Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Επιχείρηση Καθαριότητα




Σε μεγάλη επιχείρηση αναδεικνύεται η καθαριότητα του χώρου όπου βρέθηκαν δείγματα αρχαίων οικοδομημάτων στην οδό Γούναρη και ακτή Ποσειδώνος στο λιμάνι του Πειραιά.

Για το θέμα είχαμε γράψει πριν από δύο μήνες περίπου.

(βλ. Γεγονός η Πράσινη Ανάπτυξη στον Πειραιά)

Η κατάσταση όμως είχε χειροτερεύσει από τότε αφού οι περαστικοί έπρεπε κυριολεκτικά να κρατούν τη μύτη τους.

Ωστόσο, οι διεργασίες των μικροοργανισμών που δημιουργούσαν δύσοσμα αέρια δεν πρέπει να ήταν απειλή για τη Δημόσια Υγεία αφού η Νομαρχία Πειραιά που βρίσκεται μόλις κάποια βήματα μακριά, στην απέναντι γωνία, αναμφίβολα θα είχε ρίξει καμπάνες στους υπεύθυνους για την κατάσταση αυτή.

Κάποιοι τελικά, μάλλον από το δήμο Πειραιά, φιλοτιμήθηκαν να ξεκινήσουν την καθαριότητα του χώρου.

Η επιχείρηση όμως έχει μείνει στη μέση.

Άλλο ένα δείγμα συντονισμού των δημοσίων υπηρεσιών στην πόλη αλλά και απόδειξη του πραγματικού ενδιαφέροντος που έχουν οι αρμόδιοι για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Πειραιά.

Για να γίνει δουλειά στο Λιμάνι θα πρέπει να πάρει κάποιος που ενδιαφέρεται το φάκελο στο χέρι και να τρέχει από υπηρεσία σε υπηρεσία συλλέγοντας υπογραφές.

Με δεδομένο πάντα ότι υπάρχει η πολιτική βούληση.

Έστω και έτσι.

Γιατί τόσο καιρό ο χώρος αυτός παραμένει σκουπιδότοπος;





Μια άλλη παράμετρος που πρέπει να σημειωθεί:

Αυτή της ταλαιπωρίας και της ζημίας που υφίσταται ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου περιμένοντας τη Διοίκηση να αποφασίσει και να δράσει.

Κατά τα άλλα, ο φωτογραφικός φακός των τουριστών απαθανατίζει τις σκηνές για το άλμπουμ των διακοπών.

1 σχόλιο:

Γιώργης είπε...

σχετικό με την καθαριότητα στον Πειραιά.Εντύπωση μου έκανε η ξύλινη επένδυση γύρω από κάθε κάδο στην Ηρώων Πολυτεχνείου.Είμαι περίεργος αυτή η καλαισθησία πόσο θα κρατήσει.Επίσης,απορία, γιατί όλοι οι κάδοι ανακύκλωσης από τα κεντρικά σημεία έχουν κάνει φτερά;Ο Δήμος σταμάτησε την ανακύκλωση πριν καν ασχοληθεί πιο σοβαρά μαζί της;

Επικοινωνία: