Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009

TiiiNewzFilms : Καφέ στη Μπενάκη
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ

Η κινηματογραφική ομάδα TiiiNewzFilms μετράει κάτι περισσότερο από 3 χρόνια ζωής.

Μια παρέα φοιτητών Γεωπονικής θέλησε να πάρει την τέχνη στα χέρια της (!) και να εκφράσει ευθαρσώς ό,τι πιο νέο στο χώρο του σινεμά, αμφισβητώντας το στερεότυπο των απαγορευτικά πανάκριβων παραγωγών που κάνουν το filming άπιαστο όνειρο για όποιον δε διαθέτει υπέρογκα budget.

Το Μάη του 2006 ξεκίνησαν τα γυρίσματα του πρώτου οργανωμένου «επίσημου» project που άκουγε στο όνομα “V for Veronica”.

Με βασικό στόχο η παραγωγή να μην ξεπεράσει τα 0 € έξοδα, η ταινία προσπάθησε να αφηγηθεί σε 37’ την ιστορία μιας πόρνης, αποφεύγοντας να περάσει ηθικοπλαστικά μηνύματα καθωσπρεπισμού ή να αθωώσει στα μάτια του θεατή την εκμετάλλευση της γυναίκας.

{ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

το score της ταινίας υπογράφει ο Λύσσανδρος Φαληρέας (kukinmusic/ Ιμάμ Μπαϊλντί), ενώ το τραγούδι των τίτλων τέλους «Πρωινή Ανάσα» ανήκει στους Trendy Hooliguns}

Μέτα από 4 μήνες γυρισμάτων και μοντάζ το βλάσφημο μαύρο δημιούργημα της TiiiNewzFilms έκανε με θράσος το ντεμπούτο του στο internet προσφερόμενο προς free download.

Το Φλεβάρη του 2007 με πρωτοβουλία της TNF έγινε προσπάθεια να συναντηθούν οι ερασιτεχνικές κινηματογραφικές ομάδες «πρώτης γενιάς» με τη διεξαγωγή του “C-Movie Festival”.

Mε τη συμμετοχή των ταινιών

“Dajenech”,

“Ο πανίσχυρος μεγιστάνας των ninja”,

“Karate – τυφλή φυγή”
και φυσικά του

“V for Veronica”,

αλλά και την προβολή trailer άλλων ταινιών του χώρου το C-MF τράβηξε γρήγορα την προσοχή του κοινού με αποκορύφωμα... την ημέρα ανακοίνωσης ακύρωσής του!

Την απογοήτευση έστω και καθυστερημένα διαδέχτηκε ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη των μελών της TiiiNewzFilms αφού τον Ιούνη του 2007 η Veronica προβάλλεται με επιτυχία την τρίτη μέρα του “Mini-Short Festival” στo switch-on στην Αθήνα.

Παράλληλα, η TNF ασχολείται με την παραγωγή video clip ερασιτεχνικών και όχι μόνο ανερχόμενων συγκροτημάτων και καλλιτεχνών οι οποίοι επιθυμούν να οπτικοποιήσουν τις ανησυχίες τους συμβάλλοντας οι ίδιοι στο σενάριο και την αισθητική των clips.

Η νέα δουλειά τους: "Καφέ στη Μπενάκη"

Εμφανίζονται : Μαρία Λούκα, Κώστας Χασαπόπουλος, Αλέξης Μπάλλας, Axel Καπόγιαννης, Εύα Κυπριανού

Μουσική : Μαρία Λούκα

Ενορχήστρωση / Ηχοληψία μουσικού θέματος : Κώστας Στεργίου (Puzzle Studios)

Μοντάζ : Gabberdim, Venus Melena

Video Compositing / Visual effects : Gabberdim

Σενάριο : Miloup, Κώστας Χασαπόπουλος

Σκηνοθεσία : Miloup, Venus Melena

Παραγωγή : TiiiNewzFilmsΤα γυρίσματα έγιναν στο "Il Via Vai Caffe", Εμμ. Μπενάκη κ Φειδίου, ΑθήναΗ TiiiNewzFilms έχει βάλει στοίχημα με την αποτυχία και είναι σίγουρη πως δεν έχει τίποτα να χάσει.

Εξάλλου όπως δηλώνουν τα μέλη της, θα έρθει η μέρα που τα κινηματογραφικά τους όνειρα θα πάρουν εκδίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: