Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

748.000 ευρώ για μούφα υπερωρίες στον Πειραιά




Εκεί γύρω από τα γνωστά επίπεδα κινούνται και φέτος οι πλασματικές υπερωρίες που εισπράττουν οι αρεστοί στο παρακράτος της νομαρχίας Πειραιά προεδρεύοντος, ποιού άλλου, του νομάρχη Γιάννη Μίχα.

Ενώ υποτίθεται ότι έχουν γίνει μεγάλες περικοπές στο δημόσιο τομέα για να αντιμετωπιστούν τα τεράστια δημοσιονομικά ελλείμματα, στο Πόρτο Κορλεόνε δεν άλλαξε κάτι αφού μια από τις πρώτες ενέργειες του παράνομου νομάρχη ήταν η υπογραφή και δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης που καθορίζει το ποσό που θα εισπράξουν 600 περίπου βαριά εργαζόμενοι υπάλληλοι της νομαρχίας (αριθμ. Απόφασης 287/123, 8.1.2010).

Για τα χρήματα αυτά γίνεται συνήθως εμφύλιος.

(βλ. "Τρώγονται" για τις υπερωρίες)

Με ποιά κριτήρια αξιολογήθηκαν οι ανάγκες είναι άγνωστο. Πάντως νόμιμα αποκλείεται να είναι αφού δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη ιδιαίτερα από τις υπηρεσίες της νομαρχίας Πειραιά.

Ας σημειωθεί ότι λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου το νομαρχιακό συμβούλιο αποφάσιζε οικονομικές "τακτοποιήσεις" με συνεχείς αλλαγές των προβλεπόμενων κονδυλίων.

Στις 21.12.2009 έγινε, αν είναι δυνατόν, η 7η τροποποίηση του "προϋπολογισμού" της νομαρχίας Πειραιά για το προηγούμενο έτος.

Πρόκειται σίγουρα για μεγάλο πανηγύρι που κρατά πολλά χρόνια αφού το ανεχόμαστε.

Το μεγαλύτερο ποσό των πλαστών υπερωριών πάντως, 680.000 ευρώ, θα εισρεύσει από το μεγάλο κομματικό κουβά του προϋπολογισμού με ένδειξη ΚΑΕ 511 «Αποζημίωση για υπερωριακή εργασία», ενώ ένα μικρότερο ύψους 68.000 ευρώ, από τον ΚΑΕ 512 «Αμοιβή για εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες».

Εκεί πρέπει να βάζεις χέρι άμεσα γιατί τα λεφτά εξαφανίζονται. Είναι ασφαλώς πολλές οι ανάγκες και υπάρχει και έλλειψη προσωπικού... φιλότιμου και τσίπας.

Πως είναι δυνατόν υπάλληλοι της νομαρχίας Πειραιά που έρχονται για δουλειά, αν είμαστε τυχεροί, μετά τις 8.30 π.μ. και φεύγουν πριν τις 2.30 μ.μ., δηλαδή "εργάζονται" 6 ώρες ημερησίως ή 30 ώρες τη βδομάδα να αποζημιώνονται για υπερωριακή απασχόληση την οποία ουδέποτε παρείχαν, αυτό ας μας το εξηγήσουν οι δανειστές του Ελληνικού δημοσίου.

Διότι αυτά τα εκατομμύρια ευρώ που δεν έχουν άλλο σκοπό παρά να στηρίξουν τη διαφθορά του παρακράτους και το κλούβιο πολιτικό σύστημα με υπαλλήλους που θα υπογράφουν αδιαμαρτύρητα ό,τι έρχεται στο γραφείο τους θα τα δανειστούμε με πολύ υψηλό επιτόκιο.

Τα τοκοχρεολύσια θα τα πληρώσουμε με περαιτέρω περιορισμό της εθνικής μας ανεξαρτησίας κατά παραδοχή αν όχι αποδοχή της κυβέρνησης.

Επειδή όμως οι νομαρχίες ενόψει του σχεδίου "Καλλικράτης" δεν θα υφίστανται επ' άπειρο τα κονδύλια αυτά που υποτίθεται ότι θα κάλυπταν όλο το 2010 θα τα τσακίσουν στη νομαρχία οι κομματικοί από τους πρώτους μήνες του χρόνου και το καλοκαίρι δεν θα υπάρχει λέπι στο ταμείο.

Βάζετε στοίχημα;

76 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βρε τεμπελη τελικα θα μας πεις πως ζεις ποιος σε πληρωνει για να ασχολεισαι ολη την ωρα με την νομαρχια.

Ανώνυμος είπε...

αγοριμου τωρα πρεπει να πας στον ψυχολογο γιατι εσυ δεν παιζεσαι με τιποτα .

Ανώνυμος είπε...

Σε περιμενω τα μεσανυχτα στο κερατσινι στη αγορα να δεις αχρηστε πως δουλευον οι υπαλληλοι της νομαρχιας αν βεβαια αφησεις την μαλακια και το ζεστο γαλατακισου .αχαιρευτε

Ανώνυμος είπε...

ρε γαιδαρε γιατι μισεις τοσο πολυ τους υπαλληλους γιατι τοσα ψεματα ελα το βραδυ στον ρεντη να δεις πως βγαινει το μεροκαματο.αι σιχτιρι ηλιθιε

Ανώνυμος είπε...

Αφου ελυσες το προβλημα της οικονομιας της χωρας τωρα τα βαζεις με τους απλους εργαζομενους των χιλιων ευρω ντροπησου τεμπελη

Ανώνυμος είπε...

ειμαι και εγω ενας απο αυτους αμοιβονται με το πλουσιοπαροχο ποσο των χιλιων ευρω γιατι ρε με βριζεις εισαι τρελος αρρωστος? πεςμου που δουλευεις?

Ανώνυμος είπε...

τωρα που εμαθες και απο προυπολογισμους και κωδικους και λοιπα κανε το πιπισου ειναι ωρα

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΤΕΩΣ ΣΥΝΑΛΕΛΦΕ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΕ... ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΟΜΩΣ, ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕΣ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ(Δ/ΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ), ΤΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΧΕΣ, ΠΟΣΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΕΙΧΕΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΣΥΝΕΒΑΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ?
ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΣΥ ΜΕ ΚΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟ...

Michael Angelopoulos είπε...

Όποιος έχει πρόβλημα και δεν βρίσκει δουλειά να έρθει να δουλέψει μαζί μου ως ΕΡΓΑΤΗΣ.

Την επόμενη μέρα μετά τη νομαρχία ξεκίνησα νύχτα μεροκάματο 12 μ.μ. έως 8 π.μ.

Όποιος δουλεύει στου Ρέντη να στείλει τα στοιχεία του με email να έρθω να τον βρω στη δουλειά.

Ακόμη και 1000 ευρώ να εισπράττεις όταν δεν κάνεις τίποτα είναι πολλά.

Πότε δεν πήρα υπερωρίες και ασφαλώς ποτέ δεν θα πάρω λεφτά για τα οποία δεν έχω ιδρώσει.

Είπαμε ότι η νομαρχία, ο Πειραιάς και όλη η Ελλάδα θα καθαρίσει και καθαρίζει είτε με το καλό είτε με το άγριο.

Αλλάξτε μυαλά γιατί θα σας πάρουν με τις πέτρες τα παιδιά σας.


Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ.ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕΣ.ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ.ΕΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ?ΕΤΣΙ ΕΜΑΘΑ.ΠΗΓΕΣ ΑΛΛΟΥ ,ΠΑΛΙ ΔΗΜΟΣΙΟ .ΕΚΕΙ ΕΙΧΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ.ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ ΤΟΝ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕΣ.ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΙ ΑΛΛΑ,ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ..ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ.ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ?ΚΡΙΜΑ.ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ...Ε ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ.ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΤΙ.ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΡΥΒΕΤΕ.ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ?

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟ;ΈΜΕΙΣ ΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΤΗ ΜΟΥΡΙΤΣΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ.ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΞΕΡΕΙΣ.ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΒΑΛΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΘΩ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΩ.ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΔΟΥΛΕΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ.Η ΕΦΟΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ..ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΑΙ ...ΕΣΥ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ ,ΕΓΩ ΟΜΩΣ....

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΟΙΩΘΩ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΑΛΙΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ.ΕΛΕΟΣ.ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ.ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ.ΟΣΟ ΔΟΥΛΕΥΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΣΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΑΙΡΝΩ.ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ.ΟΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΛΥ ΑΝΑΛΟΓΑ ΝΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ.
ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΩΡΑ? ΝΤΡΟΠΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΕΣΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ.ΠΟΡΤΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ.ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΔΟΥΛΕΥΩ ΓΙΑ 1050 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ.ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΓΡΑΨΕ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΝΑ ΕΛΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ.ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ.ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΘΑ ΠΕΙΣΘΩ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ!!.

Michael Angelopoulos είπε...

Εσύ συνάδελφε που τα δουλεύεις για να ταΐσεις τα παιδιά σου και φορολογείσαι μάλιστα, δεν μας λες τι ωράριο δουλεύεις;

Και πες μας με ποιά κριτήρια επέλεξαν εσένα και όχι το διπλανό σου στο γραφείο;

Για όσους δεν κατάλαβαν δηλώνω και πάλι ότι δουλεύω εργάτης και πάντα ελπίζω ότι θα υπάρχει δουλειά για μένα.


Ανώνυμος είπε...

Αν δενκανω λαθος εσυ δεν εισαι ο γνωστος που ειχες δυο δουλειες στο Δημοσιο και ειχες δυο μισθους και εκανες τον χαζο σε βαροςμου που ζουσα με χιλια ευρω και να πληρωνω και σενα τεμπελη που δουλευεις ρε?

Michael Angelopoulos είπε...

Λάθος κάνεις.


Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΛΕΣ....ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΤΑΙ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ.ΑΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ. ΕΣΥ Ο ΙΔΟΣ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΗΚΕΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ.ΑΡΑ ΟΛΟ ΨΕΜΜΑΤΑ ΛΕΣ.....ΨΕΜΜΑΤΑ..ΨΕΜΜΑΤΑ.....ΨΕΜΜΑΤΑ...ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ? ΥΠΟΠΤΟΣ...

Michael Angelopoulos είπε...

Είπα δουλεύω εργάτης, κολλάω και βαρέα.


Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι ο εργατης? Για να μη γελα ο ένας και ο άλλοςθελω τωρα τη διευθυνση της δουλειας σου.Να ερθουμε να σε δουμε σε ωρα δουλειας ρε παιδι μου...Και αν ειναι ετσι να βγαλουμε τη φωτογραφιά σου την ωρα που ιδρωκοπάς.....Ετσι για να μην ακούς τα διάφορα.Να δειξεις οτι εισαι αληθινός!Οτι εργαζεσαι...

Ανώνυμος είπε...

ναι τωρα θυμαμαι ειναι αυτος που δουλευε και δουλευει στον Οργανισμο λαικων αγορων Δημοσιο επαιρνε μισθο και απο την Νομαρχια τι εργατης εισαι ρε απατεωνα

Ανώνυμος είπε...

εργάτης είναι τον ξέρω λέει αλήθεια

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ξεσκεπαστηκες!!οτι θέλεις λες τελικα και ανάλογα κάθε φορά οπως σε συμφερει. Σημερα μας το παιζεις εργατης και μαλιστα με βαρέα, άλλη φορά ,μας το παιζεις δημοσιος υπάλληλος.Διάλεξε τι εισαι τελικα γιατι θα αρχίσω να πιστεύω το γιατρο!
Χάνεις την αξιοπιστία σου και το κυρός σου!Πας και εσυ κακομοίρη μου!!

Michael Angelopoulos είπε...

Μην γράφετε ανακρίβειες και ύβρεις διότι αδυνατίζουν τα επιχειρήματά σας.

Λέτε να γράφω ψέμματα και να μην βγαίνει κάποιος έστω να με διορθώσει;

Πόσο μάλλον να με αποκαλύψει;


Ανώνυμος είπε...

Αγορι μου ποιος να σε αποκαλυψει?Ποιος ασχολειται σοβαρα με εσενα?Η αποκαλυψη ειναι μια..διευθυνση δουλειας σου και...
Τελικα ρε εργατη που δουλευεισ με βαρια ενσημα??Σε κομμωτηρια η στην ζωνη?Την διευθυνση τησ δουλειασ σου τωρα, για να μαθω και εγω ποιοσ εισαι.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ!

"Υπόψην ότι διορίστηκα με ΑΣΕΠ. Αν σήμερα το ΑΣΕΠ είναι και αυτό για κλάματα δεν φταίω εγώ."
ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΣ .ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΙ ΕΡΓΑΤΗΣ.ΝΑΤΕΣ ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΣΟΥ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
ΕΝΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα δεν με ενδιαφερει που δουλευεις και τι κάνεις.Με ενδιαφέρει όμως ότι είμαι εργαζόμενος και εχω οικογένεια να ζήσω και δουλεύω μόνο εγώ σε αυτή και δε με φτάνουν.Οι υπερωριες που πληρώνομαι είναι αυτές που δουλεύω για να μπορέσω νά μορφώσω τα παιδιά μου,να πληρώσω το ενοικιό μου ,να πληρώσω τους λογαριασμούς μου και να φάω.Δεν είμαι πλούσιος φίλε,μεροκαματιάρης είμαι και εσύ προσπαθείς να με φας. ΓΙΑΤΙ??ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΡΕΣΤΑ.ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.ΨΑΞΕ ΑΛΛΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Εγω μετά από αυτά που διάβασα ,εχω μια απορία. Όλα αυτά τα δημοσια 'εγγραφα που βρίσκεις και μας τα λες και μας ενημερώνεις, είναι δουλειά που έκανες πάντα , ειναι η δουλειά σου δηλ.αυτή?

Ανώνυμος είπε...

ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΑΣΚΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ. ΜΑΣ ΘΕΛΕΙΣ ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ . ΜΗ ΞΕΣΠΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ.ΟΥΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΟΥΓΚΛΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ.Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΚΡΙΜΑ-ΚΡΙΜΑ-ΚΡΙΜΑ-

Michael Angelopoulos είπε...

Που είναι το αδύνατο χθες να είναι κάποιος δημόσιος υπάλληλος διορισμένος με ΑΣΕΠ και σήμερα εργάτης στο Ελληνικό παρακράτος;

Για τον τελευταίο ανώνυμο ενημερώνω ότι το μπλόγκ είναι αποκαλυπτικό και δεν λιβανίζει.

Η ενημέρωση και πληροφόρηση παρέχεται δε δωρεάν.


Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΠ, Η CIA, H MOSANT.
ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΕΙ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ?

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ παιδάκι μου, εχω κάτι λιβάνια τριαντάφυλλου και βανίλιας από την Παναγία μας στην Τήνο.Αφού λιβανίζεις τόσο δεν θα σε φτάνουν.Γράψε μου διεύθυνση εργασίας σου να στα στείλω για να δούν οι συναδελφοί σου πόσο στη θρησκεία μας κοντά είσαι.Κάνεις ιερή δουλεια και δεν το καταλαβαίνουνε, ιδροκωπάς και αυτοί γελούν.Ελα παιδάκι μου και έχω πολλά λιβάνια να σου στείλω.
Η ΙΕΡΗ ΜΑΝΑ

ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ είπε...

Προσοχή.Μη σας φεύγουν λόγια ούτε βρισιές.Προστατευθείτε.Πράκτορας της Μοσάντ είναι Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος.Ανήκει στο παρακράτος.Θα αποκαλύψω στοιχεία.Φτάνει η ώρα.Τα περιμένω ερχονται όπου νάναι.

Michael Angelopoulos είπε...

Κρατείστε το χαμόγελο γιατί θα το χρειαστούμε όλοι στο μέλλον.

Εσύ με τα λιβάνια αν έκανες εξαγωγές τώρα θα είχαμε θετικό εμπορικό ισοζύγιο.


Ο ΒΛΑΧΟΣ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=1JpgWx2ZiwY&feature=player_embedded# ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΜΕΡΑ ΠΟΥΝΑΙ

Ο ΤΣΕΛΙΓΚΑΣ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=DY8xlwmWrfE&feature=related ΝΑ ΚΙΑΛΛΟ ΕΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΤΥΧΑΙΑ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΚΑΛΑ ΜΕ ΛΙΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΕΣΥ? ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΘΕΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΙΒΑΝΙΑ ΜΙΑΣ ΜΟΝΑΧΗΣ 'Η ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ. ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ-ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ-ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ? ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΥΒΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ.ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙΣ.ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ.ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.ΑΗΔΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΟ.ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ.ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ.ΕΛΕΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Σε ενοχλεί να παίρνουν λεφτα οι εργαζόμενοι που εργάζονται για να επιβιώσουν.Με μας τους μεροκαματιάρηδες τα βάζεις αδίκως.Με 1000 ευρώ και στόματα που περιμένουν να φάνε από εσένα εσύ καταφέρεσαι εναντιον μας.Πήγαινε να βρείς τους μεγαλοεπιχειρηματίες,τους εφοπλιστές και τους μεγαλοκαταθέτες .Αν μη τι άλλο αυτό ειναι μεγάλη ντροπή!!ντροπή!!Κανονικά πρέπει να μαζευτούμε όλοι οι εργαζόμενοι και να σε παρουμε εμείς με τις πέτρες.Που θα καθαρίσεις εσύ την ΕΛΛΆΔΑ . Ποιός σε έβαλε ρε φίλε εσένα να κρίνεις? Που δουλεύεις για να ερθουμε να σε βρούμε και να δούμε αν αξίζεις να παίρνεις αυτό που δουλεύεις.ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΕΣΕΝΑ ΑΝ ΑΜΟΙΒΕΣΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ.

Ο ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΣ

Michael Angelopoulos είπε...

Εδώ μιλούν για περικοπή του 14ου μισθού και εγώ σας φταίω;

Διαβάστε:

http://edo-peiraias.blogspot.com/2010/02/14.html


Ανώνυμος είπε...

Ελα παλληκαρι μου, με πηραν τηλ. και μου ειπαν οτι εσυ ασχολείσαι με την κάθαρση της χώρας μας και πώς οικονομικά θα πάει μπροστά.Μου ειπαν οτι ασχολείσαι με εμπόριο λιβανιών και οτι μπορούμε νε εχουμε θετικό εμπορικό ισοζύγιο. Σε παρακαλώ είμαι ηγουμένη μιας μονής εδώ στην Τήνο και φτιάχνουμε μοσχολίβανα.Γράψε μου τη διευθυνση σου να σου στείλω να μας βοηθήσεις και να πάει μπροστά η Ελλάδα μας με τη βοηθεια του Θεού.Κάτι για εξαγωγές άκουσα παλληκαρι μου.Εχουμε όλων των ειδών τα λιβάνια, τριαντάφυλλου,μαστίχας-αυτό είναι πιό ακριβό,το φέρνουμε βλέπεις από τη χίο-βανίλιας,αγρικέρασου.Όλα μόνες μας τα φτιάχνουμε οι μοναχές.Βόηθα μας Παιδάκι μου.Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
Η ΗΓΟΥΜΕΝΗ

Ανώνυμος είπε...

Εχεις μεγαλο θράσος τελικά .Τα βάζεις με τους εργαζόμενους αν αμοιβονται υπερωριακα και τώρα λες οτι δεν μας ΦΤΑΙΣ και να κοιτάξουμε το 14 μισθό, μη μας το κόψουνε!Μην πας αλλού το λόγο σου. ΝΑ ΧΕΙΣ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΦΤΑΙΣ. Ντροπή !!

Ο ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Tι δουλειά κάνει ο κ. Αγελόπουλος δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει γιατι το θέμα είναι αν δικαιούνται να πληρώνονται υπερωρίες ορισμένοι υπάληλοι της Νομαρχίας Πειραιά ή όχι.

Αν πράγματι τις δούλεψαν, όλα μέλι γάλα.

Τίθεται το ερώτημα βέβαια γιατί τα πρωϊνά η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων (και) στην Νομαρχία Πειραιά κάθεται και δεν δουλεύει και γιατί ο τόσο δραραστήριος "πατερούλης" κύριος Μίχας δεν φροντίζει να αυξηθεί κάπως η παραγωγικότητα της Νομαρχίας ώστε να αποφεύγεται η υπερωριακή απασχόληση.

Ας ευχηθούμε με την κατάργηση των Νομαρχών να γίνονται οι αναγκαίες εργασίες με λιγότερο κόστος για τον φορολογούμενο πολίτη.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=3OgPR4HKxps&NR=1 AKOY KI AYTO

Chef club είπε...

Ενας καλος τροπος να αποξηρανουμε συκα για να τα εχουμε το χειμωνα να πΙνουμε το τσιπουρακι και την ρακη μας παρεα με σταφιδουλες και καρυδια.
Οδηγίες

1. Απλωνουμε τα συκα με την φλουδα επανω σε μια σχαρα ή σε ψαθινο πλεγμα και τα σκεπαζουμε με ενα τουλι ή τουλπανι για τα εντομα.
2. Τα αφηνουμε για 7-10 ημερες στον ηλιο μεχρι να στεγνωσουν καλα, προσοχη τα γυρναμε καθημερινα.
3. Μολις ετοιμαστουν τα συκα στον ηλιο εαν θελουμε και σας συμβουλευω να το κανετε ειναι πεντανοστιμα φιαχνουμε ενα μιγμα απο τα καρυδια σουσαμι και ζαχαρη. Αυτο το κανονιζετε αναλογος τα συκα που εχετε και με ενα μικρο κουταλι τα ανοιγετε με προσοχη και γεμιζετε.
4. Σε ενα ταψι τοποθετητε τα συκα ορθια να μην χυθει η γεμιση.
5. Αναψτε το φουρνο στους 100 βαθμους και βαλτε το ταψι με τα συκα μεσα και φουρνιστε για 15 λεπτα ή μεχρι να ροδισουν ελαφρος (αυτο τα προφυλασει απο το σκουλικι και τα κανει και νοστιμοτερα.
6. Οταν κρυωσουν οχι εντελως παρτε ενα μπολ και βαλτε μεσα λαδοκολλα( δηλ καντε το μπολ φορμα) τοποθετιστε μεσα ενα-ενα τα συκα κοντα κοντα και καθε δυο σειρες να τα πατατε ελαφρα ωστε να κολησουν.
7. Οταν γεμιστε το μπολ κλειστε καλα τη λαδοκολλα.
8. Μετα βαλτε τα συκα σε μια πανινη ή ναυλον τσαντα ή ακομα και σε μπολ που να κλεινει καλα ετσι τα διατηρειτε μαλακα και μακρια απο τις πεταλουδες που κανουν το σκουλικι οπως στα οσπρια.

Ανώνυμος είπε...

Εντυπωσιακή η αντίδραση στην ανάρτηση λαμβάνοντας υπ' όψη ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού συμφωνεί με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , ακόμη και στην περικοπή του 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων.

Και εσείς όμως κύριε Αγγελόπουλε μην είσθε τόσο σαδιστής. Πως λένε εκείνο το γνωμικό με τον ετοιμοθάνατο και την κρεμάλα ;

Μεγάλο κακό φαίνεται ότι σας έχει κάνει η Νομαρχία του Πειραιά και το διασκεδάζετε τώρα με την επερχόμενη δυστυχία των δημοσίων υπαλλήλων της Νομαρχίας ...

Michael Angelopoulos είπε...

Παρακαλώ να διαβάσετε καλά όλο το κείμενο και τις αντίστοιχες συνδέσεις (links).

Οταν μιλάμε για υπερωρίες που δίνονται στον Πειραιά (και αλλού) εννοούμε ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ.

Δηλαδή μοιράζονται χρήματα με κριτήρια που δεν γνωρίζουμε αλλά καταλαβαίνουμε χωρίς να τα δικαιούνται οι εργαζόμενοι.

Ο Γιάννης Μίχας μάλιστα δεν απαιτεί από τον υπάλληλο υπεύθυνη δήλωση ότι πράγματι εργάστηκε τις υπερωρίες που πληρώνεται.

Κάτι τέτοιο είναι πάγια αρχή σε άλλες υπηρεσίες έτσι ώστε και ο ίδιος ο εργαζόμενος να έχει ποινική ευθύνη των πράξεών του.

Όλους τους Έλληνες μια μάνα τους γέννησε και τα δικά μου τα παιδιά δεν μπορεί να δικαιούνται περισσότερα "πλασματικά" από τα δικά σου.

Γεγονός είναι ότι το όλο σύστημα είναι αυτουποστηριζόμενο και έτσι στημένο ώστε να παρακαλάμε για αυτά που δικαιούμαστε.

Όποιος τώρα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και περιορίζεται σε φτηνή Πειραιώτικη πλάκα τον καταλαβαίνω.

Και αυτό τσάμπα είναι.


Chef club είπε...

Α ωραία.Εδώ καλά μου παιδιά θα εχουμε την ευκαιρία να γράφουμε τις συνταγούλες μας.Γράψτε και σεις ,θα τις αξιολογούμε και θα βραβεύουμε την καλύτερη.Ορεξη να έχετε,να μαγειρεύετε παραδοσιακά φαγητά και ξένα.

Ανώνυμος είπε...

Ο σχολιαστής 8.04μμ τι εξυπονοεί με την παραπομπή του στο φιλμάκι με Μακεδονίες και Βόρειες Ηπείρους. Τι σχέση έχει με την ανάρτηση ;

ΤΟ ΚΕΙΚ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ είπε...

Κέικ Καρότου με ελαιόλαδο
Είναι το μοναδικό κέικ που όταν το φτιάχνω δεν μένει ούτε ψίχουλο!

Συστατικά

* 3 κούπες καρότα τριμμένα
* 4 κουταλιές χυμό λεμονιού
* 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
* 1/2 κουταλάκι αλάτι
* 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
* 1/4 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
* 1 κουταλιά κανέλα
* 1 1/2 κούπας ζάχαρη
* 4 αυγά
* 1 κούπα ελαιόλαδο
* 3 κουταλιές κονιάκ
* 3/4 κούπας καρύδια τριμμένα
* 1 κούπα σταφίδες


Οδηγίες

1. Ανακατέψτε τα τριμμένα καρότα με το χυμό του λεμονιού.
2. Στο μπολ του μίξερ κοσκινίστε το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι και τα μυρωδικά.
3. Προσθέστε τη ζάχαρη, τα αυγά, το λάδι, το κονιάκ και τα καρότα.
4. Χτυπήστε τα για 4 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα για να αφρατέψουν.
5. Σταματήστε το μίξερ, ρίξτε και ανακατέψτε τα καρύδια και τις σταφίδες.
6. Αδειάστε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ, βουτυρωμένη καλά και αλευρωμένη.
7. Ψήστε το κέικ στους 175 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα και 10' περίπου.
8. Αφήστε το να κρυώσει για 10' μέσα στη φόρμα και κατόπιν αναποδογυρίστε το επάνω σε πιατέλα και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Αχ τυχερή που ξέρω γράμματα εδώ παιδάκι μου θα γράφω συνέχεια.Ολες οι συνταγές μου θα σας ανοίγουν την όρεξη

ΑΧ τυχερή

Michael Angelopoulos είπε...

Λοιπόν τώρα κάτι χωρίς πλάκα για να χαλαρώσουμε.

Το κέικ καρότου να το δοκιμάσετε. Είναι καταπληκτικό (και μου θύμισε και πάρα πολλά από παλιά).

Εγώ έγραψα τη συνταγή.


Ανώνυμος είπε...

• Σουπιές με σπανάκι ή χόρτα του βουνού


1 κιλό σουπιές

1 ½ κιλό σπανάκι ή αρωματικά χόρτα του βουνού

1 ποτήρι ελαιόλαδο

2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ή 3-4 φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 λεμόνι, το χυμό

αλατοπίπερο


Καθαρίζουμε τις σουπιές, τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις χτυπάμε με το ξύλινο γουδοχέρι αρκετά. Όταν "μαζέψει" και ύστερα "απλώσει" είναι έτοιμη για να την κόψουμε λωρίδες ή παραλληλόγραμμα κομμάτια.

Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα τσιγαρίζουμε, προσθέτουμε τις σουπιές, τις τσιγαρίζουμε κι αυτές και τις "σβήνουμε" με το κρασί, τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Προσθέτουμε το σπανάκι ή τα χόρτα του βουνού, ζεματισμένα, στραγγισμένα και κομμένα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά. Το φαγητό να μείνει με το "λάδι" του.

Λίγο πριν το κατεβάσουμε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού
ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΦΑΓΗΤΟ

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΗ ΚΑΡΥΔΑ ΓΛΥΚΟ


Συστατικά


* 1 κιλό καρύδα τριμμένη

* 1 κιλό πατάτα

* 1 κιλὀ ζαχαρη

* λίγα κεράσια (προαιρετικό)


Οδηγίες


1. Βράζουμε τις πατάτες και κατόπιν τις λιώνουμε πουρέ. Προσθέτουμε την καρύδα και την ζάχαρη. Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να ενώσει πολύ καλά. Τα φτιάχνουμε μπαλάκια πιέζοντάς τα ελαφρώς από πάνω (να μην είναι τελείως στρογγυλά). Τα "βουτάμε" σε λίγη καρύδα για να γίνει πιο ωραία η εμφάνιση και κατόπιν, με την άκρη του δαχτυλού μας πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο.

2. Τοποθετούμε το κερασάκι. Αν θέλουμε, σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τοποθετούμε τα καρυδάκια και τα ψήνουμε ελαφρώς σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.


Λίγα μυστικά ακόμα


* Τις πατάτες τις ζυγίζουμε ωμές και ξεφλουδισμένες.

* Αντί να τα "βουτήξουμε" στην καρύδα, τα "βουτάμε" σε λιωμένη κουβερτούρα.
ΕΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΗ.ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.ΓΡΑΦΕΤΑΙ!
Ταραμοσαλάτα

2-3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο

μισό φλιτζάνι φρεσκοκομμένος δυόσμος

1/3 φλιτζανιού λευκός ταραμάς

250 γρ. ψίχα που έχετε μουλιάσει στραγγίξει και στεγνώσει από μια φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί

1/3-1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2-5 κουταλιές της σούπας νερό

3-5 κουταλιές της σούπας

φρεσκοστιμμένος χυμός λεμονιού

1. Βάζετε το σκόρδο στον πολυκόφτη μαζί με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο. Τα χτυπάτε μέχρις ότου γίνουν αλοιφή.

2. Προσθέτετε λίγο ακόμη λάδι, χτυπάτε κι άλλο το μείγμα και ρίχνετε τον ταραμά μαζί με την ψίχα. Τα χτυπάτε για .....
ένα λεπτό περίπου, μέχρι να το μείγμα να γίνει παχύρρευστο. Η διαδικασία αυτή δεν θα πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα - το θέμα είναι να αντικαταστήσετε το γουδί- ειδάλλως το μείγμα θα γίνει υπερβολικά κολλώδες καθώς το άμυλο θα αρχίζει να διαλύεται. Ενώ χτυπάτε το μείγμα, το ραντίζετε σιγά-σιγά με το ελαιόλαδο, το νερό, το λεμόνι εναλλάξ, μέχρι να έχετε ένα μαλακό και κρεμώδες μείγμα. Τέλος, το βγάζετε από τον πολυκόφτη και το σερβίρετε.

Ανώνυμος είπε...

Εχω και εγω μια συνταγή για σουπιές να σας πω. Είναι πολύ ωραία.
Σουπιές γιαχνί


4-5 σουπιές

3-4 κρεμμύδια

1 ποτήρι κρασί

μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

1 ποτήρι νερό


Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Φυλάσσουμε λίγο από το μελάνι τους. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες λεπτές και τα τσιγαρίζουμε.

Αμέσως μόλις τσιγαριστούν ρίχνουμε τις σουπιές, τις ανακατεύουμε λίγο και τις αφήνουμε να ψηθούν. Προσθέτουμε ένα ποτήρι κρασί, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ένα ποτήρι νερό.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το μελάνι που είχαμε κρατήσει, ανακατεύουμε πάλι καλά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί το νερό.

Οι σουπιές γιαχνί είναι έτοιμες. Μπορούμε να προσθέσουμε κατά την παρασκευή τους και λίγο σπανάκι αν είναι της αρεσκείας μας.

Η ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Αγγελόπουλος να αφαιρεί τα άσχετα σχόλια- συνταγές φαγητού, φιλμάκια εθνικιστικού περιεχομένου - διότι ξεφτιλίζουν το blog του και εμάς που συμμετέχουμε με τα σχόλιά μας.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ είπε...

Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ 8.22 ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ.ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΑΚΟΥΣΤΗ.ΓΙΑ ΜΑΖΕΨΟΥ.Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ,Η ΜΟΝΗ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΜΑΝΑ.

Michael Angelopoulos είπε...

Σαν αρχή δεν διαγράφω κανένα σχόλιο. Και αυτή η αντίδραση κάποιων αναγνωστών κάτι δείχνει.

Παρακαλώ αγνοήστε ό,τι δεν σας ενδιαφέρει.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ είπε...

ΕΛΑ ΡΕ ΓΕΛΙΕ ΤΥΠΕ.ΒΡ5ΗΚΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ.ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟ .ΟΥΤΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Michael Angelopoulos είπε...

Παρακαλώ να απευθύνεστε πάντα στο πρόσωπο του μπλόγκερ και να μην αναφέρεστε υβριστικά σε κανέναν άλλο έστω και ανώνυμο.


Ανώνυμος είπε...

Τώρα τι σχέση έχει το σχόλιο "η Μακεδονία η ξακουστή .... " με την ανάρτηση με θέμα " 748.000 ΕΥΡΩ για μούφα υπερωρίες στον Πειραιά" είναι αδύνατο να παρακολουθηθεί.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ .Το λεω και το καυχιεμαι.Οποιανού δεν του αρεσει έχουμε και ξυδι.Ακούς εκεί να μιλάμε τώρα για τη Μακεδονία μας. Βρες τον μου τωρα....να του δειξω εγω.....

Λεσχη Αρχιμαγειρων Κρητης είπε...

ΧΟΡΤΑ ΟΜΕΛΕΤΑ

Υλικά

-5 αυγά
-1 μερίδα χόρτα βρασμένα
-1 φλιτζανάκι λάδι
-Αλάτι
-Πιπέρι
-Κύμινο

Προετοιμασία

Αυτή την συνταγή μας την έφτιαχνε συχνά η μάνα μου όταν είχαμε χόρτα βρασμένα και την επομένη μέρα είχαν περισσέψει. Οπότε για να μας ευχαριστήσει έκανε ομελέτα. Τα χόρτα μπορεί να είναι είτε ραδίκια, τσιμούλια ,βρούβες είτε ότι άλλο θέλουμε. Συνήθως δεν έβαζε κάτι άλλο μέσα. Όμως εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λουκάνικα ή φέτα.

Κόβουμε τα χόρτα εάν είναι μεγάλα και τα σουρώνουμε καλά από το νερό που τα έχουμε βράσει. Σ΄ενα τηγάνι βάζουμε το λάδι με τα χόρτα,αλάτι πιπέρι και το κύμινο, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα αυγά ρίχνοντας αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Περιχύνουμε τα χόρτα με τα αυγά σε όλο το τηγάνι. Μ΄ένα πιρούνι ανακατεύουμε ελαφρά από πάνω τα χόρτα για να εισχωρήσει μέσα το αυγό. Πιάνουμε το τηγάνι από το χερούλι και το κουνάμε για να ξεκολλήσει το αυγό. Όταν ψηθεί από την μια πλευρά γυρνάμε την ομελέτα και από την άλλη. Πατάμε ελαφρά με το πιρούνι την ομελέτα και αφήνουμε να ψηθεί. Σερβίρουμε ζεστή σε μια πιατέλα.

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΚΟΥΣΤΗ.Σ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ.ΤΙ ΜΟΥΦΑ ΚΑΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΓΡΑΦΕΤΕ.ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

http://kritikessintages.wordpress.com/category/%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%AF%CF%89%CF%82-%CF%80%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%BF/%CE%BB%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC/

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ" ΣΕ "ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ" ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΑΝΙΤΑ ΠΑΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ,ΟΥΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ,ΟΥΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ,ΟΥΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
Ο ΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ είπε...

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ,ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ.Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.Τι παρατραγουδο και αυτό.Γελάσαμε.Ρε μεγάλε δεν πας αλλού ,που μας το παιζεισ σοβαρός.

Ανώνυμος είπε...

Χειροποίητο Λιβάνι

Το λιβάνι αποτελεί την αναπαράσταση της ανθρώπινης προσευχής. Αυτή η απλή πράξη λατρείας μπορεί να εμφανιστεί σε Εκκλησίες, Κοιμητήρια, σπίτια. Η ποιότητα του λιβανιού εξαρτάται από τον τρόπο παρασκευής, όσο πιο αργά γίνετε αυτή τόσο πιο άριστη και η ποιότητα του.
Τα διαθέσιμα αρώματα είναι πολλα:
Αγιόκλημα, Αγριολούλουδο, Ακακία, Αμπρέ, Ανθος Δάσους, Ανθος Ερήμου, Ανθος Νερατζιάς, Βασιλικός, Βηθλεέμ, Βιολέτα, Βυζαντινό, Γαζία, Γαρδένια, Γαρύφαλλο, Γιασεμί, Ευκάληπτος, Ευλογία, Ζουμπούλι, Κανέλα, Κέδρος, Κεχριμπάρι, Κρίνος, Κυπαρίσσι, Λεβάντα, Μαντζουράνα, Μανώλια, Μαστίχα, Μαύρο Αγ. Κυπριανού, Μόσχος, Μύρο, Ναζαρέτ, Νυχτολούλουδο, Πασχαλιά, Πεύκο, Σμύρνα, Τριαντάφυλλο, Υάκινθος, Φουζέρ, Φούλι, Φτέρη, Φυσικό Δάκρυ, Χρυσό.
Παρακαλούμε διαλέξτε αρχικά το βάρος που θέλετε και μετά το άρωμα
ΒΟΗΘΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ.

Η ΗΓΟΥΜΕΝΗ

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος σχολιαστής 8.13μμ θα μπορούσε να μας πεί τι δουλειά κάνουν οι υπάλληλοι της Νομαρχίας μεσάνυχτα στην αγορά του Κερατσνίου; Ευχαρίστως θα βγάλουμε και ένα φιλμάκι να το στείλουμε και στην κα Μέρκελ και τα άλλα τέρατα της ΕΕ και του ΔΝΤ που επιμένουν να περικοπούν τα σχετικά επιδόματα και ο 14ος μισθός μήπως και λυπηθούν. 'Αραγε αντίστοιχες εργασίες στην χώρα της κας Μέρκελ ή των άλλων τεράτων της ΕΕ πληρώνονται έξτρα με 13ο και 14ο μισθό και υπερωρίες ;

Από "ΤΥΧΕΡΑ" στην χώρα της κυρίας Μέρκελ και Σία τι γίνεται;

O τελώνης του λιμανιού του Αμβούργου π.χ. εκτός του μηνιαίου μσθού του ( Χ 12 )έχει π.χ. το ΔΕΤΕ του ;

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να αποφεύγετε να προκαλείτε με κάθε τρόπο τους υπάλληλους της Νομαρχίας Πειραιά. Πλασματικές υπερωρίες φαντάζομαι γράφονται απανταχού της Ελλάδος. ' Αρα είναι προκλητικό για τον λόγο αυτό να επιτίθεσθε στον κ. Μίχα και τους εργαζόμενους στην Νομαρχία, ακόμη και εάν αυτός πληρώνει τις υπερωρίες χωρίς υποβολή υπεύθυνης δήλωσης ( ελέγξατε αν τυχόν και αλλού δεν ζητάνε υπεύθυνη δήλωση ).

Συγχρόνως το blog σας εκτροχιάζεται πλήρως και τελικά καταπλακώνει και την σωστή και αντικειμενική κριτική που κάνετε στον κ. Νομάρχη και την Νομαρχία Πειραιά.

Κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

Ποια σωστή και αντικειμενική κριτική μπορεί να χει καποιος που προκαλεί όλους και όλα.Που κριτικάρει και το πώς καθόμαστε.Ποιός ειναι αυτός που μπορεί να μιλήσει και να αναφερθεί σε πρόσωπα που έχουν εκλεγεί από το ελληνικό λαό και χαίρουν την εμπιστοσυνή του.ΕΛΕΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα blog που κάνει μόνο κριτική στη ποιό πετυχημένη Νομαρχία της Ελλάδας δεν θα το έβλεπα και τόσο καλοπροαίρετο.Μόνο σωστή και αντικειμενική η κριτική δεν είναι.
Μακάρι όλοι να ανοίξετε ''καλοπροαίρετα''το γράφω τα μάτια σας και να μάθετε τι λέει η κοινωνία για την Νομαρχία και τον Νομάρχη.Ολοι επιθυμούν τον Νομάρχη να τον δουν Υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά.Και εδώ που τα λέμε οι εργαζόμενοι στη Νομαρχία έχουν καλό τιμονιέρη.Εγώ πιστεύω ότι είναι λίγα τα χρήματα για τις υπερωρίες που μοιράζονται σ αυτούς τους δυστυχώς κακοπληρωμένους συμπολίτες μας εργαζόμενους.Είναι βέβαιο ότι στους άλλους τομείς του Δημοσίου οι μισθοί είναι και πολλαπλάσιοι.Γιατί λοιπόν να υπάρχει τέτοια αδικία γι αυτούς τους ξεχασμένους.Τώρα για το πως μοιράζονται ας το ελένξουν οι ιδιοι οι εργαζόμενοι.Μπορεί δηλαδή όλοι να μοιράζονται τα ίδια και αυτοί που δουλεύουν και οι τεμπέληδες.Και πάλι δεν μιλάω κακοπροαίρετα μπορεί να υπάρχουν και λουφαδόροι,γιατί λοιπόν πρέπει να μοιράζονται την ίδια πίτα.

Michael Angelopoulos είπε...

Μήπως κάτι δεν πάει καλά;

Οι υπερωρίες είναι αποζημίωση για επιπλέον παροχή εργασίας όταν υπάρχουν πραγματικές ανάγκες και όχι κοινωνικό βοήθημα στα χέρια του κάθε νομάρχη και μάλιστα από δανεικά την ώρα της πτώχευσης της χώρας.

Τώρα το ότι υπάρχει εκλογική διαδικασία δεν δικαιολογεί παραβιάσεις του Συντάγματος και Πολιτική Δικτατορία.

Θυμηθείτε ότι πριν ένα μόλις χρόνο ο "καταλληλότερος" ήταν ο Κώστας Καραμανλής.

Πάντα γίνονται λάθη λοιπόν ιδίως όταν δεν υπάρχει γνώση και πληροφόρηση.

Γι΄αυτό γίνονται εκλογές σε σύντομο χρόνο. Για να διορθώνουμε (μάλλον) τα λάθη μας.


Ανώνυμος είπε...

δεν αποφασίζει ο Μίχας για τον Πειραιά αλλά το Πασοκ. Αν μπορεί ας κατέβει ανεξάρτητος

Ανώνυμος είπε...

Ο συνάδελφος Μιχάλης αναφέρεται στις (πλασματικές) υπερωρίες που παίρνουν οι "συνεργάσιμοι" υπάλληλοι(όρος που ευδοκιμεί στη Νομαρχία Πειραιά) οι οποίοι κατά τύχη είναι συνέχεια οι ίδιοι. Πώς γίνεται να ιδρωκοπούν συνέχεια οι ίδιοι εργαζόμενοι υπερωριακά είναι απορίας άξιο. Τα ακούς Αντωνάκη, Κικίτσα, Θανασάκη κλπ κομματόσκυλα.

Michael Angelopoulos είπε...

Δύο είναι οι κατηγορίες αρεστών στον Πειραιά:

1. Οι συνεργάσιμοι

Αυτοί που δεν φέρνουν εμπόδια και δεν προκαλούν προβλήματα. Αμείβονται με υπερωρίες και πρόσθετα έκτακτα δώρα ώστε να διατηρούν την απάθεια, να υπογράφουν πότε πότε και να μην ενοχλούν ενεργητικά και παθητικά.

2. Οι συνεργάτες

Είναι οι πλήρως συνειδητοποιημένοι επίορκοι υπάλληλοι και πλαστογράφοι συνειδήσεων και εγγράφων. Είναι αυτοί που οργανώνουν και στηρίζουν το παιχνίδι ξέροντας ότι δεν θα τιμωρηθούν οτιδήποτε και να κάνουν. Αυτοί ενεργούν στεγνά παράνομα και κομματικά για το κέρδος.


Επικοινωνία: