Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Πλασματική Αριστερά




"Απολύτως λογικό" χαρακτηρίζει το αίτημα των συνδικαλιστών του λιμανιού του Πειραιά "να παγώσει η είσοδος της Cosco στον ΟΛΠ", η Αναστασία Φραντζεσκάκη, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Μονίμων Υπαλλήλων ΟΛΠ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Κωνσταντίνο Ζαγάρα και δημοσιεύει σήμερα 16.9.2009 η εφημερίδα Αυγή.

"Έχουμε ζητήσει το πάγωμα της εισόδου της Cosco στο λιμάνι" λέει και συνεχίζει:

"Το αίτημα είναι απολύτως λογικό, διότι, όσον αφορά τη σύμβαση, υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες.

Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και το σύνολο των κομμάτων της μέχρι τώρα αντιπολίτευσης έχει διαφωνήσει με το σύνολο της παραχώρησης.

Παράλληλα, είναι παράνομη η υπηρεσιακή μεταβολή της παραχώρησης 600 περίπου εργαζομένων του ΟΛΠ στην Cosco.

Ζητάμε λοιπόν με ανοιχτή επιστολή μας σε όλα τα πολιτικά κόμματα να επαναδιατυπώσουν τη θέση τους για την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ και να ζητήσουν το πάγωμα της εισόδου της Cosco.

Σε περίπτωση που το αίτημά μας δεν γίνει δεκτό, θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις.


- Θεωρείτε πως ένας Δημόσιος ΟΛΠ μπορεί να είναι "ανταγωνιστικός" σε παγκόσμιο επίπεδο; (ρωτά ο δημοσιογράφος)

Το λιμάνι του Πειραιά έχει συγκεκριμένες δυνατότητες, αν τις εκμεταλλευτεί σωστά μπορεί να έχει μια πολύ καλή σειρά σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε παγκόσμιο.

Όσο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και, στη συνέχεια, της Ν.Δ. δεν πειραματίζονταν με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του, παρ' όλα τα προβλήματα που είχε, και ήταν τα ίδια με του υπόλοιπου Δημόσιου τομέα, αδιαφάνεια, πελατειακές σχέσεις, εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων, τα κατάφερνε ικανοποιητικά.

Ο όρος "ανταγωνιστικός" από μόνος του δεν μου λέει τίποτα και μπορεί να μην λέει τίποτα θετικό και στην εθνική οικονομία και στο κοινωνικό σύνολο.

Η προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο σε συνδυασμό με την κερδοφορία είναι ένας πολύ ενδιαφέρων στόχος, για τον οποίο αξίζει να αγωνιστούμε."


ΕΠ:

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την "Κατάργηση των πλασματικών υπερωριών".

Χρήματα δηλαδή που εισπράττουν παράνομα, για δήθεν υπερωριακή εργασία που τάχα προσέφεραν, όλοι οι κομματικοί των δημόσιων φορέων και με ιδιαίτερη προκλητικότητα καταναλώνουν και οι προνομιακοί υπάλληλοι του Πειραιά.

Ας απαντήσει λοιπόν η κα Φραντζεσκάκη που κόπτεται για το συμφέρον του Ελληνικού Λαού και ειδικότερα του ΟΛΠ αν εισπράττει ακόμη και σήμερα πλασματικές υπερωρίες, αν είναι αλήθεια πόσα χρόνια γίνεται αυτό, και για ποιό λόγο δεν κατήγγειλε το φαινόμενο αυτό της κομματικής υφαρπαγής του δημόσιου πλούτου, όπως άλλωστε είχε και υποχρέωση.

Ας επιστρέψουν όλοι αυτοί που έχουν στεγνώσει τα δημόσια ταμεία τα χρήματα που εισπράττουν ακόμη και σήμερα παράνομα και προκλητικά σε βάρος των συμπολιτών μας, που κάποιοι από αυτούς πεινούν, δυναμιτίζοντας παράλληλα τα θεμέλια του ΟΛΠ, της οικονομίας του Πειραιά, αλλά και της χώρας μας.

Αν τα κομματικά παιδιά της δημοκρατικής κατά τα άλλα Ελλάδας έκαναν έστω τη δουλειά τους ή τουλάχιστον υπεράσπιζαν τις αρχές που διακηρύττουν, τότε δεν θα χρειαζόταν να στραφούμε σε ξένους ώστε να διαχειριστούν δίκαια και αποτελεσματικά το λιμάνι του Πειραιά.

Ας δημοσιεύσουν όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται τις μισθοδοτικές τους καταστάσεις και μετά μπορούν να μιλούν με μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Η κα Φραντζεσκάκη ήταν υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές για την ανάδειξη Ελλήνων βουλευτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το video πιο πάνω ήταν μέρος της προεκλογικής της εκστρατείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: