Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Αναφορά Θόδωρου Τενέζου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο





Υπόμνημα με ημερομηνία 20.3.2009 σχετικά με την αναφορά που είχε υποβάλλει το Δεκέμβριο του 2008 ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας και σήμερα διαμαρτυρόμενος απεργός πείνας Θόδωρος Τενέζος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέστειλε προς τα μέλη του η Επιτροπή Αναφορών του οργάνου.

Στο έγγραφο αυτό γίνεται περιγραφή των καταγγελιών του Τενέζου ως εκπροσώπου της εταιρείας IRON TENCO SA κατά της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ελλάδας και επισημαίνονται οι σχετικές αρμοδιότητες των επιτροπών ανταγωνισμού σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.

Εν τω μεταξύ, εμφανίζονται μερικές φωνές κριτικής και αποδοκιμασίας κατά του Θόδωρου Τενέζου ο οποίος κατηγορείται πλέον από κάποιους για σκοπιμότητα και απόκρυψη όλης της αλήθειας που αφορά την υπόθεσή του.




Ιδιαίτερα τονίζεται η άμεση σχέση του Τενέζου με την ΜΚΟ StopCartel και τίθεται το ερώτημα πως είναι δυνατόν βιολογικά να μπορεί να ανταπεξέρχεται ένας απεργός πείνας μετά από 40 ημέρες στέρησης.

Εμείς αναφερθήκαμε για πρώτη φορά στο θέμα στις 8.3.2009 αφού εξετάσαμε (όπως άλλωστε κάνουμε πάντα) την υπόθεση IRON TENCO και Τενέζου.

(βλ. Πρέπει να συνεχίσει ο Θόδωρος Τενέζος;)

Τότε μεταξύ άλλων γράψαμε:

"Χωρίς να μας ενδιαφέρει ποιος πραγματικά είναι ο Θόδωρος Τενέζος και χωρίς καταρχήν να κρίνουμε εάν το αίτημά του είναι δίκαιο ή άδικο, το αποτέλεσμα που επιδιώκει με την πράξη του εφικτό ή ανέφικτο, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι η αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει την κατάσταση του Θόδωρου Τενέζου η επίσημη εξουσία είναι προκλητική και προσβάλλει την αξιοπρέπεια και προσωπικότητα όλων μας".

Ακολούθησαν έκτοτε και άλλες αναρτήσεις σχετικές με το θέμα το οποίο παρακολουθούμε ακόμη ενημερώνοντας και ενημερωνόμενοι.

Σήμερα έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Ανεξάρτητα με το ποιές θα είναι οι εξελίξεις που αφορούν το θέμα Τενέζου εμείς πιστεύουμε ότι η όλη δημοσιοποίησή του μόνο καλό έχει κάνει.

Τέθηκαν και τίθενται καθημερινά ερωτήματα και δίνονται απαντήσεις για σημαντικά πολιτικά ζητήματα.

Ο πολίτης μαθαίνει να σκέφτεται και να αναλύει, να αμφισβητεί, να απομυθοποιεί και να καταλήγει σε συμπεράσματα βασιζόμενος στη λογική.

Ακόμη και αν το συναίσθημα παρακίνησε κάποιους να ασχοληθούν με την υπόθεση ωστόσο είναι η κριτική σκέψη αυτή που τελικά θα επικρατήσει διότι καταρχήν ο Τενέζος έθεσε τον εαυτό του σε πλήρη έκθεση στη δημοσιότητα.

Μπορούμε όλοι άραγε να το κάνουμε αυτό;

Επιπλέον, οι αρμόδιοι φορείς που επιβάλλεται να αιτιολογούν τις αποφάσεις τους και να δίνουν αναφορά στον Ελληνικό Λαό επέλεξαν είναι απόντες από τον κοινωνικό διάλογο.

Επιπρόσθετα, ακόμη, οι καταγγελλόμενοι ιδιώτες δεν έχουν απαντήσει με κάποια ανακοίνωσή τους για το θέμα. Θα μπορούσαν έστω, γενικά και αόριστα, να αρνηθούν κάθε αποδιδόμενη σε αυτούς πρόθεση. Δεν το έχουν πράξει μέχρι σήμερα.

Σχετικά με την Πανεθνική Συνδιάσκεψη που προτείνει η οργάνωση StopCartel γνωρίζουμε καλά ότι δεν αποτελεί μια νέα πρόταση.

Παρόμοιες προτάσεις έχουν γίνει ξανά στο παρελθόν προερχόμενες από το λεγόμενο αριστερό χώρο της πολιτικής.

Η Πανεθνική Συνδιάσκεψη αποτελεί μια αναγκαιότητα και την στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Θα τη στηρίζαμε απ' όπου και αν προερχόταν ακόμη και αν δεν είχε ταυτόσημο περιεχόμενο σκεπτικού και αιτητικού.

Θα πρέπει να λειτουργήσει ένας θεσμός που θα εξοικειώνει τους πολίτες με διαδικασίες κοινωνικής συμμετοχής και θα καταλήγει σε συμπεράσματα συμβουλευτικού στην αρχή χαρακτήρα που αποτυπώνουν πολιτικές τάσεις.

Είναι επίσης αναγκαίο και σήμερα εφικτό να υπάρχει μια διεθνής διασύνδεση όλων όσων είναι ή ακόμη και αν δεν είναι επίσημα ωστόσο αισθάνονται Έλληνες.

Η διάδοση της Γλώσσας μας αλλά και γενικότερα του Πολιτισμού μας και η συνεχής ανατροφοδότησή του με νέο δυναμικό πρέπει να αποτελεί εθνικό στόχο με πολύπλευρες διαστάσεις.

Κατά συνέπεια, θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο να βλέπουμε τα πράγματα απλά μεταβάλλοντας συνεχώς τις ματιές μας ώστε να μπορούμε να διατηρούμε πλήρη και πολυδιάστατη εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: