Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Νομαρχία Πειραιά: Απειλούν με κινητοποιήσεις




Με κινητοποιήσεις απειλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στη νομαρχία Πειραιά αν δεν αντιμετωπιστούν από το νομάρχη Γιάννη Μίχα τα καθημερινά προβλήματα διαχείρισης που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα με επιστολή προς το νομάρχη που δημοσιεύτηκε στις 15.9.2009 ζητούν:


Αξιότιμε κ. Νομάρχη,

Παρά τις επανειλημμένες συναντήσεις μας με εκπροσώπους της Διοικήσεως σας και τα έγγραφα που σας έχουμε κάνει, για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν πολλές Υπηρεσίες της Νομαρχίας (Πολεοδομίας , Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανάπτυξης, κ.α.) σε αναλώσιμα υλικά, γραφική ύλη, κτιριακές υποδομές, εξοπλισμού Η/Υ και φωτοτυπικών (πέρα των μόνιμων ελλείψεων σε προσωπικό), με αποτέλεσμα πολλές φορές οι συνάδελφοι να επωμίζονται οι ίδιοι το κόστος αυτών των ελλείψεων, προκειμένου να μην έχουν συνέπειες απέναντι σε προθεσμίες Νόμων και να μην αντιμετωπίζουν την οργή των πολιτών, μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία λύση και μένουμε σε υποσχέσεις.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό , ότι πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται πλέον στα όρια τους και εφόσον συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και δεν γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων, ο Σύλλογος μας θα προχωρήσει άμεσα σε κινητοποιήσεις.

Πρόεδρος
Ιωαννίδης Γαβριήλ

Γραμματέας
Κυριάκος Κοντούδης


Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Όπως προκύπτει από την επόμενη προκήρυξη, που υπογράφει ο υπεύθυνος αντινομάρχης Διαχείρισης και (ασυμβίβαστα;) υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α' Πειραιά, Λάζαρος Αλεξανδρίδης, από τις 15.5.2009 έχει προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ

Να σημειωθεί εδώ ότι ευτράπελα είχαν σημειωθεί με προηγούμενη προμήθεια γραφικής ύλης που με παράξενο τρόπο συνήθιζε να κερδίζει η εταιρεία HSU.

Στην σχετική προκήρυξη που εκτελούσε η εταιρεία το 2007, είχε προσφέρει και η νομαρχία Πειραιά είχε αποδεχθεί, χαρτί τύπου Α4, που χρησιμοποιείται κατά χιλιάδες στις υπηρεσίες της νομαρχίας, προς 45 περίπου ευρώ το κουτί των 5 δεσμίδων, όταν στη λιανική τιμή για τον οποιοδήποτε ιδιώτη στοίχιζε μόλις περίπου 15 ευρώ.

Με καπέλο δηλαδή 300% !!!

Μετά από τη δυσφορία κάποιων υπαλλήλων, αφού γεννήθηκαν ερωτηματικά για το τι ακριβώς συμβαίνει, ξαφνικά η προμήθεια σταμάτησε.

Εν τω μεταξύ όμως, η εταιρεία είχε επιτύχει να κερδίσει και διαγωνισμό για την προμήθεια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (PC) αν και στο διαγωνισμό αυτό είχαν λάβει μέρος και άλλες εταιρείες εξειδικευμένες στην Πληροφορική, μια εξ αυτών μάλιστα προσφέροντας επώνυμους υπολογιστές.

Κατά την αξιολόγηση των προσφορών από την αρμόδια επιτροπή που είχε συσταθεί για το σκοπό αυτό, τα μέλη της είχαν διαπιστώσει ότι δεν είχαν τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις ώστε να αντεπεξέλθουν σε αυτό το έργο.

Για το λόγο αυτό ενημέρωσαν τη Δ/νση Προμηθειών της νομαρχίας. Στη συνέχεια, οι φάκελοι με τις προσφορές παραδόθηκαν από υπάλληλο της Δ/νσης Προμηθειών στον τότε διευθυντή της Δ/νσης Οργάνωσης και Πληροφορικής, Γεώργιο Οικονομόπουλο (σημερινό Γενικό Γραμματέα του Δήμου Πειραιά), ο οποίος προχώρησε σε αξιολόγηση με ανάδοχο, όπως ήδη έχουμε αναφέρει, την εταιρεία HSU.

Τελικά, μετά από καταγγελία της σύμβασης προμηθειών, η εταιρεία οδηγήθηκε σε πτώχευση, προφανώς για να αποφύγει να επιστρέψει στα ταμεία της νομαρχίας Πειραιά όσα είχε αχρεωστήτως εισπράξει.

Τέλος, σημειώνουμε ότι ο αντινομάρχης Διαχείρισης της νομαρχίας Πειραιά, Λάζαρος Αλεξανδρίδης, έχει καταθέσει ένορκα ενώπιον δικαστηρίου ότι όλες οι προμήθειες της νομαρχίας είναι νόμιμες. Τα γεγονότα όμως τον διαψεύδουν.


(βλ. επίσης Νομαρχία Πειραιά: Εις το όνομα των προμηθειών και Μήπως ξέρει κάτι ο Γενικός;)


* Η δυνατότητα σχολίων σε όλες τις αναρτήσεις είναι ελεύθερη χωρίς περιορισμούς. Αν κάποιοι θεωρούν ότι δημοσιεύονται ανακρίβειες ας μας ενημερώσουν για τα σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: