Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009

Η νομαρχία Πειραιά στον 20ο αιώνα
"Κλειστό θα παραμείνει για δύο ημέρες το αρχείο της Πολεοδομίας της Νομαρχίας Πειραιά λόγω μεταφοράς του σε νέο αναβαθμισμένο χώρο" μας πληροφορεί η νομαρχία Πειραιά με σχετικό δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε χθες 5.11.2009.

Στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας και όταν στη νομαρχία Πειραιά έχει ήδη εγκατασταθεί εφαρμογή ηλεκτρονικής Πολεοδομίας μέσω της Κοινωνίας της Πληροφορίας (που οι Έλληνες έχουμε πληρώσει πάρα πολύ ακριβά), οι αρμόδιοι στη νομαρχία προχώρησαν σε προμήθεια χειροκίνητων αρχειοθηκών με σκοπό να βάλουν την υπηρεσία στον 20ο αιώνα.

Μα... Μια στιγμή! Έχουμε μπει ήδη στον 21ο αιώνα!

Αυτό κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν στην Ποσειδώνος αφού σημασία για κάθε γνήσιο πολιτικάντη που σέβεται τον εαυτό του είναι να εξασφαλίζει χρηματοδοτικά κονδύλια από το δημόσιο ταμείο και να τα σπαταλά μέχρι τελευταίου ευρώ με τον αεράτο γνωστό τρόπο.

Τώρα αν τα κονδύλια προορίζονται για δρόμους και εσύ τα δαπανάς σε χλοοτάπητα σε γήπεδο ποδοσφαίρου, δεν έχει καμία σημασία αφού ουσιαστικός έλεγχος δεν υπάρχει από κανέναν.

Μια επίσης γνωστή τακτική που έχουμε καταγγείλει ήδη, είναι ότι εντάσσονται τα ίδια ουσιαστικά δημόσια έργα σε διαφορετικά χρηματοδοτικά προγράμματα. Έτσι, η κατασκευή ή η συντήρηση ενός δρόμου εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα της περιφέρειας, ενώ κομμάτια του εντάσσονται αυτοτελώς σε προγράμματα της νομαρχίας, ή του δήμου.

Μια φορά η κατασκευή πολλές φορές η πληρωμή.

Η Περιφέρεια, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και ο αρμόδιος υπουργός είναι όπως καταλαβαίνουμε στο άμεσο κύκλωμα κομματικών αλληλοεξυπηρετήσεων και ανταλλαγών. Στο Ελλαδιστάν δεν πρέπει να έχεις απαιτήσεις από εκεί.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο φαίνεται ότι υπάρχει για να νομιμοποιεί και τις παρανομίες ενώ η Εισαγγελία πνίγεται, καθώς όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει.

Ή ίσως ψάχνει την Τζένη την ωραία...

Αν παρόλα αυτά φτάσει κάποια υπόθεση ενώπιον οποιασδήποτε ενδικοφανούς ή ένδικης διαδικασίας τότε με ένα "συγνώμη, δεν υπήρχε σκοπιμότητα" μπαλώνονται τα πράγματα μια χαρά.

Για να δούμε και πάλι όμως αυτή την απλή προμήθεια αρχειοθηκών:

Τη σχετική προκήρυξη υπογράφει, ποιος άλλος, ο Λάζαρος Αλεξανδρίδης, ασφαλιστής, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές, πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Διαχείρισης της νομαρχίας Πειραιά.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΩΝ

Ο Λάζαρος Αλεξανδρίδης είναι όμως και το δεξί χέρι του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μίχα ενώ στη γνωστή υπόθεση αγωγής του νομάρχη κατά του μπλόγκ ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ όπου ζητά να φυλακισθεί ο μπλόγκερ και να καταβάλει αποζημίωση 150.000 ευρώ για δήθεν ηθική βλάβη ήταν εκείνος που προσήλθε ως μάρτυρας δηλώνοντας ότι στη νομαρχία Πειραιά όλες οι προμήθειες γίνονται νόμιμα.

Θα ήταν βέβαια απόσπασμα από κείμενο κωμωδίας να έλεγε ότι γίνονται παράνομα, ενώ ο ίδιος υπογράφει τις περισσότερες προκηρύξεις, κάτι όμως που ξέχασε να διευκρινίσει στο δικαστήριο.

Η προκήρυξη προβλέπει προϋπολογισμό 100.000 ευρώ για 42 αρχειοθήκες αποθήκευσης εγγράφων.

Με 100.000 ευρώ ωστόσο αγοράζεις στον Πειραιά περίπου 50 τμ χώρο σε νέα οικοδομή ενώ αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να είναι η προκαταβολή αγοράς όλου του κτιρίου όπου θα στεγάζονταν οι υπηρεσίες της Πολεοδομίας της νομαρχίας Πειραιά και από τα ενοίκια που θα γλίτωναν οι κομματάρχες της νομαρχίας θα μπορούσαν να πληρώνουν το δάνειο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να αφήσουν και κάτι για τις επόμενες γενιές.

Όχι όμως...

Θα πρέπει να φαγωθεί μέχρι και το τελευταίο ψίχουλο ρευστού που διαθέτει ο Πειραιάς και αν είναι δυνατό να βάλουμε και χρέος.

Ο Δήμος Πειραιά έδωσε πρώτος το παράδειγμα και συνεχίζει μετά μουσικής με καμεράτες και άλλα παρατράγουδα.

Προσευχές στο Άη Νικόλα κάνουμε μπας και κάποτε λυτρωθούμε και πάρει ο Πειραιάς το δρόμο που του αξίζει φέρνοντας καυτό χρήμα σε όλη τη χώρα.

Βοήθα Άη Νικόλα μου και γω...

2 σχόλια:

vagelis είπε...

ξερουν οι λιμενεργατες τη λαμογιο ειναι ο Νομαρχης Υπαρχει ενα blog λιμενεργατων αν θες κανε μια επισκεψη για κουβεντουλα
http://dockworkers.blogspot.com/ απο οτι καταλαβα τον νομαρχη τον γνωρισες ως νομαρχη εμεις τον ξερουμε απο προεδρο στον Σκαραμαγκα,προεδρο εκπ...

vagelis είπε...

Υ.Γ Εσυ που ισως νομιζεις οτι ο Νομαρχης ειναι μαζι μας για πες μου απο την ημερα που βγηκε το ΠΑΣΟΚ που ειναι?
μαζι μας ηταν οσο ηταν η ΝΔ κυβερνηση

Επικοινωνία: