Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009

"Να τους χαιρόμαστε"
Από το blog http://salamispress.blogspot.com/

ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ- ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ , ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Την Τρίτη 24/02/2009 στο νομαρχιακό συμβούλιο συζητήθηκε η παράταση λειτουργίας του λατομείου για πέντε χρόνια στη Γούβα Μπατσί και η περιβαλλοντική μελέτη.

Ο Νομάρχης ζήτησε από τον Δήμο Σαλαμίνας την άποψη του.

Ο Δήμαρχος του απάντησε ότι δεν έχει αντίρρηση για την λειτουργία του λατομείου χωρίς να του στείλει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που θεωρεί ότι το λατομείο πρέπει να λειτουργεί για τις τοπικές ανάγκες του νησιού και αν δεν πραγματοποιηθεί το αίτημα, να προβεί σε δυναμικές κινητοποίησεις.

Στο νομαρχιακό συμβούλιο έγινε μια θυελλώδης συζήτηση παρουσία ομάδας πολιτών από την Σαλαμίνα που με έγγραφο της παρουσίασε την πραγματική θέση του Δήμου Σαλαμίνας καταθέτοντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Τελικά πάρθηκε απόφαση και το νομαρχιακό συμβούλιο γνωμοδότησε υπέρ της λειτουργίας του λατομείου με απόντα τον κύριο Μίχα που αποχώρισε από την συνεδρίαση πριν συζητηθεί το θέμα .

Φυσικά η παρουσία του πατριώτη μας νομαρχιακού συμβούλου και πρόσφατα αντινομάρχη κυρίου Βουδούρη ήταν καθοριστική.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης βλέποντας τους συμπατριώτες του να δίνουν πραγματική μάχη με παρεμβάσεις και αντεγκλήσεις, προσπαθώντας να πείσουν τους νομαρχιακούς συμβούλους για το δίκαιο αίτημα του λαού της Σαλαμίνας , αυτός μιλούσε στο κινητό, γελούσε , πήγαινε στην τουαλέτα και όταν ρωτήθηκε κατά την διάρκεια της επεισοδιακής συνεδρίασης από ένα παρευρισκόμενο πολίτη να κάνει και αυτός κάτι απάντησε « εγώ τι να κάνω ».

Να τους χαιρόμαστε τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του Νησιού μας , τον Βουδούρη, τον Μίχα ,τον Σοφρά και τον μέγιστο επιχειρηματία Αγγέλου που ήρθε να σώσει το νησί μας...

Περιμένουμε απάντηση από το γραφείο Δημάρχου , και απο τον νομαρχιακό σύμβουλο κ.Βουδούρη και απο τον Νομάρχη Πειραιά κ. Μίχα.

Φίλε blogger,

Κατά την άποψή μας είναι πιο πιθανό να πέσει ο κομήτης του Χάλεϋ στη Σαλαμίνα παρά να πάρεις απάντηση από το γραφείο Δημάρχου, από το νομαρχιακό σύμβουλο κ. Βουδούρη και από το Νομάρχη Γιάννη Μίχα.

Από τον τελευταίο μάλιστα υπάρχει βάσιμη πιθανότητα να εισπράξεις καμία αγωγή.

Έτσι αντιλαμβάνεται τη Δημοκρατία ο Γιάννης Μίχας. Δικαίωμά του.

Δικαίωμα όμως και δικό μας να "κράζουμε" τέτοιες συμπεριφορές με ύφος που ταιριάζει πιστεύουμε στις περιστάσεις.

Καλά δεν έχετε καταλάβει γιατί σε κάθε γραφείο αιρετού υπάρχει το Γραφείο Τύπου αλλά πουθενά δε θα βρεις το Γραφείο Πολίτη;

Το μόνο πράγμα που ενδιαφέρει μερικούς είναι η επανεκλογή τους και θα κάνουν τα πάντα γι' αυτό. Να είστε σίγουροι.

Τα σπασμένα έτσι κι αλλιώς τα πληρώνουμε εμείς πάντα. Ας βρούμε τουλάχιστον αυτόν που μας κοστίζει λιγότερο γιατί απ' ότι φαίνεται ηγέτες με τσίπα στην Ελλάδα δύσκολα να ανακαλύψεις.

Πάει χάλασε η μηχανή... Χρειαζόμαστε νέες.

Την υπόθεση με το Λατομείο δεν τη ξέρουμε.

Γνώμη μας είναι ότι και τα λατομεία είναι απαραίτητα αρκεί να τηρούνται κάποιες ελάχιστες προϋποθέσεις λειτουργίας και εκμετάλλευσης των δημόσιων πόρων.

Επίσης, θα πρέπει να επιστρέφονται στην τοπική κοινωνία που επιβαρύνεται από τη δραστηριοποίηση ανάλογων μονάδων αγαθά τέτοια και τόσα που είναι ικανά να ανακουφίσουν το βάρος των συνεπειών μιας τέτοιας δραστηριότητας.

Από την άλλη, βλέπετε πως παίρνονται οι αποφάσεις στα νομαρχιακά συμβούλια.

Ο κ. Βουδούρης καταγέλλεται ότι μιλούσε στο κινητό ενώ οι πολίτες εξέφραζαν την αγωνία τους.

Το πιο ξεκάθαρο το έκανε ο νομάρχης Γιάννης Μίχας. Σηκώθηκε και έφυγε πριν συζητηθεί το θέμα. Η υπόθεση μύριζε μπαρούτι ούτως ή άλλως.

Γενικά για τη Σαλαμίνα, να σας πούμε ότι αποτελεί ένα περίτρανο παράδειγμα δημόσιας διοίκησης στον Πειραιά.

Το ιστορικό νησί ταλαιπωρείται καθημερινά χωρίς αναστολές, για όφελος κάποιων, δυστυχώς πολλών.

Οι κάτοικοι και λοιποί ενδιαφερόμενοι έχουν συμβιβαστεί με την κατάσταση προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους.

Θα γράψουμε κάποια στιγμή για τα πολεοδομικά της Σαλαμίνας για να δείτε πως βγαίνει ο δεύτερος (και κύριος μισθός) από μερικούς ξεδιάντροπους.

Να ξέρουν πάντως ότι παίρνουν μεγάλο ρίσκο.

Κατάλαβες;

Τι να πει κανείς... Αίσχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: