Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Στέφανος Χρήστου και Μανώλης Αντωνάκος. Δύο Βελανιδιώτες υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ




Είχαμε δημοσιεύσει πώς ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β' Περιφέρεια Πειραιά, Στέφανος Χρήστου, για πάνω από 20 χρόνια δήμαρχος του υπερχρεωμένου σήμερα Κορυδαλλού (ο δήμος πήρε δάνειο 1.600.000 ευρώ μόνο για να πληρώσει την ΕΥΔΑΠ), πήρε τιμητικά τον τίτλο του Βελανιδιώτη.

(βλ.
Στέφανος Χρήστου: Κιθαρίστας ή Ντράμερ;)


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΩΤΗ:

Μετά από κάποιες μέρες, δημοσιεύσαμε αναφορικά με το Γενικό Γραμματέα της νομαρχίας Πειραιά και σημερινό υποψήφιο βουλευτή Λακωνίας, Μανώλη Αντωνάκο, με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στον Πειραιά.

(βλ. Νομαρχιακές Αυτ-απάτες)


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΡΩΤΟ:


Απ΄ό,τι φαίνεται ωφελήθηκαν οι κοι Χρήστου και Αντωνάκος από τις δημοσιεύσεις μας καθώς ομόφωνα, στις 10.9.2009, το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, τους ανακήρυξε υποψηφίους, το μεν κο Χρήστου στη Β' Περιφέρεια Πειραιά, τον δε κο Αντωνάκο στη Λακωνία.

Ο Στέφανος Χρήστου μάλιστα απηύθυνε μήνυμα προς τους ψηφοφόρους ως εξής:

Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου κατεβαίνω ως υποψήφιος βουλευτής για πρώτη φορά. Στην απόφασή μου αυτή συνέβαλε καθοριστικά η ανάγκη άμεσης επίλυσης προβλημάτων, τα οποία ταλαιπωρούν εδώ και πολλά χρόνια τους πολίτες της χώρας.

Γνωρίζεις καλά ότι ξεχασμένη επί σειρά ετών περιφέρειά μας ανέδειξε πολλές γενιές εργαζομένων. Ανθρώπων που έζησαν και στήριξαν τον ιστορικό αυτό τόπο. Πάλεψαν και μόχθησαν, αγωνίστηκαν σκληρά. Στον τόπο αυτό μεγάλωσα και ζω. Αφουγκράστηκα τα προβλήματα, τα ένιωσα και έζησα μαζί μ' αυτά. Η επιλογή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Προέδρου του Γ. Παπανδρέου να με εμπιστευτούν, με τιμά, ταυτόχρονα όμως, με καθιστά υπεύθυνο απέναντί σας.

Πιστεύω βαθύτατα ότι η εμπειρία που απέκτησα υπηρετώντας 23 χρόνια την αυτοδιοίκηση, αρχικά ως δημοτικός σύμβουλος και στην συνέχεια ως Δήμαρχος Κορυδαλλού για 12 συναπτά έτη, μπορεί και πρέπει να μετουσιωθεί στην πραγμάτωση του αναπτυξιακού οράματός μας για την Β' Πειραιά. Είχα την ευτυχία να δω τους αγώνες μας στον Κορυδαλλό να μετατρέπονται σε έργα. Έργα τα οποία βελτίωσαν την ποιότητα ζωής μας. Με την ψήφο σου μου δίνεις την ευκαιρία να αγωνιστώ πλάι σου, με ορμή, θέληση και ήθος, για να αντιμετωπίσουμε αυτή την φορά, παράλληλα με τα σοβαρά προβλήματα της Β΄ Πειραιά και τα προβλήματα ολόκληρης της χώρας.

Η χώρα χρειάζεται πολιτικούς με ήθος, εμπειρία και έμπνευση. Πρέπει να ξαναβρούμε την πίστη στο όραμα και μέσα από αυτό να αντλήσουμε δυνάμεις δημιουργίας. Χρειαζόμαστε την δύναμη που μας επιτρέπει να ατενίζουμε το μέλλον με ελπίδα και φως.

Στην ερώτηση γιατί ΠΑ.ΣΟ.Κ. απαντάμε:

  • Γιατί δεν αντέχουμε πλέον την ανεργία, την ανασφάλιστη εργασία, τους εξευτελιστικούς μισθούς
  • Γιατί οφείλουμε να χτίσουμε μια δυναμική οικονομία, που θα στηρίζει την μικρο - μεσαία επιχείρηση και όχι την ασυδοσία των τραπεζών
  • Γιατί χρειαζόμαστε ένα κράτος το οποίο λειτουργεί προς όφελος του πολίτη και όχι εις βάρος του
  • Γιατί επιτέλους πρέπει να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα Αξιών, απέναντι στην διαφθορά και την ηθική παρακμή.

Στις 4ης Οκτώβρη ψηφίζω ΠΑ.ΣΟ.Κ.. ψηφίζω Στέφανο Χρήστου
«Νέα Πρόσωπα-Αξιόπιστες Λύσεις»



Έτσι σήμερα το ΠΑΣΟΚ διαθέτει δύο υποψηφίους βουλευτές Βελανιδιώτες.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ:


Από την πρώτη στιγμή θέλαμε να καταδείξουμε πως λειτουργεί το κομματικό γαλαζοπράσινο κατεστημένο, ερήμην των πολιτών και του Ελληνικού Λαού, με περιφρόνηση στους θεσμούς, με σκοπό την προσωπική προβολή και τις αλληλοεξυπηρετήσεις.

Το αθώο γεγονός της ανακήρυξης του Στέφανου Χρήστου, ως Βελανιδιώτη είναι ενδεικτικό, ενώ μπορεί να φανταστεί κανείς τι συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, καθώς η κολάσιμη συμπεριφορά είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη σημασία και όχι τα πραγματικά ποσά που παρέπονται ως κόστος.




Όπως ήδη έχουμε αναφέρει, συμμετείχε και ο τότε υφυπουργός εξωτερικών και σημερινός υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Παναγιώτης Σκανδαλάκης, αλλά και ο σημερινός και τότε νομάρχης Λακωνίας Κωνσταντίνος Φούρκας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και 200 περίπου Λάκωνες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ:

Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στο να προβάλλει τον εαυτό του κάποιος πολιτικός.

Να το κάνει όμως βάζοντας το χέρι του στη δική του τσέπη και όχι στη δική μας.

* Στις φωτογραφίες έγγραφο Διοικητικού Απολογισμού του Συνδέσμου Βελανιδιωτών, "Η Μυρτιδιώτισσα" (Αριθμ. Πρωτ. 11/25.3.2006) που αναφέρει το γεγονός.



Νίκος Γιαννής: «Ένα ευρώ για τον Ινδικό»



Διαβάζοντας τις αναρτήσεις του E-Lawyer για μερικές δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν σχετικά με υποθέσεις δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ,

(βλ. Περί δημοσιεύσεων δικαστικές αποφάσεις)

συναντά κάποιος, ανατρέχοντας σε παλαιότερες αναρτήσεις του συντάκτη, μια μίνι συνέντευξη του Νίκου Γιαννή γνωστού στον Πειραιά και από τη θητεία του ως Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ για κάποιο διάστημα) κατά την περίοδο 2004-2005.

(βλ. Κοινωνία των Πολιτών: μια συζήτηση με τον υποψήφιο βουλευτή Νίκο Γιαννή)





Ο Νίκος Γιαννής είναι υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) στην Περιφέρεια Αττικής.


Περισσότερα στοιχεία θα βρείτε στην Ιστοσελίδα του Νίκου Γιαννή.

Αυτό που μάλλον όμως δεν θα βρείτε είναι ένα Δελτίο Τύπου του ΟΛΠ όπου ο σημερινός υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και τότε Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού είχε προτείνει με μια "καινοτομική πρόσκληση" να διαθέσουν όλοι όσοι σχετίζονται ή συναλλάσσονται με τον ΟΛΠ «Ένα ευρώ για τον Ινδικό».

Επιπλέον, ο ΟΛΠ (εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών) θα διπλασίαζε αυτό το ποσό προσθέτοντας άλλο ένα ευρώ για κάθε αρχικά προσφερόμενο.

Οι μέτοχοι της εταιρείας και κατ' επέκταση οι Έλληνες πολίτες θα ανακούφιζαν τις πληγείσες περιοχές του Ινδικού Ωκεανού από τις φυσικές καταστροφές της προηγούμενης χρονιάς.

Τι προσδοκούσε ο ΟΛΠ από αυτή την ενέργεια είναι απορίας άξιο. Πάντως δεν είναι καταγεγραμμένο με λεπτομέρεια στο καταστατικό του.


Η σχετική ανακοίνωση είχε ως εξής:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πειραιάς, 4 Ιανουαρίου 2005


Πρωτοβουλία Δ/ντος Συμβούλου ΟΛΠ Α.Ε., Νίκου Γιαννή:

«Ένα ευρώ για τον Ινδικό»

Μια καινοτομική πρόσκληση με τίτλο «Ένα ευρώ για τον Ινδικό» απευθύνει ο Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε., Νίκος Γιαννής, προς τους χρήστες, πελάτες και προμηθευτές του ΟΛΠ, τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, καθώς και προς το Δ.Σ. του Οργανισμού, για την έμπρακτη και εθελοντική ανάληψη της κοινωνικής και ανθρωπιστικής ευθύνης του Λιμανιού του Πειραιά προς τις πληγείσες περιοχές του Ινδικού Ωκεανού.

Συγκεκριμένα, ο Δ/νων Σύμβουλος, Νίκος Γιαννής, προτείνει για κάθε container και κάθε αυτοκίνητο που φορτοεκφορτώνονται στο Λιμάνι του Πειραιά, την περίοδο του Ιανουαρίου 2005, οι εταιρείες να αποδίδουν ένα ευρώ (1 ευρώ).

Ο ΟΛΠ θα προσφέρει ένα επιπλέον ευρώ για κάθε τέτοια προσφορά, διπλασιάζοντας με τον τρόπο αυτό το ποσό που θα συγκεντρωθεί, προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια ανασυγκρότησης του παραγωγικού ιστού και της ζωής των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται σε μικρά λιμάνια της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Επιπλέον, ο ΟΛΠ προσκαλεί όλες τις εταιρείες, οι οποίες έχουν συναλλαγές με τον Οργανισμό για την προμήθεια υλικών και ανταλλακτικών, την παροχή υπηρεσιών ή την κατασκευή έργων, να συνεισφέρουν και αυτές οικονομικά με το ποσόν που επιθυμούν.

Στην προσπάθεια αυτή πιστεύουμε ότι θα συνεισφέρουν αποφασιστικά και οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ, προσφέροντας εθελοντικά ένα ευρώ την ημέρα, με προσδοκία μέγιστης συμμετοχής τις 21 εργάσιμες ημέρες του Ιανουαρίου, αγκαλιάζοντας έτσι την πρωτοβουλία της διοίκησης.

Υπό τους παραπάνω όρους, ο στόχος της συλλογής 300.000 ευρώ - ποσού αξιόλογου για την ικανοποίηση σημαντικών αναγκών στις περιοχές - είναι εφικτός.

Τα χρήματα θα διατεθούν για τις ανάγκες ανοικοδόμησης αλιευτικής ή λιμενικής υποδομής. Για τον σκοπό αυτό θα ανοιχτεί ένας κοινός λογαριασμός, τον οποίο θα χειρίζεται επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ, της ΔΝΕ, της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών.

Για τη βέλτιστη διαχείριση των χρημάτων και την εξασφάλιση της αποτελεσματικής αποστολής θα υπάρξει συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και φορείς που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, με τις οποίες ο ΟΛΠ έχει ήδη έλθει σε επαφή. Συγκεκριμένα, με βάση μια πρώτη έρευνα, λιμάνια - δυνητικοί αποδέκτες της ενίσχυσης είναι τα λιμάνια Victoria στις Σεϋχέλλες, Colombo, Galle, Jaffna και Trincomalee στη Σρι Λάνκα, ενώ στην Ινδία έχει πληγεί ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, το Chennai, στο οποίο η ιζηματοποίηση έχει προκαλέσει βλάβες που ίσως και να φτάνουν τα 4, 5 εκ. δολάρια.

Ο ΟΛΠ αναλαμβάνει επίσης πρωτοβουλία, απευθύνοντας σχετική επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση Θαλασσίων Λιμένων (ESPO) και τη Διεθνή Ένωση Λιμένων (IAPH), με την οποία καλεί όλα τα λιμάνια, ελληνικά και διεθνή, να υιοθετήσουν την ιδέα και να συνεισφέρουν με αντίστοιχους τρόπους.

Χωρίς όρια η κοροϊδία των υπαλλήλων στη ΝΑ Πειραιά



Αναταράξεις έχει δημιουργήσει η συνειδητοποίηση της κοροϊδίας κάποιων υπαλλήλων από κομματικές πρακτικές και μεθοδεύσεις.

Αν και ήταν γνωστές οι διακρίσεις υπέρ και κατά των κομματικών παιδιών, το εύρος της διαπλοκής, αλλά και η ένταση της αδικίας δεν είχε γίνει φαίνεται κατανοητή.

Υπάλληλοι με τα ίδια τυπικά προσόντα αμείβονται διαφορετικά με βάση καθαρά κομματικά ή άλλα αυθαίρετα κριτήρια.

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο υπάλληλοι με υψηλό το αίσθημα ευθύνης να παράγουν το μεγαλύτερο έργο του τμήματός τους και όμως να αμείβονται με τον ελάχιστο προβλεπόμενο μισθό.

Άλλοι, να προτιμώνται προκλητικά και επαναλαμβανόμενα ως μέλη επιτροπών και αμειβομένων συνεργείων, χωρίς κάποιοι να έχουν επαρκή μάλιστα προσόντα.

Για το καθεστώς των υπερωριών δεν χρειάζεται να προσθέσει κάποιος κάτι καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι δεσμεύεται να καταργήσει τις πλασματικές, πλαστές δηλαδή και εικονικές υπερωρίες, που λαμβάνουν διάφοροι κομματικοί της Διοίκησης χωρίς να παράγουν έργο.

Οι ίδιοι πάνω κάτω άνθρωποι εισπράττουν από διαφορετικές πηγές πρόσθετα εισοδήματα με κομματικά πάλι κριτήρια που ανεβάζουν τη μισθοδοσία τους σε ύψη μεγαλοστελεχών επιχειρήσεων.

Στη νομαρχία Πειραιά, ανοικτό είναι σήμερα το θέμα της κατανομής του εκλογικού επιδόματος μεταξύ των υπαλλήλων.

Κάποιοι ζητούν η κοροϊδία να σταματήσει. Που να ήξεραν όμως το μέγεθός της!

Ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας νόθα καταγγέλλει τα Γκόλντεν Μπόις της εξουσίας αφού ο ίδιος έχει δημιουργήσει τα δικά του.

Και μιλάμε μόνο για τις νομιμοποιημένες διαφόρων εκδοχών αμοιβές ενώ δεν λείπουν και οι υποψίες για παράνομες "διευθετήσεις".

Για παράδειγμα αναφέρουμε την επόμενη περίπτωση που σίγουρα δεν γνωρίζουν οι υπάλληλοι:

Λόγω του ενδεχόμενου κινδύνου τότε αντιμετώπισης μια επιδημίας της Γρίπης των Πτηνών δημιουργήθηκε ένα "παραθυράκι" αύξησης του θεσμοθετημένου ορίου υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις που φτάνει μέχρι το διπλασιασμό τους.

Από 60 ώρες το ανώτατο όριο για τις υπερωρίες τώρα γίνεται 120 ώρες το μήνα που μπορεί να πραγματοποιηθούν ακόμη και νύχτα, Κυριακές ή αργίες.

Με το με αριθμ. Πρωτ. 26459/10281/22.1.2009 έγγραφο της Δ/νσης Διοίκησης και Πολιτικών Δικαιωμάτων (προϊσταμένη η Ολυμπία Χαλδαίου) διαβιβάστηκε αίτημα για αύξηση των υπερωριών για ορισμένους υπαλλήλους με την πρόφαση της τότε ανάγκης λόγω της Γρίπης των Πτηνών.

Οι ειδικότητες των υπαλλήλων είναι:

-1 Ιατρός
15 Κτηνίατροι
-1 Βιολόγος Ιχθυολόγος
-1 Τεχνολόγος Ζωικής Παραγωγής
-1 Τεχνολόγος Τροφίμων
-1 Τοπικής Αυτοδιοίκησης
-1 Χειριστής Η/Υ
-7 Διοικητικοί

Ακόμη και να μπορούσε κάποιος να δικαιολογήσει την ειδικότητα του Τεχνολόγου Ζωικής Παραγωγής (ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για Γρίπη των ... Πτηνών), δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η ειδική μεταχείριση 7 Διοικητικών, ενός Τοπικής Αυτοδιοίκησης (!) ή 1 Χειριστή Η/Υ (απαραίτητος μάλλον λόγω μη επαρκούς γνώσης Η/Υ του συγκεκριμένου ιατρού).

Σκάνδαλο επίσης θα ήταν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να εισπράττουν 120 ώρες δήθεν υπερωριακής απασχόλησης προσαυξημένες μάλιστα πλασματικά με νυκτερινά, Κυριακές ή αργίες όταν δεν έχει υπάρξει τέτοια ανάγκη.

Εισπράττουν κε Μίχα Ναι ή Όχι; Ποιά είναι η αλήθεια;

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, όσοι εισπράττουν χωρίς να δικαιούνται, πρέπει να αισθάνονται τουλάχιστον ντροπή που αντικρύζουν στα μάτια συναδέλφους τους που εργάζονται πραγματικά.

Να σημειωθεί εδώ ότι σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου ζητείται και υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου ότι πραγματικά εργάστηκε υπερωριακά, όπως αναφέρεται στη σχετική βεβαίωση του προϊσταμένου του, ώστε να φέρει και ο ίδιος πλήρως την ποινική ευθύνη.





Για του λόγου το αληθές παρουσιάζουμε φωτογραφίες με τεκμήρια που μπορούν να δημοσιοποιηθούν, δηλαδή τη σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής Χαράλαμπου Μανιάτη, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 581 με ημερομηνία 31.3.2009.

Προϋπολογισμός 200.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε μέσο όρο για κάθε υπάλληλο πάνω από 7.000 ευρώ για το έτος 2009, μόνο από αυτό το κονδύλι.

Φωτογραφία από Υπηρεσία του Δήμου Πειραιά




(21.9.2009)

Δεν έχουμε πρόβλημα αν κάποιος "την κοπανάει" από τη δουλειά του, αρκεί:

1. Όλοι να έχουν πρόσβαση στην "κοπάνα", και
2. Να μην τους πληρώνουμε εμείς τους κοπανατζήδες.

Τουλάχιστον ο υπάλληλος αυτός δεν το έκρυψε.

Άφησε και τον αριθμό του κινητού του σε περίπτωση που οι απρόσκλητοι επισκέπτες θελήσουν κάτι.

Επικοινωνία: