάταξη νόμου που όψιμα θυμήθηκε ότι υπάρχει.

Ο blogger είχε διοριστεί με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ στη νομαρχία Πειραιά και ενώ ήταν υπάλληλος πληροφορήθηκε από το ΑΣΕΠ ότι διορίστηκε και στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθήνας Πειραιά.

Ο δεύτερος διορισμός υπαλλήλου είναι κατ΄αρχήν νόμιμος, κάτω όμως από προϋποθέσεις, σύμφωνα με το Ν. 1256/1982 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Αυτό που δεν είναι νόμιμο όμως είναι να διορίζεται υπάλληλος που έχει συμμετάσχει επιτυχώς σε διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ αν δεν έχει περάσει πενταετία από το διορισμό του σύμφωνα με το Ν. 2190/1994 όπως επίσης αυτός ισχύει.

Ακόμη δεν είναι νόμιμο να διορίζεται κάποιος όταν δεν έχει τα προσόντα διορισμού κατά το χρόνο διορισμού του.

Επιπλέον δεν μπορεί να θεωρηθεί νόμιμη μια διαδικασία όταν ακόμη και αιτήσεις υποψηφίων έχουν χαθεί αλλά και όταν διορίζονται άτομα στη θέση άλλων που δικαιούνται το διορισμό.

Όλα αυτά ο blogger τα κατήγγειλε επίσημα τόσο στον τότε Διευθυντή του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθήνας Πειραιά, Γεώργιο Σαράντη, όσο και στο ΑΣΕΠ, στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, στον Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο αλλά και στο νομάρχη Πειραιά και προϊστάμενό του Γιάννη Μίχα.

Ο διορισμός του blogger αλλά και όλων των άλλων διορισμένων με την ίδια προκήρυξη ήταν παράνομος σύμφωνα με τη νομοθεσία και θα έπρεπε όλοι οι σχετικοί διορισμοί να ανακληθούν.

Ουδέποτε εισέπραξε χρηματική αμοιβή ο blogger από τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθήνας Πειραιά αφού ο ίδιος ο Οργανισμός σε έγγραφό του προς το Ελεγκτικό Συνέδριο δηλώνει ότι υπάρχει εκκρεμότητα

Όλοι οι κ.κ. υπεύθυνοι προσπάθησαν να κουκουλώσουν την υπόθεση και ο νομάρχης Πειραιά εξέδωσε την ουσιαστικά απόλυση του blogger από τη νομαρχία.

Μετά από επίμονες προσπάθειές μας το Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε τελικά το φάκελο στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά για τα νόμιμα. (Κάντε κλικ στη φωτογραφία επάνω για μεγαλύτερη).




Για να πιέσει μάλλον ο νομάρχης Γιάννης Μίχας τον blogger να αποδεχτεί την παράνομο διορισμό νομιμοποιώντας όμως έτσι τις παρανομίες όλων των αρμοδίων απαίτησε και την επιστροφή δεδουλευμένων! (Φωτογραφία αμέσως πιο πάνω).

Το έγγραφο εστάλη από τη Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Πειραιά και κοινοποιήθηκε και στη ΔΟΥ Πειραιά.

Στο επόμενη φωτογραφία, πιο κάτω, βλέπετε και την απάντηση της ΔΟΥ σχετικά με ποιός έχει την ευθύνη για την εκκαθάριση της μισθοδοσίας.





Ο νομάρχης μας Γιάννης Μίχας.

Ο blogger δεν είναι τυχαίος άνθρωπος. Δεν λερώνει τα χέρια του με τίποτα και καταγγέλλει όλες τις μαϊμουδιές των γαλαζοπράσινων στελεχών της παρακμής.

Έχει ήδη τιμηθεί με "Εύφημο Μνεία" για τις υπηρεσίες του σε δημόσιο φορέα και δεν χρειάζεται οποιονδήποτε κομματικό για να προχωρήσει στη ζωή του όπως μερικοί επώνυμοι.

Για το λόγο αυτό υποθέτουμε ζητήθηκε και από βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου η συνδρομή του blogger στο διοικητικό βάρος του αιρετού.

Μόλις όμως πληροφορήθηκαν το γεγονός οι αρμόδιοι του Πειραιά τότε φαίνεται ότι τα θυμήθηκαν όλα.

Απέστειλαν αυθαίρετα και επιστολή στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος να διακοπεί η μισθοδοσία του υπαλλήλου.

Μόνο σε κομματικό φανατισμό και μένος πρέπει να οφείλεται η όλη αυτή πρωτοφανής διαδικασία που ως κερασάκι στην τούρτα ήρθε να προστεθεί και η αγωγή του νομάρχη για δήθεν προσβολή της προσωπικότητάς του.

Εμείς θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τις νόμιμες διαδικασίες.

Ετοιμάζεται ήδη μηνυτήρια αναφορά ονομαστικά κατά του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα για τα πεπραγμένα του και τότε θα κληθεί ενώπιον της Εισαγγελικής Αρχής να καταθέσει όσα γνωρίζει ως ύποπτος διάπραξης ποινικών αδικημάτων.

Εκκρεμούν ήδη μηνυτήριες αναφορές για τις οποίες πιστεύουμε ότι επίσης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Δεν θα διστάσουμε ούτε στιγμή να ενημερώσουμε τον κ. Εισαγγελέα για ύποπτες υπογραφές και απλών υπαλλήλων της νομαρχίας Πειραιά.

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Αρκετά πια με τα παιχνίδια. Η υπομονή και ανοχή των πολιτών έχουν και τα όριά τους.



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΑ????

Michael Angelopoulos είπε...

Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος;


Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ.

Επικοινωνία: