Σάββατο, 9 Μαΐου 2009

Ανακοίνωση των Δημοκρατικών
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ,
ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (www.dimokratikoi.gr)


Το κόμμα των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ιδρύθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2009 από ενεργούς πολίτες,που αποφάσισαν να δώσουν την δική τους απάντηση στην χρεωκοπία των σημερινών κομμάτων.

Με την ευκαιρία της Γιορτής της Μητέρας, οι Δημοκρατικοί επισημαίνουν ότι η κοινωνική συνοχή και η κοινωνική δικαιοσύνη αποτελούν όρο για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας στην σημερινή όλο και πιο δύσκολη διεθνή συγκυρία.

Μία από τις μεγάλες προτεραιότητες των Δημοκρατικών είναι η στήριξη προς τις γυναίκες, τα παιδιά, την οικογένεια και τους νέους.

Προτείνουμε:

α) Την ενθάρρυνση των γεννήσεων και την αποθάρρυνση των αμβλώσεων.
β) Την επιδότηση των μεθόδων υποβοηθούμενης γονιμοποίησης από τα ασφαλιστικά ταμεία.
γ) Την επιδότηση των γεννήσεων και της φροντίδας των παιδιών, που θα περιλαμβάνει:

1. Πραγματική αύξηση των επιδομάτων τέκνου.
2. Mέτρα ενθάρρυνσης της τεκνοποιίας σε όσο το δυνατόν νεαρότερη ηλικία για τις γυναίκες.
3. Ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών των γονέων πέραν των δύο παιδιών (ή των γυναικών που έχουν τεκνοποιήσει σε νεαρή ηλικία, μεταξύ 21-24 ετών).
4. Εκμηδένιση του κόστους που σήμερα καταβάλλουν οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα για την γέννηση παιδιών από τους υπαλλήλους τους που οδηγεί σε απαράδεκτες πιέσεις στις υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα να μην τεκνοποιούν.

δ) Φροντίδα για την ευημερία των παιδιών, που θα περιλαμβάνει:

1. Την καθιέρωση γενικής, ποιοτικής, δωρεάν βρεφονηπιακής φροντίδας και προσχολικής αγωγής, με προτεραιότητα στις εργαζόμενες και στις ανύπαντρες μητέρες, που να είναι διαθέσιμη 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα.
2. Την δωρεάν παροχή ιατροφαρμακευτικής, οφθαλμιατρικής και οδοντιατρικής περίθαλψης σε κάθε παιδί από τα 0 έως τα 14-18 χρόνια του. Την υποχρεωτική θέσπιση πλήρους και δωρεάν ετήσιας προληπτικής ιατρικής εξέτασης για τις ηλικίες 0-12 ετών.
3. Tον πολλαπλασιασμό των ελεύθερων δημοσίων χώρων αναψυχής και αθλητισμού για τα παιδιά.
4. Tην εξασφάλιση της ελεύθερης και ασφαλούς κίνησης για προνήπια και παιδιά σε ολόκληρο τον αστικό ιστό (δίκτυο πεζοδρόμων και πεζοδρομίων, μείωση της αυτοκίνησης).
5. Την ανάπτυξη ποιοτικών ολοήμερων προγραμμάτων στα σχολεία.

ε) Μέριμνα για την ασφάλεια των παιδιών, που θα περιλαμβάνει την υιοθέτηση και εφαρμογή των αυστηρότερων προδιαγραφών ασφάλειας στην ΕΕ για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στις πόλεις, την ποιότητα του αέρα στα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους παιδοτόπους, και κάθε κλειστό χώρο που φιλοξενεί παιδιά, την ποιότητα των υδάτων, την ποιότητα των τροφών (ιδίως φρούτων-λαχανικών, γάλακτος, ψωμιού, κρεάτων), την ποσότητα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που δέχονται τα παιδιά, την καταπολέμηση της ηχορύπανσης, την εξασφάλιση των παιδιών από ρητά σεξουαλικά η βίαια περιεχόμενα.

Για να κατεβάσετε το πλήρες πρόγραμμα των δημοκρατικών κάντε κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: