Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Βρήκαν παράθυρο στη Δραπετσώνα




Θυμάστε τις αποφάσεις και γενικά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση;

Επανειλημμένως υπήρχαν διαβεβαιώσεις προς κάθε κατεύθυνση ότι έχουν δοθεί εντολές και έχουν υπάρξει σαφείς οδηγίες για την αναστολή σχεδόν κάθε διορισμού στο δημόσιο τομέα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποδείξει ως δήθεν την αναξιοπιστία της έτσι ώστε να μπορεί να δικαιούται να ζητά θυσίες από τον Ελληνικό Λαό αλλά και να τολμά να εκλιπαρεί για εξωτερικό δανεισμό.

Υπάρχουν ακόμη Ευρωπαίοι πολίτες που πιστεύουν την Ελληνική κυβέρνηση και θεωρούν ότι οι αποφάσεις της ελέγχονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για την εφαρμογή τους;

Το αθάνατο Ελληνικό παρακρατικό δαιμόνιο βρήκε λύση να παρακάμψει τις σαφείς, σαφέστατες, επικοινωνιακές όμως εντολές της πολιτικής ηγεσίας αλλά και να δοκιμάσει τις ανοχές και αντοχές του.

Έχει την εντύπωση ότι τέτοιες αποφάσεις θα περνούν απαρατήρητες χωρίς να παίρνει μυρωδιά κανένας; Όπως τουλάχιστον γινόταν παλαιότερα;

Για παράδειγμα πέριξ του Πειραιά (πραγματικά για παράδειγμα καθώς το ίδιο χάλι έγινε σε όλη τη χώρα), στις 14 Ιανουαρίου 2010, μετά από εισήγηση του δημάρχου Δραπετσώνας Αλέξανδρου Χρυσού, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή του την πρόσληψη 20 υπαλλήλων με τη δικαιολογία ότι είναι απολύτως απαραίτητοι σε έργα αυτεπιστασίας του δήμου (ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: 418/15-01-2010).

Το πόσο απαραίτητοι είναι οι υπάλληλοι αυτοί αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στην εν λόγω απόφαση προβλέπεται η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού εργατών (οικοδόμοι, εργάτες, χειριστές μηχανημάτων έργων, οδηγοί, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι) μέχρι 10 για κάθε αναφερόμενο έργο αυτεπιστασίας του Δήμου Δραπετσώνας.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο ποιές τελικά είναι οι πραγματικές ανάγκες καθώς αποφασίζεται να προσληφθούν εργάτες "ανάλογα με τις ανάγκες" ωστόσο έχει γίνει ήδη πρόβλεψη για το σύνολο των θέσεων στον προϋπολογισμό του δήμου:

"Για τις θέσεις αυτές έχουν προβλεφθεί πιστώσεις σε βάρος του προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2010."

Μήπως άρα η απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου Δραπετσώνας είναι παράνομη και πρέπει να ακυρωθεί;

Μεταξύ άλλων, το δημοτικό συμβούλιο έλαβε υπόψη του "έγγραφο που εκτύπωσε η Υπηρεσία από το site του ΥΠΕΣ και αφορά τις παραπάνω περιπτώσεις".

Ποιά είναι τα σχετικά έργα;


1. «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 250.000,00 ΕΥΡΩ ΜΕ Φ.Π.Α.».

και

2. «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 250.000,00 ΕΥΡΩ ΜΕ Φ.Π.Α.».

Μα, θα πει κάποιος, αυτά τα έργα είναι τα ίδια!

Σωπάτε καλέ! Για το δήμο Δραπετσώνας, το δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσό και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης είναι διαφορετικά.

Και ο δήμαρχος δεν μπορεί να κάνει λάθος. Διότι ξέρει τα αυτοδιοικητικά πάρα πολύ καλά.

Όπως είπε στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ σχετικά με τον "Καλικράτη":

"Αν δεν υπάρξει ενδελεχής προσέγγιση των κριτηρίων ελλοχεύει ο κίνδυνος να προκληθεί τέτοια κοινωνική αναταραχή ώστε να απαξιωθεί το όλο εγχείρημα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης".

Κατέθεσε επιπρόσθετα τον προβληματισμό του για τις συνενώσεις των δήμων "που είναι αυτάρκεις και χάρη στη χρηστή διοίκησή τους έχουν καταφέρει πολλά".

Δικαίως λοιπόν οι ξένοι όχι μόνο δεν θα μας δανείζουν εύκολα το 2010 αλλά θα μας ζητήσουν πίσω και τα κλεμμένα.

Θα το δείτε. Κάτι ξέρουμε που το λέμε.

2 σχόλια:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ είπε...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Αγ. Πολυτεχνείου & Γ. Καραϊσκάκη
186 48 Δραπετσώνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Δραπετσώνα, 2/2/10



Σε απάντηση της από 29/1/10 ανάρτησης σας και για την σωστή ενημέρωση των φίλων του «ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ», θα θέλαμε αρχικά να τονίσουμε ότι καλό είναι για τη σωστή ενημέρωση των δημοτών η τοποθέτηση κάποιου να έχει σαν βάση τη σωστή και πλήρη πληροφόρηση από τις υπεύθυνες πηγές τις οποίες φυσικά στη συνέχεια έχει και κάθε δικαίωμα να κρίνει, και όχι από ανεύθυνες πηγές που στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό και τη διαστρέβλωση των γεγονότων.
Σχετικά λοιπόν με το θέμα θέλουμε να σας πληροφορήσουμε για τα εξής:
• Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε από ποια πηγή ενημερωθήκατε ότι πρόκειται για δύο έργα με το ίδιο όνομα.
Αντίθετα είναι δύο εντελώς διαφορετικά έργα με διαφορετικά ονόματα:
1. «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 250.000,00 € ΜΕ Φ.Π.Α. (Αρ. Απόφασης Δ.Σ. 176/18222/23-12-2009) και
2. «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 250.000,00 € ΜΕ Φ.Π.Α. (Αρ. Απόφασης Δ.Σ. 177/18223/23-12-2009).
Τα συγκεκριμένα έργα έχουν ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2010 του Δήμου (Αρ. Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου 140/13-10-2009), όπως επίσης και στον Προϋπολογισμό έτους 2010 (Αρ. Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου 174/15-12-2009) και θα εκτελεστούν με αυτεπιστασία σύμφωνα με τις με αρ. 176 και 177/22-12-2009 του Δημοτικού Συμβουλίου.
• Έργα τέτοιου προϋπολογισμού όπως είναι ευνόητο δεν μπορούν να εκτελεστούν με το προσωπικό του Δήμου το οποίο είναι επαρκές μόνο για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του.
• Η πρόσληψη των -μέχρι 10 για κάθε έργο- εργαζομένων θα γίνει μέσω της διαδικασίας του Α.Σ.Ε.Π και θα ισχύει μέχρι τη λήξη των συγκεκριμένων έργων.



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Michael Angelopoulos είπε...

Απαντάμε με την ανάρτηση: http://edo-peiraias.blogspot.com/2010/02/blog-post.html


Επικοινωνία: