Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Έπιασαν λιμάνι αγρότες, πολιτικοί και ασπιδοφόροι κρατικοί



Και ενώ κάποιοι που δηλώνουν αγρότες κάνουν έναν δίκαιο ή άδικο αγώνα, αλλά πάντως αγωνίζονται, τα κοράκια της πολιτικής, οι ύαινες των κομματικών σχηματισμών και οι γκέι πολιτικοί άφησαν το τζάκι, έβγαλαν για πέντε λεπτά τη γραβάτα και έκαναν δηλώσεις στα μέσα.

Είναι πολύ χοντροί όμως και πολύ ατσαλάκωτοι ώστε δεν μπορούν πλέον να πείσουν ούτε τους εαυτούς τους στον καθρέφτη.

Ο φωτογράφος Ορέστης Παναγιώτου (ΑΠΕ) απαθανάτισε την πραγματική είδηση.

Συγχαρητήρια

Διαβάστε το άρθρο από την εφημερίδα Ριζοσπάστης στις 29.8.2002

Νέος «Μαυρογυαλούρος» ο Γ. Μίχας

«Νέο Μαυρογυαλούρο» χαρακτηρίζει τον κυβερνητικό υποψήφιο νομάρχη Πειραιά Γ. Μίχα, ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος, Μ. Νουφαρίτσης, με αφορμή την αξιοποίηση από τον πρώτο της θέσης του, ως αντιπροέδρου του ΟΛΠ, προς άγραν ψήφων.

Θυμίζουμε πως ο Γ. Μίχας εξήγγειλε προχτές την παραχώρηση παραθαλάσσιας έκτασης στους Δήμους Δραπετσώνας και Κερατσινίου, παρουσιάζοντάς την ως αποτέλεσμα της συνεργασίας ΟΛΠ και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Ο κυβερνητικός υποψήφιος νομάρχης Πειραιά, Γ. Μίχας, ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία σαν νέος Μαυρογυαλούρος, τάζοντας στρέμματα του ΟΛΠ στη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι» αναφέρει ο Μ. Νουφαρίτσης και τονίζει:

«Ο Γ. Μίχας σαν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά προσπάθησε με κάθε τρόπο να στηρίξει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησής του. Εγινε απεργοσπάστης όταν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά διοργάνωσε απεργίες ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Τήρησε σιγή όταν η κυβέρνησή του επέβαλε στρατιωτικό νόμο στο λιμάνι και συνεχίζει σιωπηλός παρά τη συνέχιση της επιστράτευσης των ναυτεργατών, παρά τα κύματα ακρίβειας που εξανεμίζουν το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας.

Οντας διορισμένος αντιπρόεδρος του ΟΛΠ, αξιοποιεί τη θέση του με ψευτοπαροχές που ανακοινώνει για να ενισχύσει την υποψηφιότητά του.

Η υποψηφιότητά του είναι στιγματισμένη από την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της κυβέρνησής του. Οι εργαζόμενοι του Πειραιά έχουν μνήμη, γνωρίζουν καλά το ρόλο και τη δράση του εκλεκτού της κυβέρνησης για τη Νομαρχία.

Κυρίως όμως ζουν με τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής, η ανεργία, η ακρίβεια, η λιτότητα και ο αυταρχισμός είναι εδώ. Εδώ βρίσκεται και η αγωνιστική απάντηση και με την ψήφο στη ΝΑΣ στις εκλογές».

Διαβάστε και τι λέει σήμερα ο Γ. Μίχας σε σημερινή (2.2.2009) ανακοίνωση της Νομαρχίας Πειραιά:

Απαράδεκτη και προκλητική χαρακτήρισε την συμπεριφορά της κυβέρνησης ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, σχολιάζοντας την επίθεση που, κατόπιν κυβερνητικής εντολής, δέχτηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ εκατοντάδες αγρότες της Κρήτης οι οποίοι έφθασαν τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά με δεκάδες αγροτικά μηχανήματα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τα αγροτικά τους οχήματα, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί στο πακέτο των 500 εκατ. ευρώ που προορίζονται για τους Έλληνες παραγωγούς.

Ο κ. Μίχας που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στους αγρότες της Κρήτης, επιχειρώντας με μεσολάβησή του να αποκλιμακώσει την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο μεγάλο λιμάνι, τόνισε ότι «Τα σημερινά βίαια επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να επιτίθενται με δακρυγόνα στους αγρότες της Κρήτης, πιστοποίησαν για άλλη μια φορά το στυγνό πρόσωπο της κυβέρνησης.

Στην Νομαρχία Πειραιά καταδικάζουμε απερίφραστα και με το πιο έντονο τρόπο αυτές τις πρακτικές.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που έβαλε την αστυνομία να χτυπήσει αναίτια πολίτες, οι οποίοι το μόνο που διεκδικούν είναι το αυτονόητο δικαίωμα τους για μια ζωή με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

Ταυτόχρονα δηλώνουμε την αγωνιστική συμπαράστασή μας στους αγρότες όλης της χώρας που αγωνίζονται ενάντια σε μια πολιτική που οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

[βλ. Σχετικό: http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/01/blog-post_8021.html)

Και ο Νομάρχης Πειραιά πρόσθεσε: «Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να έχει καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και τους αγρότες φυλακισμένους σ’ αυτό. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν καμία δικαιοδοσία στην λιμενική ζώνη.

Επιτέλους η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που οι ίδια έχει συσσωρεύει στον τόπο δεν βρίσκονται με χημικά και δακρυγόνα.

Αντί λοιπόν να δίνει εντολές στα ΜΑΤ για χρήση βίας, αντί να τρομοκρατεί με εισαγγελείς και συλλήψεις, προκαλώντας τα δημοκρατικά αισθήματα όλων των πολιτών, να κοιτάξει πως θα στηρίξει τους Έλληνες γεωργούς και κτηνοτρόφους που βρίσκονται σε απόγνωση γιατί δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί.

(βλ. Σχετικό:http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/01/o.html )

Σε μέρες όπου δικαιολογημένα υπάρχει έντονος αναβρασμός στον αγροτικό κόσμο, δεν μπορεί να ρίχνει λάδι στη φωτιά με συμπεριφορές απαράδεκτες και προκλητικές».

Και εσείς τί κάνετε τότε στο λιμάνι κ. Μίχα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: