Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Άρχισαν τα εξώδικα

Και λοιπόν;

Εξώδικο έστειλε στο Νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό η "Κεντρική Κλινική Αθηνών", η οποία εδρεύει στην οδό Ασκληπιού, διαμαρτυρόμενη (σύμφωνα με στοιχεία που έχει το δημοσιογραφικό press-gr.blogspot.com) για την εξοντωτική άρνηση των υπηρεσιών υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών να χορηγήσει στην εν λόγω κλινική βεβαίωση ορθής λειτουργίας.

Η κλινική έκανε το "αποτρόπαιο έγκλημα" να τοποθετήσει καθιστικά απέναντι από το Φυσικοθεραπευτήριο!

Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο καλοπροαίρετου πολίτη οι κομματικοί έτσι ώστε ακόμη και ο πιο αφελής να υποπτεύεται πλέον ότι δε γίνονται τυχαία όλα αυτά αλλά έχει στηθεί μια επιχείρηση έκδοσης αδειών αρμοδιότητας τοπικής αυτοδιοίκησης.

Την περασμένη βδομάδα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Σωκράτης - Λέανδρος Ρακιντζής αναφέρθηκε και σε πεπραγμένα της Νομαρχίας Πειραιά.

Έμεινε όμως στις διαπιστώσεις ο κ. Γενικός ενώ άλλες είναι οι αποφασιστικές αρμοδιότητές του.

Τώρα τι προσπαθεί να καταφέρει με το εξώδικο η "Κεντρική Κλινική Αθηνών" δεν ξέρουμε καθώς εμείς για ανάλογες περιπτώσεις μέχρι και στον Εισαγγελέα Πειραιά φτάσαμε και πήραμε δις απάντηση ότι δεν συντρέχει λόγος... δίωξης.

Εν τω μεταξύ, είχε σκάσει η βόμβα στη Δ/νση Μεταφορών της Νομαρχίας Πειραιά, ενώ τα φιτίλια έχουν ανάψει και σε άλλες δύο Δ/νσεις στο λιμάνι, απ' όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Με μερικά ευρώ ίσως να είχε ξεμπερδέψει η "Κεντρική Κλινική Αθηνών". Ή όχι;

Είναι σε τέτοια κατάσταση διάλυσης και διαφθοράς η Δημόσια Διοίκηση που και πληρώνεις και η δουλειά σου δεν γίνεται.

Έχοντας την εμπειρία, μπορούμε να μαντέψουμε με ένα καλό ποσοστό επιτυχίας ότι κάτι τέτοιο έχει συμβεί και στη συγκεκριμένη περίπτωση.


Διαβάστε όμως το άρθρο του press-gr.blogspot.com (κάντε κλικ στον επόμενο δεσμό για να δείτε τα ντοκουμέντα):

Εξώδικο - κόλαφος για τον Νομάρχη Αθηνών!...

Σκληρές καταγγελίες και σοβαροί υπαινιγμοί για τον τρόπο που κάνουν τους ελέγχους στις επιχειρήσεις οι υπηρεσίες Υγείας της νομαρχίας.

Έκθετος ο νομάρχης Γ. Σγουρός
.
Από τον Αλκη Νίκα
.
Περίεργα πράγματα φαίνεται ότι συμβαίνουν στη Νομαρχία Αθηνών, τα οποία εκθέτουν τον ίδιο τον νομάρχη Γιάννη Σγουρό, κι έχουν σχέση με τον τρόπο που κάνουν τους ελέγχους οι αρμόδιες υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για κάποιους οι οποίοι αναγκάζονται πλέον να κινηθούν δικαστικά διατυπώνοντας σοβαρότατες καταγγελίες που πρέπει να ελεγχθούν. Μια τέτοια καταγγελία, που κοινοποιείται και στον κ. Σγουρό, στάλθηκε προ ημερών με εξώδικο από την "Κεντρική Κλινική Αθηνών, η οποία εδρεύει στην οδό Ασκληπιού.

Στο εξώδικο καταγγέλλεται η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας ότι "παρά τα επανειλημμένα και πολύμηνα αιτήματά μας περί χορήγησης βεβαίωσης καλής λειτουργίας της Κλινικής μας αρνείσθε αδικαιολόγητα να προβείτε στην αιτούμενη χορήγηση, ως έχετε υποχρεώση από το νόμο".

Ποια είναι η δικαιολογία; Σύμφωνα με το εξώδικο, ότι "δεν έχουν δήθεν απομακρυνθεί τα καθιστικά που έχουν τοποθετηθεί στο χώρο απέναντι από το φυσικοθεραπευτήριο"!

Οι καταγγέλοντες προσθέτουν ότι "έχουν συμμορφωθεί προς τις παρατηρήσεις" αλλά παρά ταύτα δεν δίδεται η βεβαίωση "χωρίς την οποία αδυνατούμε να εισπράξουμε τα οφειλόμενα από τους ασφαλιστικούς Οργανισμούς με τους οποίους έχουμε συνάψει συμβάσεις".

Το πιο κρίσιμο απόσπασμα του εξωδίκου όμως είναι το εξής:

"Μάλιστα, θα πρέπει να επισημανθεί ότι κάθε χρόνο, για λόγους που αδυνατούμε να αντιληφθούμε και μας δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά, δημιουργείτε αδικαιολόγητα προσκόμματα στη χορήγηση της εν λόγω βεβαίωσης".

Αυτός ο υπαινιγμός είναι πολύ σοβαρός όταν αποτελεί κοινό μυστικό πώς συμπεριφέρονται ορισμένοι υπάλληλοι των νομαρχιών που ασχολούνται με...
τα υγειονομικά θέματα. Και προφανώς για να αναγκαστούν να στείλουν εξώδικο οι αρμόδιοι της Κλινικής σημαίνει ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και έχουν αποφασίσει να τραβήξουν στα άκρα τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις για τη Νομαρχία Αθηνών.

Το θέμα έχει και πολιτική διάσταση που εκθέτει τον κ. Σγουρό, επίλεκτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που θέλει αύριο να κυβερνήσει τη χώρα κιόλας.

Τι συμβαίνει στη Νομαρχία σας κύριε Σγουρέ; Λειτουργούν κάποιοι κατά τρόπο απαράδεκτο και ενδεχομένως επιλήψιμο; Δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους για άγνωστους -και ποιους άραγε- λόγους; Ποιος τους καλύπτει; Δεν πρέπει να κάνετε αμέσως έρευνα και να πάρετε κεφάλια για να μη θεωρηθείτε συνυπεύθυνος;

Η διαφθορά στην Αυτοδιοίκηση, στους δήμους και τις νομαρχίες, είναι παλιά ιστορία. Οσοι κινούνται στην αγορά γνωρίζουν τι πρέπει να ...πληρώνουν. Και το κάνουν συχνά, γιατί δεν έχουν άλλη λύση. Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία για να συνεχιστεί το φαινόμενο. Οσοι θέλουν να "λαδώνονται" για να εξυπηρετούν τον πολίτη, τον επαγγελματία, την ιδιωτική επιχείρηση πρέπει να τιμωρούνται με τον πιο αυστηρό τρόπο και και όχι να καλύπτονται. Έτσι δεν είναι;

Αυτό γενικά.

Η συγκεκριμένη υπόθεση πάντως φαίνεται ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια αφού το εξώδικο ήταν μόνο η αρχή των καταγγελιών καθώς γράφει ότι "θα ενεργήσουμε τα νόμιμα για τη διασφάλιση των συμφερόντων μας" και την "αποκατάσταση κάθε ζημίας που υφιστάμεθα καθημερινώς εξ υπαιτιότητας σας"!



ΕΠ: Μπράβο στην "Κεντρική Κλινική Αθηνών" που είχε το θάρρος να κοινοποιήσει αυτό το εξώδικο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: