Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Απαραίτητο το μήνυμα της Ελπίδας

Ιδιωτικά σχόλια προκάλεσε η ανάρτηση:

Πολιτική τρίπλα κατώτερη των περιστάσεων από τον Κώστα Καραμανλή

Κριτική έγινε μάλιστα για το γεγονός ότι επιλέξαμε να δώσουμε ως παράδειγμα μεγάλου ηγέτη τον Μπαράκ Ομπάμα.

Τα γεγονότα μέχρι σήμερα, δηλαδή η νίκη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και η ανάδειξη ως προέδρου ενός αφροαμερικάνου, πέρα απ' οτιδήποτε άλλο είναι επιβεβαίωση των ικανοτήτων Ομπάμα.

Τώρα, αν καταφέρει τελικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ από τα λόγια να πάει στις πράξεις προς το συμφέρον της χώρας του αλλά και των ελεύθερων Λαών είναι κάτι που θα το δείξει η Ιστορία.

Εμείς παραθέσαμε το απόσπασμα από την προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα ως ένα πετυχημένο μοντέλο επικοινωνιακής τακτικής ενός ηγέτη που θέλει να βγάλει τη χώρα του από τα προβλήματα και να δώσει στο Λαό την ελπίδα που έχει χάσει.

Μόνο με την ελπίδα αλλά και την τιμωρία όσων έσφαλαν, όπως πολύ σωστά είχε παρατηρήσει μετά την 3η του Σεπτέμβρη ο Ανδρέας Παπανδρέου, μπορεί να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη σε γερά θεμέλια που δεν αφήνουν περιθώρια πισωγυρίσματος.

Δείτε και το επόμενο video του Ομπάμα:






"Είμαστε σε ένα καθοριστικό σημείο στην Ιστορία μας.

Το Έθνος μας είναι σε πόλεμο, ο πλανήτης βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το Όνειρο για το οποίο τόσες πολλές γενιές πολέμησαν μοιάζει να χάνεται σιγά-σιγά.

Και αυτός είναι ο λόγος που τα γνωστά παλιά εγχειρίδια πολιτικής εκστρατείας της Ουάσινγκτον απλά δεν μπορούν να το πραγματοποιήσουν.

Αυτός είναι ο λόγος που το να λέμε στον Αμερικανικό Λαό αυτά που νομίζουμε ότι θέλει να ακούει αντί να λέμε στον Αμερικανικό Λαό αυτά που πρέπει να ακούει απλά δε θα το πραγματοποιήσουν.

Αμερική, η δική μας στιγμή είναι Τώρα!

Δε θέλω να σπαταλήσω τον επόμενο χρόνο ή τα επόμενα 4 χρόνια αναζωπυρώνοντας τις ίδιες αντιπαραθέσεις που είχαμε τη δεκαετία του 90.

Δε θέλω να στρέψω την "κόκκινη" Αμερική κατά της "μπλε" Αμερικής.

Θέλω να είμαι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής."


Ο Καραμανλής δεν μπορούσε να προσαρμόσει στα δικά μας δεδομένα μια τέτοια σύλληψη; Για να δούμε τι θα κάνει και ο Παπανδρέου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: