Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009

Χωρίς όρια η κοροϊδία των υπαλλήλων στη ΝΑ ΠειραιάΑναταράξεις έχει δημιουργήσει η συνειδητοποίηση της κοροϊδίας κάποιων υπαλλήλων από κομματικές πρακτικές και μεθοδεύσεις.

Αν και ήταν γνωστές οι διακρίσεις υπέρ και κατά των κομματικών παιδιών, το εύρος της διαπλοκής, αλλά και η ένταση της αδικίας δεν είχε γίνει φαίνεται κατανοητή.

Υπάλληλοι με τα ίδια τυπικά προσόντα αμείβονται διαφορετικά με βάση καθαρά κομματικά ή άλλα αυθαίρετα κριτήρια.

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο υπάλληλοι με υψηλό το αίσθημα ευθύνης να παράγουν το μεγαλύτερο έργο του τμήματός τους και όμως να αμείβονται με τον ελάχιστο προβλεπόμενο μισθό.

Άλλοι, να προτιμώνται προκλητικά και επαναλαμβανόμενα ως μέλη επιτροπών και αμειβομένων συνεργείων, χωρίς κάποιοι να έχουν επαρκή μάλιστα προσόντα.

Για το καθεστώς των υπερωριών δεν χρειάζεται να προσθέσει κάποιος κάτι καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι δεσμεύεται να καταργήσει τις πλασματικές, πλαστές δηλαδή και εικονικές υπερωρίες, που λαμβάνουν διάφοροι κομματικοί της Διοίκησης χωρίς να παράγουν έργο.

Οι ίδιοι πάνω κάτω άνθρωποι εισπράττουν από διαφορετικές πηγές πρόσθετα εισοδήματα με κομματικά πάλι κριτήρια που ανεβάζουν τη μισθοδοσία τους σε ύψη μεγαλοστελεχών επιχειρήσεων.

Στη νομαρχία Πειραιά, ανοικτό είναι σήμερα το θέμα της κατανομής του εκλογικού επιδόματος μεταξύ των υπαλλήλων.

Κάποιοι ζητούν η κοροϊδία να σταματήσει. Που να ήξεραν όμως το μέγεθός της!

Ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας νόθα καταγγέλλει τα Γκόλντεν Μπόις της εξουσίας αφού ο ίδιος έχει δημιουργήσει τα δικά του.

Και μιλάμε μόνο για τις νομιμοποιημένες διαφόρων εκδοχών αμοιβές ενώ δεν λείπουν και οι υποψίες για παράνομες "διευθετήσεις".

Για παράδειγμα αναφέρουμε την επόμενη περίπτωση που σίγουρα δεν γνωρίζουν οι υπάλληλοι:

Λόγω του ενδεχόμενου κινδύνου τότε αντιμετώπισης μια επιδημίας της Γρίπης των Πτηνών δημιουργήθηκε ένα "παραθυράκι" αύξησης του θεσμοθετημένου ορίου υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις που φτάνει μέχρι το διπλασιασμό τους.

Από 60 ώρες το ανώτατο όριο για τις υπερωρίες τώρα γίνεται 120 ώρες το μήνα που μπορεί να πραγματοποιηθούν ακόμη και νύχτα, Κυριακές ή αργίες.

Με το με αριθμ. Πρωτ. 26459/10281/22.1.2009 έγγραφο της Δ/νσης Διοίκησης και Πολιτικών Δικαιωμάτων (προϊσταμένη η Ολυμπία Χαλδαίου) διαβιβάστηκε αίτημα για αύξηση των υπερωριών για ορισμένους υπαλλήλους με την πρόφαση της τότε ανάγκης λόγω της Γρίπης των Πτηνών.

Οι ειδικότητες των υπαλλήλων είναι:

-1 Ιατρός
15 Κτηνίατροι
-1 Βιολόγος Ιχθυολόγος
-1 Τεχνολόγος Ζωικής Παραγωγής
-1 Τεχνολόγος Τροφίμων
-1 Τοπικής Αυτοδιοίκησης
-1 Χειριστής Η/Υ
-7 Διοικητικοί

Ακόμη και να μπορούσε κάποιος να δικαιολογήσει την ειδικότητα του Τεχνολόγου Ζωικής Παραγωγής (ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για Γρίπη των ... Πτηνών), δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η ειδική μεταχείριση 7 Διοικητικών, ενός Τοπικής Αυτοδιοίκησης (!) ή 1 Χειριστή Η/Υ (απαραίτητος μάλλον λόγω μη επαρκούς γνώσης Η/Υ του συγκεκριμένου ιατρού).

Σκάνδαλο επίσης θα ήταν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να εισπράττουν 120 ώρες δήθεν υπερωριακής απασχόλησης προσαυξημένες μάλιστα πλασματικά με νυκτερινά, Κυριακές ή αργίες όταν δεν έχει υπάρξει τέτοια ανάγκη.

Εισπράττουν κε Μίχα Ναι ή Όχι; Ποιά είναι η αλήθεια;

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, όσοι εισπράττουν χωρίς να δικαιούνται, πρέπει να αισθάνονται τουλάχιστον ντροπή που αντικρύζουν στα μάτια συναδέλφους τους που εργάζονται πραγματικά.

Να σημειωθεί εδώ ότι σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου ζητείται και υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου ότι πραγματικά εργάστηκε υπερωριακά, όπως αναφέρεται στη σχετική βεβαίωση του προϊσταμένου του, ώστε να φέρει και ο ίδιος πλήρως την ποινική ευθύνη.

Για του λόγου το αληθές παρουσιάζουμε φωτογραφίες με τεκμήρια που μπορούν να δημοσιοποιηθούν, δηλαδή τη σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής Χαράλαμπου Μανιάτη, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 581 με ημερομηνία 31.3.2009.

Προϋπολογισμός 200.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε μέσο όρο για κάθε υπάλληλο πάνω από 7.000 ευρώ για το έτος 2009, μόνο από αυτό το κονδύλι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το οτι υπάρχει μια απόφαση περιφερειαρχη για διπλασιασμό ωρών δεν σημαίνει ότι εφαρμόζεται και στην πράξη!! Ερευνήστε λίγο καλύτερα το θέμα πριν κάνετε προσωπικά σχόλια!

Michael Angelopoulos είπε...

Απαντάμε με την ανάρτηση:

Δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας


Επικοινωνία: