Είχαμε σχολιάσει σε προηγούμενη ανάρτησή μας πως βολεύτηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Αντωνάκος και μέχρι πριν λίγο καιρό Γενικός Γραμματέας της νομαρχίας Πειραιά, δεξί χέρι δηλαδή του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα.
Στη θέση του Ειδικού Συμβούλου στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα κάθεται, αναδρομικά μάλιστα, με απόφαση του εν λόγω υπουργού.
Πως έγινε αυτό (η αναδρομικότητα);
Άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να έχει προχωρήσει πολύ η τεχνολογία του διακτινισμού ή της προσωρινής κλωνοποίησης. Κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ ώστε ένας υπάλληλος να αναλαμβάνει καθήκοντα αναδρομικά.
Ψάχνω και τη νομοθεσία... Δεν μπορώ να βρω που το λέει.
Ας μη σχολιάσω και το παράδοξο υπουργός και βουλευτής να απασχολεί στο γραφείο του άλλον υποψήφιο βουλευτή...
Βέβαια είναι σίγουρο ότι ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας γνωρίζει καλύτερα και λόγω αρμοδιότητας (Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων).
Αναγκαστικά όμως έπρεπε να συμπληρωθεί εκείνη η ανάρτηση καθώς προέκυψαν νέα δεδομένα.
Και το συμπλήρωμα έχει ως εξής:
Συμπλήρωμα 25.6.2010:
Ο Μανώλης Αντωνάκος δημιούργησε ιστοχώρο στη διαδικτυακή διεύθυνση www.mantonakos.gr
Όπως θα διαπιστώσετε στη φωτογραφία της ιστοσελίδας που παρουσιάζει το βιογραφικό του πρώην γενικού γραμματέα της νομαρχίας Πειραιά, με ημερομηνία 6.6.2010, παραλείπεται η αναφορά στη θέση που κατέχει ο κος Αντωνάκος από τις αρχές του χρόνου ως ειδικός σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δημήτρη Ρέππα.
Γιατί άραγε;
Στη συνέχεια όμως, προφανώς μετά την ανάρτησή μας, καθώς δεν έπρεπε να δωθούν λάθος εντυπώσεις, προστέθηκε και αυτή η αναφορά.
Κατά τη διάρκεια όμως της πρόσφατης καθιστικής διαμαρτυρίας μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών κατά του σχεδίου Καλλικράτη κατοίκων του δήμου Βοιών Λακωνίας, που θα εξαφανιστεί από τον αυτοδιοικητικό χάρτη λόγω των αλλαγών, περιοχή όπου πολιτεύεται κατά καιρούς ο κος Μανωλάκος, εκφράστηκε και δημόσια η απορία για την αδικαιολόγητη απουσία του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
Ασφαλώς οι κάτοικοι δεν γνώριζαν για τις νέες αρμοδιότητες του πολιτευτή τους.
Ωστόσο, όπως θα διαβάσετε και εσείς στον ιστοχώρο του ( www.mantonakos.gr ) ο Μανώλης Αντωνάκος δηλώνει:
"
Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μανώλης Αντωνάκος
Αγαπητέ φίλε, Αγαπητή φίλη
Σας καλοσωρίζω στην ιστοσελίδα μου την οποία δημιουργήσαμε με σκοπό την άμεση και ουσιαστική επικοινωνία μαζί σας.
Γιατί ο πολίτης πρέπει να γνωρίζει και να γίνεται κοινωνός των θέσεων των πράξεων των δραστηριοτήτων κάθε προσώπου που ασχολείται με το δημόσιο βίο της χώρας μέσα από κάθε θεσμό.
Το διαδίκτυο αποτελεί σημαντικό παράγοντα σε αυτή τη κατεύθυνση. Μετά από μια πορεία 24 χρόνων στην αυτοδιοίκηση Τοπική και νομαρχιακή απο το 1986 μέχρι σήμερα στο Δήμο Πειραιά στο Δήμο Κορυδαλλού στο Δήμο Βοιών Λακωνίας στη Νομαρχία Πειραιά αλλά και μετά την πολύτιμη εμπειρία που αποκόμησα ως υποψήφιος Βουλευτης του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Λακωνίας στις Εκλογες του 2009 πιστεύω ακράδαντα οτι ο ενημερωμένος πολίτης είναι ο αλάνθαστος κριτής όλων, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ καθώς και κάθε κρατικού λειτουργού. Ο πολίτης κρίνει συγκρίνει επιλέγει.
Έχοντας πάντα στην διαδρομή μου ως σημείο αναφορας το πολίτη επιθυμώ καί αγωνίζομαι για την ολόπλευρη ενημέρωση του, τόσο για τα θέματα που αφορούν τα προβλήματα σε τοπικό επίπεδο Νομού Λακωνίας και περιφέρειας Πελοποννήσου οσο και για τα γενικότερου ενδιαφέροντος και εθνικής σημασίας ζητήματα.
Με αυτές τις σκέψεις σας καλοσωρίζω στην ιστοσελίδα mantonakos.gr και σας καλώ να την επισκέπτεσθε συχνά.
Φιλικά
Μανώλης Αντωνάκος
"
(Τα ορθογραφικά λάθη είναι του κου Αντωνάκου).
Μπορεί να κάνουμε λάθος, αλλά παρατηρούμε μια καραμπινάτη ασυμφωνία λόγων και πράξεων. Κοινώς, πολιτικό δούλεμα.
Αφού τα αγοράζουμε καλά κάνουν και μας τα πουλάνε.
Εμείς πάντως,
"Δώσαμε, δώσαμε!".
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την προηγούμενη ανάρτηση:
Βολεύτηκε πάλι ο Μανώλης Αντωνάκος
Προχθές στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ είχα μία έντονη λογομαχία με τον αδελφό μου τον Λεωνίδα, για τό τί πρέπει να κάνουμε τούτες τις κρίσιμες ώρες. Ο Λεωνίδας εκφράζοντας το "Κοινό Περί Δικαίου Αισθήματος" υπεστήριξε την άποψι ότι πρέπει να βάλουμε όσους πολιτικούς έκλεψαν στην Φυλακή. Εγώ αντιθέτως υπεστήριξα, ότι ακόμη και αν βρίσκαμε ποιοί είναι αυτοί που έκλεψαν και πόσα έκλεψαν, ότι στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να τους κάνουμε απολύτως τίποτε διότι όλα τα τυχόν αδικήματά τους έχουν παραγραφεί.
Αυτή μου η θέσις, παρουσιαζομένη από τον "ΕΥΩΝΥΜΟ" προκάλεσε πλήθος σχολίων και οφείλω να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα για να μπουν σε τάξι.
Ξεκαθαρίζω, ότι πάντοτε στην πολιτική μου διαδρομή, επέλεγα τον δύσκολο δρόμο. Όταν όλος ο κόσμος απωθέωνε τις ανοησίες της Αριστεράς, εγώ ήμουν απέναντι. Όταν όλος ο κόσμος, μιλούσε για τους 15χρονους και για το πόσο πρέπει να τους ακούμε, εγώ ήμουν απέναντι κλπ Πιστεύω ακράδαντα ότι η συμμετοχή στην ενεργό πολιτική και μάλιστα η ανάληψις ενός αξιώματος, όπως του βουλευτού, προϋποθέτει την συνείδησι της ευθύνης. Ο πολιτικός δεν πρέπει να λέη στον κόσμο αυτό που ο κόσμος θέλει να ακούση. Ο πολιτικός οφείλει να αντιλαμβάνεται ποιός είναι ο ορθός δρόμος δράσεως σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή και να καθοδηγή πείθωντας τους πολίτες. Η ηγεσία οφείλει να άγει, δηλαδή να οδηγή! Η ελληνική Γλώσσα, η Γλώσσα των Θεών, αυτά τα έχει ξεκαθαρίσει, "ΑΓΩ=ΟΔΗΓΩ, εξ ου και ΗΓΕΤΗΣ, ΗΓΕΣΙΑ κλπ.
Φαντάζεστε έναν οδηγό αυτοκινήτου, που καθορίζει τον τρόπο που θα κάνη ή δεν θα κάνη προσπέρασι, ή που θα αλλάξει κατεύθυνσι και ταχύτητα αναλόγων του τί θέλουν κάθε φορά οι συνεπιβάτες του; θα ήταν ένας καταστροφικός οδηγός!
Στην πολιτική έχουμε πολύ πρόσφατο το παράδειγμα εκείνου του πολιτικού που έκανε -ή μάλλον δεν έκανε- απολύτως τίποτε διότι ήθελε να ακολουθή πάντα τον κόσμο, ώστε να μήν έχη πολιτικό κόστος. Το όνομα αυτού;...Κώστας Καραμανλής! Καθημερινώς διάβαζε τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις και όταν έβλεπε ότι μία πολιτική του απόφασις προκαλούσε αντιδράσεις (ποιά άραγε πολιτική απόφασις θα μπορούσε να μήν δημιουργή) σταματούσε τα πάντα! Κάπως έτσι φθάσαμε ως εδώ...
Ο πολιτικός έχει μόνον ένα καθήκον, να λέη την αλήθεια στον κόσμο, να του εξηγή ποιες είναι οι επιλογές του και ποιές οι συνέπειες των όποιων αποφάσεών του. Αυτό πάντα προσπαθούσα και πάντα θα προσπαθώ να πράττω, είτε είμαι ευχάριστος είτε όχι.
Πάμε τώρα στο προκείμενο. Όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουμε ορκιστεί Πίστι στο Σύνταγμα! Η πίστις αυτή δεν είναι τυπική αλλά προέρχεται από την πεποίθησι όλων μας, ότι είναι προτιμώτερο να ζούμε σε ένα ευνομούμενο κράτος, παρά σε μία ζούγκλα εις την οποία θα ίσχυε το δίκαιον του ισχυροτέρου.
Το Σύνταγμα της Χώρας μας έχει μέσα του και το άρθρο 86: "Η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την παράγραφο 1 αρμοδιότητά της μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος."
Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι, όλα τα τυχόν αδικήματα, όλων των Υπουργών, έως και την προηγουμένη Κυβέρνησι, έχουν παραγραφεί!
Τώρα κάποιοι λένε, να αλλάξουμε το Σύνταγμα. Πολύ ευχαρίστως!
Η αλλαγή του Συντάγματος γίνεται αφού συμπληρωθεί 5ετία από την προηγουμένη Αναθεώρησι. Η προηγουμένη Αναθεώρησις τελείωσε το 2008. Άρα 2008+5=2013. Η δε Αναθεώρησις γίνεται από την επομένη Βουλή, άρα 2013+4=2017! Η συντομώτερη δυνατή Αναθεώρησις του 'Αρθρου 86, μπορεί να γίνη από το 2017 και εντεύθεν!
Ακόμη όμως και αν υποθέταμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε τώρα την Αναθεώρησι, αυτό θα σήμαινε ότι θα μπορούσαμε να βάλουμε κανέναν από τους προηγουμένους στην Φυλακή; Όχι! Ουδεμία Αναδρομική ισχύ δεν μπορεί να υπάρξη σε έναν νόμο. Αυτή είναι η πιο βασική αρχή, ειδάλλως θα μπορούσαμε εκ των υστέρων να χαρακτηρίζαμε ως ποινικά κολάσιμες πράξεις, πράξεις του παρελθόντος και αυτό θα σήμαινε χάος. Η όποια Αναθεώρησις λοιπόν αφορά στο μέλλον και όχι στο παρελθόν.
Αυτή είναι η οδός της εννόμου Τάξεως. Υπάρχει και η άλλη οδός, της Επαναστάσεως! Να γράψουμε δηλαδή το Σύνταγμα και τους Νόμους στα παλιά μας τα παπούτσια και να πούμε ότι παίρνουμε τον νόμο στα χέρια μας. Όμως αυτό θα σήμαινε ότι πλέον στην Ελλάδα θα επιβίωνε ο ισχυρότερος με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
Εγώ λοιπόν θα επιμείνω στην αρχή της Νομιμότητος που την θεωρώ απείρως προτιμώτερη. Άλλωστε αυτό το άρθρο μπήκε στο Σύνταγμά μας το 2001. Ψηφίστηκς και από τα δύο Κόμματα, Πασόκ και Ν.Δ. και τα κόμματα αυτά στις τρεις επόμενες της Αναθεωρήσεως εκλογικές Αναμετρήσεις έλαβαν από 85-79%. Στην χειρότερη δε περίπτωσι, ψηφίσθηκαν από τους 8 στους 10 έλληνες. Είμαι βέβαιος, ότι οι περισσότεροι που σήμερα διαμαρτύρονται, έχουν ψηφίσει αυτά τα δύο κόμματα και μάλιστα συνεχώς και άρα αντί να κατηγορούν τους κακούς Υπουργούς, ας κάνουν και λίγο την Αυτοκριτική τους για το τί κακό έκαμαν στην πατρίδα τους οι ίδιοι δια της ψήφου τους, όλα αυτά τα χρόνια.
Λαός ανεύθυνος σε μία Δημοκρατία, δεν υφίσταται!
Είμαι πρόθυμος να ακούσω όλα σας τα σχόλια!