Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Τα blogs αναλύουν




Ο Νάσος Ζαγγογιάννης μου έστειλε μήνυμα:


Αγαπητέ συνάδελφε blogger,

Ο ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ έγραψε για τη περιπτωσή σου :

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2009/02/blog-post_2604.html

Παρακαλώ να υπολογίζεις στην ηθική συμπαράστασή μου

ΟΧΙ επί της ουσίας αλλά επί της αντίδρασης του πολιτικού προσώπου να καταφύγει σε αγωγή

Με εκτίμηση

Νάσος Ζαγγογιάννης.


Αξίζει να διαβάσετε την άποψη του Νάσου Ζαγγογιάννη διότι είναι καθαρά πολιτική:

Γιάννη Μίχα πράξε τα δέοντα που ηθικά σε χαρακτηρίζουν ως έντιμο πολιτικό.

Με αφορμή την ανάρτηση της "Παραπολιτικής", ο "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ" τοποθετείται πολιτικά, με την ηθική αντίληψη για τη πολιτική ως λειτούργημα :

Αναφέρομαι στον διαχειριστή του blog, "ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ", στον οποίον ο νομάρχης Πειραιά, κατά την αποψή μου, επέδειξε μικροψυχία και έλλειψη ψυχραιμίας.

Ευελπιστώ ότι θα αναθεωρήσει στο τέλος και θα φερθεί ως πολιτικό πρόσωπο με δημοκρατικές ευαισθησίες.

Προσπαθώ να κατανοήσω αυτή τη ενέργεια ενός πολιτικού, ο οποίος ενώ ισχυρίζεται ότι ανήκει στη δημοκρατική παράταξη, η οποία έχει ΟΧΙ μόνο ως προϋπόθεση το σεβασμό του διαλόγου της ελεύθερης έκφρασης, αλλά και της ανοχής στην αντίθετη άποψη, έστω και εάν αυτή μερικές φορές καθίσταται άδικη και προσβλητική.

Στη λογική της ιδιαίτερης μεταχείρισης των πολιτικών, έστω και εάν ένας Νομάρχης ΔΕΝ έχει το ακαταδίωκτο των βουλευτών, έχει πολλά μέσα να αμυνθεί, σε αντίθεση με έναν απλό πολίτη, ο οποίος πολλές φορές αγανακτεί από την άσκηση της εξουσίας και άγεται και φέρεται υπό του κράτους του θυμού του.

Η μόνη του αντίδραση ο οργισμένος λόγος στην εκάστοτε εξουσία, από τον απλό υπάλληλο του Δήμου έως το Πρωθυπουργό της χώρας, εάν έτσι αντιδρούσαν όλοι οι κατέχοντες δημόσια αξιώματα τότε θα έπρεπε ο κάθε πολίτης να σύρεται κάθε ημέρα στα δικαστήρια.

Διάβασα πολλές αναρτήσεις και δημοσιεύσεις για αυτό το φλέγον θέμα και κατέληξα στο εξής απλό σκεπτικό :

Ο πολίτης Γιάννης Μίχας έχει νομικά το δικαίωμα να ασκήσει αγωγή, αφού η ενέργειά του αυτή έχει νομικό έρεισμα σαν πολίτης αυτής της χώρας και να απαιτήσει ικανοποίηση στους ισχυρισμούς του για τους οποίους ένα δικαστήριο μπορεί να εκδικάσει και να αποφασίσει.

Το παραπάνω δικαίωμα, όσο και νόμιμο και εάν είναι, παύει να ισχύει ως "ηθικό" όταν ο πολίτης Γιάννης Μίχας είναι δημόσιο πολιτικό πρόσωπο και μάλιστα εκτός από Νομάρχης Πειραιά προΐσταται και υπηρεσιακά και στο συγκεκριμένο κατηγορούμενο.

ΔΕΝ είμαι της άποψης ότι κάθε πολίτης έχει το αυθαίρετο δικαίωμα τα υβρίζει ή και να συκοφαντεί έναν πολιτικό, όσο δίκαιο και να έχει.

Καταδικαστέα η κάθε απρεπής συμπεριφορά αλλά και ο κάθε πολιτικός πρέπει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια του ειλικρινούς διαλόγου και της γραπτής του τοποθέτησης στον εναγόμενο, διότι εκτός των άλλων στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Γιάννης Μίχας εκτός από τη θέση ισχύος του Νομάρχη που διαθέτει και ασκεί εξουσία όπως εκτός των άλλων έχει και άμεση πρόσβαση στα ΜΜΕ για αποκατάσταση της όποιας αλήθειας.

Η αγωγή και ΟΧΙ η μήνυση ως όπλο από ένα Νομάρχη και μάλιστα εναντίον ενός πολίτη ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι και υφιστάμενος του, εμένα μου ηχεί κάπως περίεργα και αισθητικά με ενοχλεί.

Ο εν λόγω blogger ΔΕΝ είναι ο πρώτος που υφίσταται αυτή την αντιμετώπιση από ανθρώπους της πολιτικής ή όπως έτυχε και σε άλλους bloggers, από αντίστοιχες αγωγές και εξώδικα από διάφορους ισχυρούς της λεγόμενης αναγνωρισιμότητας και της δύναμης του νομικού ή του οικονομικού πλούτου.

Ο κάθε πολίτης σε κάθε τέτοια αντιπαράθεση ΔΕΝ έχει πάντα δίκαιο. Το θέμα ΔΕΝ είναι εκεί, αλλά στο εκφοβισμό και στην αναστολή που παραδειγματίζουν τέτοιες πράξεις για την ελεύθερη και συνταγματική έκφραση των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών.

Το άδικο ή ΜΗ των πράξεων στη συγκεκριμένη περίπτωση έπρεπε να τελειώσει στο εν λόγω blog, η θλιβερή συνέχεια με το τίμημα των 150.000 ευρώ για ένα υποτιθέμενο (θα αποδειχθεί στη διαδικασία) συκοφαντικό δημοσίευμα ΔΕΝ πρέπει να ικανοποιεί τη προσωπικότητα ενός Νομάρχη αλλά να απαιτήσει (εάν δικαιωθεί) την έμπρακτη και γραπτή συγγνώμη.

Ο "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ" ζητάει από το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου να διαχωρίσει τη στάση του από τη συγκεκριμένη δικαστική περιπέτεια, του συναδέλφου Blogger. Το απαιτεί η κοινή λογική και η ελεύθερη έκφραση των πολιτών που ασκούν κριτική σε κάθε εξουσία και που θεωρούν ότι τους αδικεί ή τους εμπαίζει.

Κάθε άλλη εκδοχή από αυτής του διαλόγου και της ενδεχόμενης συγγνώμης, εάν εξελιχθεί σε δικαστική αντιπαράθεση και καταστήσει τις αγωγές σαν όπλο άμυνας των πολιτικών εναντίων της λεγόμενης δημοσιογραφίας των πολιτών . . . θα μας οδηγεί σε άλλους ατραπούς αντίληψης της δημοκρατίας μας.

Τελειώνοντας θέλω να σημειώσω τούτο :

Εάν απομαγνητοφωνήσουμε τα πρακτικά της βουλής έπρεπε σε κάθε συνεδρίαση να κατατίθενται τουλάχιστον ισάριθμες αγωγές και μηνύσεις με αυτές των ομιλητών.


Εκεί υπάρχει το ακαταδίωκτο ; ή κοινή συναινέσει δημιουργείται η αντιπαράθεση και το δήθεν διάλογο των έωλων επιχειρημάτων για λαϊκή και μόνο κατανάλωση ; . . . τότε λυπάμαι που κάποιοι από αυτούς διώκουν ανερυθρίαστα πολίτες με σκοπό να τους εξοντώσουν οικονομικά και να τους αποθαρρύνουν ηθικά.

Προσωπικά εάν με διαβάσεις Γιάννη Μίχα πράξε τα δέοντα που ηθικά σε χαρακτηρίζουν ως έντιμο πολιτικό και εξαίρετο πράγματι για το έργο σου Νομάρχη.


Απαίτησε τη συγνώμη που σε αποκαθιστά ως θιγόμενο πρόσωπο και απέσυρε το επιδικαζόμενο τίμημα της χρηματικής αποζημίωσης το οποίο εγείρει μόνον ερωτηματικά και συνειρμικά ΔΕΝ οδηγεί σε πραγματική ηθική δικαίωση.

Νάσος Ζαγγογιάννης.


Εκεί γιατί δεν κατέθεσε αγωγή ο κ. Μίχας;


Πρώτη Περίπτωση:

Κατά Μίχα για τη λυματολάσπη

Από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία 4.10.2006

(βλ. http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=04.10.2006,id=26344484)

Συνυπεύθυνο για τη σημερινή απαράδεκτη οικολογική εικόνα της Ψυττάλειας, αλλά και ψεύτη απέναντι στους πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά θεωρεί η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της δημόσιας εταιρείας, Κωνσταντίνος Κωστούλας, το νομάρχη Πειραιά και Νήσων Γιάννη Μίχα, ο οποίος όχι μόνο είναι αντίθετος με την καθημερινή συσσώρευση της λυματολάσπης στις 4 τάφρους του μικρού νησιού, αλλά ζήτησε και την άμεση επέμβαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στη μακροσκελή δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ κατηγορεί ευθέως μεν τον νομάρχη Πειραιά ότι «με τα ψεύδη του εκθέτει διεθνώς τη χώρα του», αλλά αποκρύπτει την πόλη της Γερμανίας, όπου, σύμφωνα με τη δημόσια εταιρεία ύδρευσης, έχουν μεταφερθεί πάνω από 23.000 τόνοι της λυματολάσπης, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει μη τοξική σε αντίθεση με τους ειδικούς επιστήμονες της Νομαρχίας που τη θεωρούν άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.


Δεύτερη Περίπτωση:




Απόσπασμα από Δελτίου Τύπου του ΥΠΕΧΩΔΕ 23.5.2008

(βλ. http://www.minenv.gr/download/2008-05-23.apantisi.sti.nomarxia.peiraia.doc)

Από το Γραφείο Τύπου &ι Δημοσίων Σχέσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Για μία ακόμη φορά ο Νομάρχης Πειραιά αποδεικνύει δυστυχώς ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για την εξυπηρέτηση των κομματικών και προσωπικών του επιδιώξεων και λιγότερο για την επίλυση των προβλημάτων του Πειραιά και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων του.

Το έκανε συστηματικά στο παρελθόν για την Ψυττάλεια, όπου οι εξελίξεις τον διέψευσαν πανηγυρικά, το κάνει εδώ και λίγο καιρό με τον Κηφισό.


Τρίτη Περίπτωση:



Από την ηλεκτρονική έκδοση Ant1online.gr 24.9.2007

http://www.ant1online.gr/Economy/General/2005/200510/2e4cfebe-7ed6-4ccf-b45e-54086b78f438.aspx

Σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη του ΑΝΤ1 ότι το υπουργείο Οικονομικών διέταξε αιφνιδιαστικό έλεγχο στα ταμεία της Νομαρχίας Πειραιά.

Ο υπουργός Οικονομίας κατηγορεί τον Νομάρχη Γιάννη Μίχα, ότι ενώ είχε πάρει δυόμιση εκατομμύρια ευρώ για επιδόματα, δεν τα έδωσε στους δικαιούχους, αλλά ο Νομάρχης απαντά ότι τα χρήματα δεν του δόθηκαν από το υπουργείο.

Ο κ. Μίχας απέδωσε το όλο θέμα σε κακούς υπολογισμούς της κυβέρνησης, καθώς, όπως είπε, η Νομαρχία δεν μπορεί να κάνει αναλήψεις χωρίς την έγκριση των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου και για τον έλεγχο είπε ότι είναι ευπρόσδεκτος.

Πολιτικά πυροτεχνήματα, για να προσφέρει χείρα βοηθείας στην παράταξή του τα όσα λέει, ήταν η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών.

Τέταρτη Περίπτωση:


Από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία 21.12.2006

(βλ. http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=21.12.2006,id=37686692)

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: Εδεσαν τον Γ. Μίχα, υπό περιορισμό η αντιπροσωπεία

Χειροπέδες στον νομάρχη για μια χαμένη βαλίτσα

Δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες που του πέρασαν Βέλγοι αστυνομικοί βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ο νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας, εξαιτίας μιας... χαμένης βαλίτσας.

Πέμπτη Περίπτωση:



Από Δελτίο Τύπου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ):

21.3.2008.

Καταγγελία των πρακτικών Μίχα από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΝΑΕ

Έκπληξη και έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσε στην πλειοψηφούσα παράταξη της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, η πρωτοβουλία του επικεφαλής της μειοψηφίας της ΕΝΑΕ κ.Γιάννη Μίχα να κυκλοφορήσει, την ημέρα της απεργίας των δημοσιογράφων, ένα Δελτίο Τύπου με σοβαρές ανακρίβειες σχετικά με τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Συγκεκριμένα, στο Δελτίο Τύπου που απέστειλε η παράταξη «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ», ο κος Μίχας αναφέρει ότι ελήφθη απόφαση από το ΔΣ της Ένωσης για κλείσιμο των Νομαρχιών στις 7 Απριλίου.

Αποφεύγει επιμελώς, όμως, να αναφέρει τις σοβαρές επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν για την πρόταση αυτή, καθώς και την τελική απόφαση όπως πραγματικά διατυπώθηκε, δηλαδή να προβεί η ΕΝΑΕ σε δυναμικές κινητοποιήσεις μόνον εφόσον δε δοθεί λύση στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Νομαρχίες μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Πρόκειται για ένα ακόμη ολίσθημα στο πλαίσιο της πάγιας τακτικής του κ. Μίχα, ο οποίος, λειτουργώντας αυτόνομα, και πιθανόν χωρίς καν να ενημερώνει τα μέλη της παράταξής του, προβαίνει σε ενέργειες που στόχο έχουν την προσωπική του προβολή και μόνο.

Με παντελή αδιαφορία για τις δημοκρατικές αρχές για τις οποίες υποτίθεται ότι κόπτεται, με προφανή διάθεση να παραπλανήσει το κοινό προκειμένου να προωθήσει τις προσωπικές φιλοδοξίες του, ο κος Μίχας προχώρησε για μια ακόμη φορά σε ένα ατόπημα που ως πρώτα θύματά του έχει την ΕΝΑΕ και την αλήθεια.

Ερωτηματικά προκαλεί, επίσης, η σπουδή με την οποία ο επικεφαλής της μειοψηφίας κυκλοφόρησε το παραπλανητικό Δελτίο Τύπο.

Ερωτηματικά προκαλεί η αδιαφορία του για την απεργία των δημοσιογράφων που βρισκόταν σε εξέλιξη και μάλιστα για το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα του ασφαλιστικού.

Γιατί δε μπορούσε να περιμένει τη λήξη της απεργίας για να κυκλοφορήσει το Δελτίο του ο κος Μίχας;

Μήπως αυτή η σπουδή σχετιζόταν και με την προγραμματισμένη για σήμερα ανάδειξη Πολιτικού Συμβουλίου και νέου Γραμματέα στο ΠΑΣΟΚ;

Λυπούμαστε ειλικρινά, διότι ο κ. Μίχας με την πρακτική του αυτή προβοκάρει την ομόφωνη απόφαση μας για κοινούς αγώνες και γίνεται υπονομευτής της ενότητας του Κινήματος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Και λυπούμαστε διπλά γιατί ως παλιός αυτοδιοικητικός και συνδικαλιστής, θα έπρεπε να γνωρίζει τις ευθύνες του και να γίνεται προασπιστής της ενότητας αυτής και όχι διασπαστής της.

Η πλειοψηφία της ΕΝΑΕ εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για παρόμοιες πρακτικές που θίγουν όλα τα μέλη του ΔΣ, καθώς και την αποφασιστικότητά της να αντισταθεί σθεναρά σε κάθε προσπάθεια οικειοποίησης παρόμοιων ευαίσθητων ζητημάτων προς εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών, εις βάρος της Ένωσης, εις βάρος της Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, η πλειοψηφία της ΕΝΑΕ αφού αξιολογήσει όσα συνέβησαν επιφυλάσσεται να επανακαθορίσει τη στάση της στο χειρισμό του ζητήματος των κινητοποιήσεων με μοναδικό σκοπό να διαφυλάξει την ενότητα και την πραγματική και ουσιαστική διεκδίκηση των μεγάλων ζητημάτων του χώρου, μακριά από τις μικροκομματικές και παρωχημένες αντιλήψεις στις οποίες ο κ. Μίχας παραμένει προσκολλημένος.


Εξυπηρετούμε μονάχα την αλήθεια

Πολλά και πολλές φορές αντιφατικά τα μηνύματά σας. Κάποια όμως θα πρέπει να απαντηθούν συγκεκριμένα και με αποδείξεις:

Κάποιοι μας λένε ότι είμαστε γαλάζιοι ή αντίθετοι πράσινοι ή άλλου χρώματος.

Δεν ασπαζόμαστε το καταστατικό και τις αρχές κανενός πολιτικού κόμματος συγκεκριμένα. Ο Ελληνικός Λαός είναι κυρίαρχος να αποφασίζει αρκεί να γνωρίζει. Αντίθετα με άλλους υπογράφουμε τις δημοσιεύσεις μας με το όνομά μας.

Πιστεύουμε μονάχα στην αλήθεια. Έχουμε δημοσιεύσει αναρτήσεις ήδη που το αποδεικνύουν:

Το Κράτος του Κράτους

Οι Κουμπάροι της Επικοινωνίας

Πέτρος Τατούλης: Η Δημοκρατία απειλείται

Κινδυνεύουμε από τους εαυτούς μας

O κ. "Με Αγάπη" Χατζηγάκης

Το ΠΑΣΟΚ, για τους Αγρότες;

Στη Ζούγκλα πάλι το θέμα με τους βουλευτές του ΛΑΟΣ

Δεν έχουμε χρόνο

Η Δημοκρατία των Brasserie


Καταδικάζουμε συμπεριφορές και όχι πρόσωπα. Σκοπός να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε:

Απομνημονεύματα


Η ιδιαίτερη ενασχόλησή μας με το νομάρχη Γιάννη Μίχα και τη νομαρχία Πειραιά γίνεται διότι:

1. Έχουμε άμεση πληροφόρηση και ρεπορτάζ από τα τεκταινόμενα εκεί
2. Η νομαρχία Πειραιά είχε ενισχυμένη πρόσβαση στα ΜΜΕ χωρίς να υπάρξει ποτέ αντίλογος
3. Ο νομάρχης Πειραιά έχει συλληφθεί επανειλημμένως να κάνει δηλώσεις για πράγματα τα οποία δεν αποδεικνύονται από τα γεγονότα όντας μάλιστα ενδεχομένως κάποιες φορές ιδιαίτερα προκλητικός στις επικοινωνιακές του συμπεριφορές.

Ο νομάρχης Πειραιά ορκίζεται ότι λέει την αλήθεια

Δεν σημαίνει όμως ότι χαριζόμαστε σε κανέναν. Στείλτε μας τις καταγγελίες σας και θα τις δημοσιεύσουμε καλοπροαίρετα.


Ασχολούμαστε και με άλλα θέματα όμως.


Διασώζουμε ειδήσεις για το μέλλον οι οποίες έχουν αποσυρθεί από την επικαιρότητα αλλά και τα αρχεία.

Είχαν πει ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν


Δημοσιεύουμε ειδήσεις - τηλεγραφήματα αλλά και θέματα εξειδικευμένης δημοσιογραφικής έρευνας και ανάλυσης που προπορεύονται μακράν των άλλων μέσων.

4+1 δάκτυλα από Γαλλία

Φωτομοντάζ οι φωτογραφίες της ΣΦΗΝΑΣ

ΠΑΣΟΚ: Μια Φωτό με Νόημα

Λαναράς - Σεφερτζής. Μια σχέση παρόντος και παρελθόντος


Παρουσιάζουμε με δυό λέξεις σύγχρονες προτάσεις για μακροχρόνια προβλήματα.

Φάκελος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ



Αγωγή του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα

Σημείωση του blog:

Στις 6.2.2009 ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας μας κοινοποίησε Αγωγή με την οποία ζητά την άρση της διατάραξης και προσβολής της προσωπικότητάς του καθώς θεωρεί ότι η συγκεκριμένη πιο κάτω ανάρτηση είναι ψευδής, υβριστική και συκοφαντική.

Ο κ. Μίχας αναφέρει λεπτομερώς στοιχεία που θεμελιώνουν σύμφωνα με την αγωγή τους ισχυρισμούς του.

Δεν είχαμε πληροφορηθεί ότι ενοχλήθηκε ο κ. Μίχας από τη συγκεκριμένη ανάρτηση η οποία αποτελεί όπως όλες οι αναρτήσεις στα blogs προσωπικές κρίσεις και εκτιμήσεις του γράφοντος με μεγάλη πιθανότητα λάθους.

Ας σημειωθεί ότι είχαμε ενημερώσει γραπτώς το Γραφείο του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα για τη συγκεκριμένη ανάρτηση αμέσως μόλις δημοσιεύτηκε χωρίς να λάβουμε κάτι ως απάντηση.

Το blog πάντα στη διάθεση του Νομάρχη Πειραιά κ. Γιάννη Μίχα για πρόσθετες διευκρινήσεις ή παρατηρήσεις αν θεωρεί ότι είναι απαραίτητες.



Η επίμαχη ανάρτηση είχε ως εξής:

Ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας θα συνεχίσει τις παρανομίες του αν δεν βρεθεί επιτέλους κάποιος να του βάλει φρένο.

Με λένε Μιχαήλ Αγγελόπουλο και είμαι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος στη Νομαρχία Πειραιά.

Ή μήπως δεν είμαι;

Διορίστηκα το 2005 με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ αλλά το 2007 ο παράνομος Νομάρχης αποφάσισε ότι θα πρέπει να με απολύσει από τη Νομαρχία παρόλο που ήμουν μόνιμος δημόσιος υπάλληλος και προστατεύομαι από το Σύνταγμα.

Το Σύνταγμα βέβαια μάλλον δεν το έχει διαβάσει ο κ. Νομάρχης γιατί αν το είχε διαβάσει δεν θα το παραβίαζε συστηματικά και μεθοδευμένα τόσο ο ίδιος όσο και οι άνθρωποι που έχει επιλέξει να διοικούν τη Νομαρχία Πειραιά και να ορίζουν άμεσα ή έμμεσα τις τύχες και τις περιουσίες χιλιάδων πολιτών.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Όταν το Σεπτέμβριο του 2005 ανέλαβα υπηρεσία έδωσα όρκο να τηρώ το Σύνταγμα και τους Νόμους. Τοποθετήθηκα στη Δ/νση Οργάνωσης και Πληροφορικής της Νομαρχίας, υποθέτω λόγω της εμπειρίας μου στο χώρο της Πληροφορικής, αφού είχα εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε σχετικές εταιρείεςγια χρόνια.

Από τις πρώτες μέρες όμως της υπηρεσίας μου κατάλαβα ότι θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο και να παραμείνω πιστός στον όρκο που έδωσα αλλά και να διατηρώ αρμονικές σχέσεις με την ήδη παγιωμένη κατάσταση στη Νομαρχία.

Ο λόγος ήταν ότι η διαμορφωμένη και καθημερινά συντηρούμενη κατάσταση στη διαχείριση τόσο των κοινών όσο και των ιδιωτικών θεμάτων στην υπηρεσία απείχε πολύ από ότι θα περίμενε κανείς από ένα Νομάρχη πρός όφελος βέβαια των λίγων και εκλεκτών και με μέτρο τις προσωπικές επιδιώξεις.

Αυτό έρχονταν σε αντίθεση με την εικόνα που είχα από τα ΜΜΕ για τη Νομαρχία Πειραιά.

Πίστευα και εγώ όπως φαντάζομαι πιστεύουν και πολλοί άλλοι σήμερα ότι στον Πειραιά και ιδιαίτερα στη Νομαρχία δίνεται αγώνας για τα δικαιώματα του πολίτη.

Κατάλαβα όμως από μέσα πια και με το χειρότερο τρόπο ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Στο blog αυτό θα αποκαλύψω σιγά σιγά τη γύμνια του παράνομου Νομάρχη και του περιβάλλοντός του γι' αυτό όπως λένε και στο ραδιόφωνο "Μείνετε συντονισμένοι"...

Καθαρή Νομαρχία, Καθαρός Πειραιάς, Καθαρή Ελλάδα

Μιχαήλ Αγγελόπουλος
mangelopoulos@hotmail.com

Επικοινωνία: