Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

2+2 Μέτρα για τους Αγρότες



Το πήγε από δώ, το γύρισε από κει, τη βρήκε τη λύση ο Πρωθυπουργός.

Σε χρηματιστηριακό στύλ θα είναι τα μέτρα για τους αγρότες με οπσιόν (option=δικαίωμα) μέλλοντος "για να πάρουμε και καμιά ψήφο όταν έρθει η ώρα".

Ψήφοι Αγροτών



Και όμως είναι γελοιογραφία του Γιάννη Δερμεντζόγλου από το 2007.
(Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερη)

Το έχουμε γράψει πολλές φορές. Κυνηγούν βασικά τις ψήφους των αγροτών και των αναποφάσιστων.


Κάποιοι γιορτάζουν


Η Κίνα χαιρέτησε σήμερα Δευτέρα (26.1.2009) την άφιξη του νέου Έτους του Βοδιού με πυροτεχνήματα, γιορτές και διαγωνισμούς και είπε αντίο σε ένα ταραχώδες 2008 που σημαδεύτηκε από έναν μεγάλο σεισμό, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μια παγκόσμια οικονομική κρίση.

Πολύχρωμα πυροτεχνήματα έκαναν να λάμψει ο ουρανός τα μεσάνυχτα του Πεκίνου, καθώς έπεφταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στην πρωτεύουσα της Κίνας.

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι 46 άτομα τραυματίστηκαν από ατυχήματα που συνδέονται με τα πυροτεχνήματα, μια πτώση πάντως 48 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος, ενώ υπάλληλος από το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Xinhua) ανέφερε ότι ένας στόλος από 70 ασθενοφόρα υπήρχε στους δρόμους για αυτό το λόγο.

Το Σεληνιακό Νέο Έτος της Κίνας είναι πλέον χρόνος για σημαντικές διακοπές.

Είναι η στιγμή του έτους για κάθε πλούσιο να οργανώσει γεύματα με τους φίλους και την οικογένειά του και ανταλλαγές "hong Bao", κόκκινων φακέλων γεμάτα με χρήματα.

Αλλά οι προοπτικές της οικονομίας της χώρας κατά το τρέχον έτος έχουν μετριαστεί από την εμβάθυνση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, με την Κίνα του 2009 να προβλέπει ετήσια αύξηση σε χαμηλό επίπεδο επτά ετών, γύρω στο 9 τοις εκατό.

Αν δεν το καταλάβατε, γιορτάζουν τα Βόδια.

Χρόνια Πολλά λοιπόν σε όσους γιορτάζουν.


Το blog Πρόχειρο Τετράδιο


Άλλο ένα ενδιαφέρον blog που ανακαλύψαμε: http://proxeirotetradio.blogspot.com/

Επισκεφτείτε το γιατί εκτός των άλλων παρουσιάζει και ένα πολύ ενδιαφέρον video:

Θα αλλάξει η σχέση της Ευρώπης με τις Η.Π.Α.;

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση από το κανάλι του Ευρωκοινοβουλίου για όλες τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος Πρόεδρος των Η.Π.Α. (23 λεπτά περίπου)

Συνέλαβε τη μικρή Τερέζα η Νομαρχία Πειραιά


Και τέζα.

Δεν θέλουμε να επαναλαμβανόμαστε αλλά αναγκαζόμαστε να το κάνουμε.

Διαβάστε τη σημερινή (26.1.2009) ανακοίνωση της Νομαρχίας Πειραιά:

Στην προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας παντοπωλείου στον Πειραιά που λειτουργούσε κάτω από απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες, σε βαθμό που σύμφωνα με τους ελεγκτές της Νομαρχίας να απειλείται άμεσα η δημόσια υγεία, προχώρησε η Νομαρχία Πειραιά.

Πρόκειται συγκεκριμένα για το κατάστημα με την επωνυμία «Τυροκομική Ένωση Πειραιώς ΜΟΝ. ΕΠΕ» που βρίσκεται επί της οδού Γούναρη 27 στον Πειραιά, στο οποίο οι επόπτες δημόσιας υγείας της Νομαρχίας Πειραιά κατέγραψαν σωρεία υγειονομικών παραβάσεων (ρυπαροί χώροι, ακαταστασία, περιττώματα τρωκτικών και αρθρόποδα κλπ), ενώ κατέσχεσαν και σημαντικό αριθμό τροφίμων που κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με έκθεση αυτοψίας των εποπτών δημόσιας υγείας της Νομαρχίας Πειραιά κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο κατάστημα :

· Δεν επεδείχθη θεωρημένο βιβλίο υγειονομικών επιθεωρήσεων

· 4 εργαζόμενοι του καταστήματος δεν επέδειξαν βιβλιάρια υγείας ή δεν διέθεταν βιβλιάρια σε ισχύ

· Οι επιφάνειες των τοίχων και της οροφής σε όλους τους χώρους του δεν ήταν λείες και αδιαπότιστες, παρουσίαζαν ίχνη υγρασίας και ήταν ρυπαρές

· Τα δάπεδα του καταστήματος δεν ήταν λεία, παρουσίαζαν φθορές και ήταν ρυπαρά

· Το αποχωρητήριο ήταν ρυπαρό και στερείτο του απαραίτητου υγειονομικού εξοπλισμού. Επιπλέον στο σιφόνι του δαπέδου δεν υπήρχε σχάρα.

· Τα ψυγεία του ισογείου ήταν στο σύνολό τους ρυπαρά, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό τους, δεν διέθεταν θερμόμετρα παρακολούθησης θερμοκρασίας και έφεραν οξειδωμένες σχάρες

· Βρέθηκαν πολλά προϊόντα με ανοικτούς περιέκτες επί του δαπέδου του καταστήματος αλλά και εκτός αυτού

· Στον χώρο του υπογείου επικρατούσε ακαταστασία, υπερσυσσώρευση προϊόντων και πλημμελής καθαριότητα, ενώ επί του δαπέδου βρέθηκαν απορρίμματα τρωκτικών και αρθρόποδα (κατσαρίδες).

· Στον εξώστη - πατάρι του καταστήματος, χώρος που σημειωτέον δεν προβλέπεται από την άδεια λειτουργίας, βρέθηκε ρυπαρός καταψύκτης, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό του και γενικά στο πατάρι επικρατούσε κακή ομαδοποίηση ειδών τροφίμων και υπήρχαν αρκετοί ανοικτοί και ρυπαροί περιέκτες τροφίμων

· Κατασχέθηκαν ως μη ασφαλή 14 τεμάχια διάφορα τρόφιμα των οποίων είχε λήξει η ημερομηνία ανάλωσης και 18 τεμάχια διάφορα πάλι τρόφιμα των οποίων οι μεταλλικοί περιέκτες παρουσίαζαν οξειδώσεις και μηχανικές καταπονήσεις.

Με βάση τα παραπάνω και για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ο Νομάρχης Πειραιά προχώρησε στην έκδοση απόφασης προσωρινής διακοπής λειτουργίας της παραπάνω επιχείρησης μέχρι συμμορφώσεως της.

Η απόφαση υλοποιήθηκε από τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Πειραιά, ενώ ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας και το Α.Τ. Πειραιά.




Διαβάστε και την απορία του σκεπτόμενου πολίτη:

Καλά Γιάννη μου, αφού η επιχείρηση αυτή ήταν δίπλα στη νομαρχία Πειραιά, πώς τόσα χρόνια δεν είχε γίνει έλεγχος;

Άρα τόσο καιρό μας έλεγες ψέμματα για τους ελέγχους.

Να ρωτήσω κιόλας μήπως οι επόπτες της νομαρχίας πήγαν για έλεγχο στο κατάστημα μετά από καταγγελία πολίτη;

Διαβάστε και την αλήθεια:

Ποτέ δεν είχαν πάει για έλεγχο εκεί οι ελεγκτές γιατί η μικρή Τερέζα εάν τους είχε αντιληφθεί στη γειτονιά θα είχε εξαφανιστεί.

Στη φωτογραφία με το χάρτη (κάντε κλικ για μεγαλύτερη) δείτε με το κόκκινο σήμα που βρίσκεται η επιχείρηση που έλεγξαν οι επόπτες της νομαρχίας Πειραιά και με το μαύρο που βρίσκεται η νομαρχία Πειραιά.

Φτάνει πια το παραμύθι!

Τίποτα δε θα μένει αναπάντητο!

Διαβάστε απαραίτητα και τα σχετικά:




Για να μάθετε όμως τι εστί Μίχας διαβάστε εδώ:

Γιάννης Μίχας


Είχαν πει ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν




Το σχέδιο Ανάν το θυμάστε;

Το Σχέδιο Ανάν ήταν σχέδιο που διαμορφώθηκε από τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν για την συνολική επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Η αρχική του μορφή (το αποκαλούμενο σήμερα σχέδιο Ανάν Ι) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 11 Νοεμβρίου 2002.

Σχέδιο Ανάν Ι - 11 Νοεμβρίου 2002
Σχέδιο Ανάν ΙΙ - 10 Δεκεμβρίου 2002
Σχέδιο Ανάν ΙΙΙ - 28 Φεβρουαρίου 2003
Σχέδιο Ανάν ΙV - παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια των συνομιλιών που έγιναν στο Burgenstock της Ελβετίας από τις 27 Μαρτίου 2004 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2004
Σχέδιο Ανάν V - 31 Μαρτίου 2004

Το πλήρες κείμενο του Σχεδίου Ανάν V θα το δημοσιεύσουμε και στο blog για να υπάρχει.

Τότε όμως, το 2004, κάποιες προσωπικότητες πανεπιστημιακών, πολιτικών και γενικότερα εκπρόσωποι των τεχνών και των γραμμάτων στη χώρα μας είχαν υπογράψει διακήρυξη τοποθετώντας τον εαυτό τους υπέρ του σχεδίου και παρεμβαίνοντας έτσι στα εθνικά αλλά και εσωτερικά θέματα ενός ανεξάρτητου κράτους όπως είναι η Κύπρος.

Η διακήρυξη είχε δημοσιευτεί τότε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ 9.4.2004 Σελ. Ν10 (Κωδικός άρθρου: A17911N103 ID: 411039 - Σήμερα το απόσπασμα δύσκολα θα το βρείτε)

Η είδηση είχε ως εξής:

«Ναι» στο σχέδιο Ανάν διακηρύττουν 270 πανεπιστημιακοί, πολιτικοί και γενικότερα εκπρόσωποι των τεχνών και των γραμμάτων στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι το σχέδιο «όσο και αν αρκετές πτυχές του δεν ικανοποιούν, είναι επιτυχία των δημοκρατικών δυνάμεων και, ταυτόχρονα, ήττα των πιο εθνικιστικών και πιο αντιδραστικών, και στις δύο πλευρές της Πράσινης Γραμμής, και στις δύο όχθες του Αιγαίου».

«H διεθνής αυτή συνθήκη μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για να ξεπεραστούν τραύματα και αμοιβαίες δαιμονοποιήσεις που γέννησαν πόλεμοι και σχεδόν μισός αιώνας μισαλλοδοξίας, διχασμών και διχοτομήσεων», αναφέρουν στην έκκλησή τους και καλούν όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις «να διακηρύξουν με σαφήνεια και χωρίς άλλη χρονοτριβή την υποστήριξή τους στο Ναι».

Τη σχετική έκκληση υπογράφουν:

(Μέσα και ο σημερινός και τότε νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας)

Ειρήνη Αβραμοπούλου, Γιώργος Αγγελόπουλος, Αθηνά Αθανασίου, Λουκία Αικατερινιάδου, Στέλλα Αικατερινιάδου, Ζωή Ακριβούλη, Δέσποινα Αλεξανδράκη, Νίκος Αλιβιζάτος, Σία Αναγνωστοπούλου, Φωτεινή Αναγνωστοπούλου, Γρηγόρης Ανανιάδης, Άρης Αναστασάκης, Βασίλης Αναστασιάδης, Κωνσταντίνα Ανδριανοπούλου, Βενετία Αποστολίδου, Φούλα Αρταβάνη - Τσαπλ, Μιχάλης Αρτεμάκης, Ζήνα Ασημακοπούλου, Κατερίνα Αυγέρη, Σοφία Αυγητίδου, Σωτήρης Βαλντέν, Μανώλης Βασιλάκης, Λίνα Βεντούρα, Στέλιος Βιρβιδάκης, Νικόλας Βουλέλης, Βασίλης Βουτσάκης, Έφη Γαζή, Ρέα Γαλανάκη, Τάκης Γασπαράτος, Θανάσης Γεωργακόπουλος, Γεράσιμος Γεωργάτος, Βασιλική Γεωργιάδου, Μαρία Γεωργίου, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, Γιάννης Γιαννιτσιώτης, Γιάννης Γιαννουλόπουλος, Γιώργος Γιαννουλόπουλος, Δημήτρης Γιατζόγλου, Μανώλης Γκαζής, Νίκος Γκιώνης, Ελένη Γκόνη, Μελίττα Γκουρτσογιάννη, Διονύσης Γουσέτης, Γιώργος Γραμματικάκης, Πάνος Γρέδης,
Ρέα Δελβερούδη, Κώστας Δέλκος, Βασιλική Δενδρινού, Βαρβάρα Δεσποινιάδου, Σωτήρης Δημητριάδης, Δημήτρης Δημητρόπουλος, Νίκος Δήμου, Χαριτίνη Δίπλα, Θάλεια Δραγώνα, Άγγελος Ελεφάντης, Παύλος Ελευθεριάδης, Λεωνίδας Εμπειρίκος, Χάρης Εξερτζόγλου, Πάνος Ευαγγελόπουλος, Μιχάλη Ζάβιακας, Κατερίνα Ζαγγελίδου, Κωνσταντίνα Ζάνου, Αιμίλιος Ζαχαρέας, Ελισάβετ Ζαχαριάδου, Ελευθερία Ζέη, Κώστας Ζέπος, Γκρέτα Ζέπου, Ειρήνη Ζορμπαλά, Μυρτώ Ζορμπαλά, Μαρία Ζωγραφάκη, Κώστας Ζώρας, Χρήστος Ηλιάδης, Αλέξης Ηρακλείδης, Κωνσταντίνος Θανασάκης, Παναγιώτης Θανασάς, Νάσος Θεοδωρίδης, Τάκης Θεοδωρόπουλος, Νίκος Θεοτοκάς, Χρυσάφης Ιορδάνογλου, Γιώργος Ιωακειμίδης, Σταύρος Ιωαννίδης, Παντελής Καλαϊτζίδης, Ελένη Καλαφάτη, Δώρα Καλλιπολίτου, Ορέστης Καλογήρου, Βασίλης Κάλφας, Μαρκέλλα Κανδυλάκη, Ηλίας Κανέλλης, Παντελής Κάπρος, Σπύρος Καράβας, Λεωνίδας Καρακατσάνης, Άννα Καραμάνου, Μαρία Καραμεσίνη, Φραγκώ Καράογλαν, Άνθη Καρρά, Δήμητρα Κατή, Τάκης Κατσαρός, Ηλίας Κατσούλης, Φεβρωνία Κέντη, Ιωάννης Κεραμετσής, Βαγγέλης Κεχριώτης, Νίκος Κιάος, Φρόσω Κιάου - Δημάκου, Τόνια Κιουσοπούλου, Αλέξανδρος Κιτροέφ, Κώστας Κόμης, Απόστολος Καμνηνάκας, Χάρης Κομπολίτης, Μαρίνα Κοντοειδή, Δήμος Κοντός, Νίκος Κοταρίδης, Ηλίας Κούβελας, Χριστίνα Κουλούρη, Νίκος Κουλούρης, Πέτρος Κουναλάκης, Άλκης Κούρκουλας, Κώστας Κουτσομιτέλης, Λεωνίδας Κύρκος, Κωνσταντίνος Κωνσταντάκης, Σταύρος Κωνσταντακόπουλος, Μαρία Κωστοπούλου, Βασίλης Λαδάς, Λάμπης Λαζαρίδης, Λόης Λαμπριανίδης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, Πωλίνα Λάμψα, Αλέκος Λεβίδης, Αντώνης Λιάκος, Πέτρος Λινάρδος-Ρυλμόν, Μυρσίνη Λιοναράκη, Νικήτας Λιοναράκης, Θάνος Λίποβατς, Λίνα Λούβη, Δημήτρης Λουκάς.

Αλέκος Μαθιέλλης, Δήμητρα Μακρυνιώτη, Θόδωρος Μαλικιώσης, Κυριάκος Μαλλίνης, Αυγή Μαμαλάκη, Αντώνης Μανιτάκης, Νίκος Μανωλόπουλος, Θόδωρος Μαργαρίτης, Σπύρος Μαρκέτος, Πέτρος Μαρτινίδης, Άννα Ματθαίου, Δημήτρης Μαρωνίτης, Μάνος Ματσαγγάνης, Λευτέρης Μαυροειδής, Ελένη Μαχαίρα-Οντόνι, Θανάσης Μαχιάς, Ηρακλής Μήλλας, Παρασκευάς Μιμίδης, Γιάννης Μίχας, Χάρης Μοβσεσιάν, Ρένα Μόλχο, Μάκης Μοσχονάς, Νίκος Μουζέλης, Νικόλας Μουσσιόπουλος, Στέφανος Μπαγεώργος, Γεράσιμος Μπαλαούρας, Στρατής Μπαλάσκας, Λάμπρος Μπαλτσιώτης, Παντελής Μπασάκος, Λίζα Μπένου, Βασίλης Μπιτσώρης, Ευγενία Μπουρνόβα, Στέλλιος Μπουτάρης, Αλέκα Μπουτζουβή, Νίκος Μυλωνάς, Αριστείδης Μπαλτάς, Δημήτρης Μπίρμπας, Μάρω Μπουρνού. Νικολέττα Νάκου, Γεώργιος Νακρατζάς, Παναγιώτης Νεστορίδης, Ανδρέας Νεφελούδης, Θύμιος Νικολαΐδης, Σοφία Νικολαΐδου, Λιλή Ντίνα, Σάκης Ξανθόπουλος, Μιράντα Ξαφά, Αμεντέο Οντόνι.

Γιώργος Παγουλάτος, Στρατής Πάλλης, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Τάκης Παναγιωτόπουλος, Αθανάσιος Πανουσιάδης, Ανδρέας Πανταζόπουλος, Παναγιώτης Πάντος, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Στέφανος Παπαγεωργίου, Μιχάλης Παπαγιαννάκης, Ελίζα Παπαδάκη, Δέσποινα Παπαδημητρίου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Τέτα Παπαδοπούλου, Γιάννης Παπαθεοδώρου, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, Νίκος Παπαμίχος, Πάρις Παπαμίχος-Χρονάκης, Σπήλιος Παπασπηλιόπουλος, Ιωάννα Παπαστάμου, Ανδρέας Παππάς, Τάκης Παππάς, Λάκης Παρθενόπουλος, Γρηγόρης Πασχαλίδης, Γιάννης Παυλής, Μίλτος Παύλου, Βασίλης Πεσμαζόγλου, Στέφανος Πεσμαζόγλου, Μίλτος Πεχλιβάνος, Μαρία Πινίου-Καλλή, Ειρήνη Πιτταράκη, Πόπη Πολέμη, Βαγγέλης Πολίτης-Στεργίου, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Πάνος N. Πολυζωίδης, Κώστας Πουλάκης.

Μαρίκα Ρόμπου-Λεβίδη, Νίκος Ροτζώκος, Μπάμπης Σαββάκης, Βασίλης Σακελλαρίου, Σεραφείμ Σεφεριάδης, Νίκος Σιγάλας, Νίκος Σιμόπουλος, Χρήστος Σίμος, Δημήτρης Σκουρέλλος, Πάνος Σκοτινιώτης, Κώστας Σπυρόπουλος, Μιχάλης Σταθόπουλος, Δημήτρης Σταματόπουλος, Γιώργος Στάμου, Γιώργος Στυλιανίδης, Άρης Στυλιανού, Ριχάρδος Σωμερίτης, Δημήτρης Σωτηρόπουλος. Αμαλία Τανδρία, Θανάσης Τζαβάρας, Αμαλία Τζανάκη, Μαρία Τοπάλη, Μιχάλης Τρεμόπουλος, Θανάσης Τσακίρης, Πάνος Τσακλόγλου, Αλέξης Τσαούσης, Λίζυ Τσιριμώκου, Σόνια Τσιτήλου, Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, Καίτη Τσίχλη-Αρώνη, Δημήτρης Τσουκαλάς, Γιώργος Φαράκλας, Νίκος Φίλης, Χάγκεν Φλάισερ, Ελένη Φουρναράκη, Άννα Φραγκουδάκη, Έμμυ Φρονίμου, Θεανώ Φωτίου.

Ποθητή Χαντζαρούλα, Βύρων Χαρίτσης, Βίλμα Χαστάογλου-Μαρτινίδη, Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Τάκης Χατζόπουλος, Χρήστος Χατζόπουλος, Αντώνης Χελιδώνης, Ελένη Χοντολίδου, Δημήτρης Χριστόπουλος, Ζώγια Χρονάκη, Νίκος Χρυσόγελος, Σοφιανός Χρυσοστομίδης.

Προσοχή: Εδώ δεν κρίνουμε κανέναν απλώς παρατηρούμε τα γεγονότα.

Όσοι τότε είχαν το θάρρος της γνώμης τους, δεν είναι τίμιο σήμερα να παρουσιάζονται με άλλο πρόσωπο. Εκτός και αν βγούν ενυπόγραφα και δηλώσουν ότι άλλαξαν γνώμη.

Στη φωτογραφία η σημαία της Κύπρου σήμερα (σύμφωνα με το σχέδιο Ανάν) εάν είχαν γίνει αποδεκτά από τον Κυπριακό Λαό τα προτεινόμενα σε αυτό.

Μετά τις Σέρρες σειρά έχει το Μεσολόγγι



Έχουμε γράψει για τις δραστηριότητες του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα.

Ο νομάρχης έχει πουλήσει μια χαρά τον εαυτό του και προς τα πάνω και προς τα κάτω στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ.

Στον πρόεδρο έχει εμφανιστεί ότι είναι ο αδιαμφισβήτητος σύνδεσμος με την κομματική βάση και στα τοπικά στελέχη εμφανίζεται ότι είναι ο άνθρωπος του προέδρου.

Μερικοί αφελείς μάλιστα του τηλεφωνούν και του ζητούν και ρουσφέτια.

Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων του νομάρχη είχαμε ξεθάψει άρθρο από την εφημερίδα Σημερινή των Σερρών και το είχαμε δημοσιεύσει.


Δεν προλάβαμε να πάμε για καφέ και ο Γιώργος Παπανδρέου οργάνωσε ομιλία στις Σέρρες.

Διαβάστε τώρα μια δημοσίευση από την εφημερίδα Τα Νέα του Μεσολογγίου που ξεθάψαμε (πάλι) από τις 10.10.2007. Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 16.9.2007 και στο κλίμα της φανερής τότε αμφισβήτησης του προέδρου:

Πρωτοβουλία στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου από γνωστά στελέχη της Αιτωλοακαρνανίας

120 και πλέον πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας συγκρότησαν την «Αιτωλοακαρνανική Πρωτοβουλία Στήριξης στον Γιώργο Α. Παπανδρέου», στην οποία επικεφαλής είναι ο πρώην δήμαρχος Αγρινίου, πρώην νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Βαϊνάς.

Η κίνηση συγκροτήθηκε σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο πριν δέκα ημέρες και στην οποία ενεργό συντονιστικό ρόλο είχε ο Νομάρχης Πειραιώς Γιάννης Μίχας.

Εκτός των άλλων συμμετέχουν:

Η ευρωβουλευτής Μαίρη Ματσούκα,
Ο βουλευτής Θάνος Μωραΐτης,
Ο νομάρχης Θύμιος Σώκος,
Ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός,
Ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης,
Οι υποψήφιοι βουλευτές Βασίλης Αντωνόπουλος και Θανάσης Κατερινόπουλος,
Οι δήμαρχοι Μενιδίου, Νεάπολης, Θέρμου, Παρακαμπυλίων, Αστακού, Φυτειών, Ινάχου,
Η δημοσιογράφος και νομαρχιακή σύμβουλος Βιβή Δρακά,
Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αντώνης Γρίβας,
Το σύνολο των αντινομαρχών(πλην του Χρήστου Πετρόπουλου), αντιδήμαρχοι, πολιτευτές και συνδικαλιστές.

Στη διακήρυξη που εξέδωσαν μεταξύ άλλων τονίζουν:

«Λύση δεν είναι η αλλαγή ηγεσίας, αλλά η χάραξη μιας νέας δημιουργικής πορείας με συλλογική ευθύνη όλων των μελών και στελεχών του Κινήματος.

Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο, ο οποίος μπορεί να το οδηγήσει σε μια νέα πορεία.

Εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε τον Γιώργο Παπανδρέου που με το αδιαμφισβήτητο διεθνές κύρος, ήθος και ύφος εκφράζει τη δημοκρατική μας κοινωνία.

Καλούμε τα μέλη, τα στελέχη και τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του ΠΑΣΟΚ στις 11 του Νοέμβρη ν' ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη μας και να στηρίξουμε το νέο αυτό ξεκίνημα του ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου στο τιμόνι του Κινήματος».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην κίνηση μετέχουν όλα τα στελέχη που συγκροτούν τη Νομαρχιακή Αρχή δηλαδή ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας και σχεδόν όλοι όσοι κατέχουν αξιώματα.

Από το Μεσολόγγι το κείμενο υπογράφουν μικρός αριθμός στελεχών και πιο συγκεκριμένα οι:

Άρης Μπασαγιάννης (Ιατρός),
Κώστας Καλιαμπάκος (Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου),
Παναγιώτης Κατσούλης (νομαρχιακός σύμβουλος),
Τάκης Κοτσόργιος (πρόεδρος Αλιέων) και
Γιώργος Κατσίνας (πρόεδρος ΔΕΠΑΜ).

Η φωτογραφία είναι από την τότε επίσκεψη. Γιατί δημοσιεύουμε το άρθρο της εφημερίδας θα καταλάβετε στο μέλλον.

Εμείς, με την ευκαρία, έχουμε για τον πρόεδρο μια πρόταση που δεν θα του κάνει ο επικοινωνιολόγος Σεφερτζής.

Να χρησιμοποιεί πιο πολύ επικοινωνιακά την κα Παπανδρέου διότι έχει το χάρισμα της Αλήθειας.

Τρίποντο από blogger



Τρίποντο έβαλε το blog http://universalreporters.blogspot.com/ σχετικά με θέμα που έβγαλε για τη σκοπιανή προπαγάνδα.

Οι γείτονες όσο παράλογοι αποκαλύπτονται τόσο καλύτερα για τη σύνεση και τη λογική.

Το θέμα ξεκινά ως εξής (κάντε κλικ για να μεταβείτε στις σχετικές σελίδες):


Ο Θεός μίλησε στους σκοπιανούς...

Στο http://balkaninsight.com/en/main/blogs/16190/ θα δείτε ένα άρθρο για το βίντεο που παίζει στην τηλεόραση των Σκοπίων για το θέμα της Μακεδονίας καθώς και όλο το βίντεο.

Ως εδω τίποτα το αξιοπερίεργο.

Το ωραίο όμως είναι ότι επιτέλους ο ίδιος ο Θεός αποκαλύπτεται και μιλάει στους σκοπιανούς στο δεύτερο μισό του βίντεο λέγοντάς τους ότι είναι ο περιούσιος λαός και ότι απο αυτούς προέρχονται όσοι κατοικούν μέχρι την Ιαπωνία.

Δεν γράφουμε τίποτα το υπερβολικό, είναι ακριβώς έτσι.

Για την ακρίβεια λέει " Από εσάς Μακεδόνες, απόγονοι του Μακεδόνα, προέρχεται η λευκή φυλή.

Ό,τι υπάρχει ως τη θάλασσα της Ιαπωνίας , είναι φτιαγμένο από τα δικά σας γονίδια".

Για περισσότερα επισκεφτείτε το blog http://universalreporters.blogspot.com/ όπου υπάρχουν και οι συνδέσεις με τα αντίστοιχα video.

Θα προσπαθήσουμε να τα βρούμε όμως και εμείς για να υπάρχουν όσο το δυνατό σε περισσότερα αντίγραφα.

Υπάρχει Φιλότιμο;

Καλά, δεν πρόλαβε να μπει καλά ο χρόνος και οι κουκουλοφόροι της πολιτικής άρχισαν το δούλεμα.

Ποιόν να πιάσεις και ποιόν να αφήσεις...

Αφού, ούτε τώρα δε βάζουν μυαλό που η Δημοκρατία μας περπατά σε τεντωμένο σχοινί φανταστείτε για πόσα λεφτά μιλάμε.

Είναι τόσα πολλά και ασύλληπτα τα νούμερα που προτιμούν σαν τον άπιστο σύντροφο που τον πιάνεις επ' αυτοφόρω να ορκίζονται ότι δεν συμβαίνει αυτό που βλέπεις με τα μάτια σου αλλά κάτι άλλο.

Καλά αυτοί οι δικαστές δεν έχουν λίγο φιλότιμο; Φταίμε εμείς να βγάλουμε ονόματα;

Λίγο φιλότιμο ρε παιδιά!

Έχει χυθεί αίμα σε αυτόν τον τόπο!

Έχουν βάλει σκοπό όλοι φαίνεται να μας "εξασφαλίσουν".





Το video είναι από την ταινία:

"Υπάρχει και Φιλότιμο" της Finos Films (1965)

[ Τότε μάλλον υπήρχε φαίνεται και λίγο. Το 1967 όμως κατέβηκαν τα τάνκς στην Αθήνα και άλλαξε βίαια το πολίτευμα ενώ οδηγηθήκαμε στην ανοικτή πληγή της Κύπρου ]

Διάρκεια:90 λεπτά
Σκηνοθεσία:Αλέκος Σακελλάριος
Σενάριο:Αλέκος Σακελλάριος
Μουσική/μουσική επιμέλεια:Μίμης Πλέσσας
Φωτογραφία:Παύλος Φιλίππου
Μοντάζ:Βασίλης Συρόπουλος
Διεύθυνση παραγωγής:Μάρκος Ζέρβας
Σκηνογραφία:Μάρκος Ζέρβας
Βοηθός σκηνοθέτη:Ανδρέας Ανδρεαδάκης



Υπόθεση:Ένας υπουργός ζει στον κόσμο του μέχρι που ανακαλύπτει ότι δεν είναι όλα όπως νόμιζε και του έλεγαν.
Σημειώσεις:βασισμένο στο έργο των Αλέκου Σακελλάριου - Χρήστου Γιαννακόπουλου
Ατάκες:Οι γυναίκες και οι πολιτικοί, Κωστάκη, πρέπει να προσέχουν πολύ τις περιφέρειές τους!

Θα σας εξαφανίσωμεν!


Ηθοποιοί
Λάμπρος ΚωνσταντάραςΑνδρέας Μαυρογιαλούρος
Διονύσης ΠαπαγιαννόπουλοςΘόδωρος Γκρούεζας
Ανδρέας ΝτούζοςΓιώργος
Γιώργος ΓαβριηλίδηςΚώστας
Χάρης ΠαναγιώτουΠανάγος
Χρήστος ΔοξαράςΣωτήρης
Νικήτας ΠλατήςΦώτης
Νίκη ΛινάρδουΑλίκη Μ/λούρου
Μέλπω ΖαρόκωσταΝάντα Μ/λούρου
Μίτση ΚωνσταντάραΛάμπαινα
Γιώτα ΣοϊμοίρηΚατίνα

Ο Σεφερτζής στη City Press



Ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ επικοινωνιολόγος Γιώργος Σεφερτζής και ο συντονιστής ανασυγκρότησης του κόμματος νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας είναι τα αγαπημένα πρόσωπα, μέχρι στιγμής, αυτού του blog.

Για Σεφερτζή διαβάζουμε εδώ:

Γιώργος Σεφερτζής

Για Μίχα διαβάζουμε εδώ:

Γιάννης Μίχας

Διαβάστε όμως και μια πρόσφατη συνέντευξη του Γιώργου Σεφερτζή στην εφημερίδα City Press στις 17.11.2008. Παραμένει ακόμη επίκαιρη.

Τις ερωτήσεις κάνει ο Δημήτρης Χρυσικόπουλος

"Τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί"

:: Θεωρείτε ότι οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων σηματοδοτούν αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα;

Θα έλεγα ότι τρία είναι τα βασικότερα και κρισιμότερα χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων αυτής της περιόδου:

Το πρώτο είναι η μεγάλη ανατροπή υπέρ του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά στην εκτίμηση των πολιτών για το κόμμα που θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές (παράσταση νίκης).

Το δεύτερο είναι η θεαματική βελτίωση του δείκτη «κυβερνησιμότητας» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που πλέον εμφανίζεται να υπερέχει της σημερινής κυβέρνησης, ως προς την ικανότητα αντιμετώπισης ζωτικών κοινωνικών προβλημάτων.

Το τρίτο είναι η διεύρυνση της «κοινωνικής εναντίωσης» προς τη ΝΔ, με αποτέλεσμα να μειώνεται δραματικά το ποσοστό των ψηφοφόρων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν «δεξαμενή» άντλησης εκλογικών δυνάμεων της τελευταίας στιγμής, και είναι αυτές που συνήθως δίνουν το προβάδισμα ή τη νίκη στις κάλπες.

Με αυτή την έννοια, λοιπόν, έχουμε πράγματι αλλαγή πολιτικού κλίματος, όχι, όμως, κάτι περισσότερο.

Διότι, παρά τις παραπάνω μεταβολές, εξακολουθεί να υφίσταται μια βαθιά κρίση εμπιστοσύνης, που αφορά και στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας και αναστέλλει τη δημιουργία μιας σαφούς και μη αναστρέψιμης εκλογικής δυναμικής.

Αντιθέτως, μια τέτοια δυναμική φαίνεται να διαθέτει θεωρητικά μόνο η προοπτική μιας κυβέρνησης μη μονοκομματικής κεντροαριστερής συνεργασίας, που, όμως, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μπορέσει να εμφανιστεί την κρίσιμη ώρα ως μια βιώσιμη εναλλακτική λύση υπέρβασης της σημερινής κρίσης εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας του συστήματος διακυβέρνησης.


:: Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν στη σημαντική διαφοροποίηση των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων;

Είναι η εξάντληση των ορίων της κοινωνικής ανοχής απέναντι σε μια κυβέρνηση που επιδίδεται στην αυτοκαταστροφή όλων των συγκριτικών στρατηγικών και ψυχολογικών πλεονεκτημάτων που εξασφάλιζαν έως σήμερα την κυριαρχία της.

:: Είναι φυσιολογική η δημοσκοπική «κατάρρευση» της ΝΔ; Και πιστεύετε ότι έχει τη δυνατότητα να αντιστρέψει το κλίμα;

Η ΝΔ δεν κατάλαβε ή δεν θέλησε να παραδεχθεί ότι το μεγάλο της προτέρημα ήταν οι χαμηλές προσδοκίες από τη διακυβέρνησή της.

Η συντήρηση χαμηλών προσδοκιών είναι ευκολότερη υπόθεση από την επιβεβαίωση υψηλών προσδοκιών, σαν αυτές που, π.χ., είχε καλλιεργήσει το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80, κατά τα πρώτα χρόνια της κυριαρχίας του.

Αν η ΝΔ είχε επιβεβαιώσει τις δικές της, χαμηλές προσδοκίες, θα μπορούσε να διατηρήσει τη συγκριτική της υπεροχή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, να επωφεληθεί των στρατηγικών αδυναμιών του ΠΑΣΟΚ και να ξεπεράσει με μεγαλύτερη άνεση τις αντικειμενικές δυσκολίες, που πάντα μεγαλώνουν στο δεύτερο κύκλο διακυβέρνησης.

:: Πάντως, ο κ. Καραμανλής συνεχίζει να θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός…

Ναι, μόνο που η εμπειρία διδάσκει ότι οι μονοπρόσωπες κυριαρχίες δεν επαρκούν πλέον για να εξασφαλίσουν πολυπρόσωπες πλειοψηφίες. Όπως ακριβώς και στην αγορά δεν υπάρχουν μονοπρόσωπες εταιρείες που να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες μιας μαζικής ζήτησης αγαθών και υπηρεσιών.

:: Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ποια είναι τα στοιχεία που αναδεικνύουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων;

Το πόσο εύθραυστη εξακολουθεί να παραμένει η θέση του, τουλάχιστον για όσο διάστημα το ισοζύγιο εισροών - εκροών της εκλογικής του βάσης παραμένει στο σημερινό επίπεδο.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ξαναμπεί στο «μικροσκόπιο» των απαιτήσεων σοβαρότητας και επάρκειας από ένα κόμμα εξουσίας. Όσο περισσότερο βελτιώνει τη θέση του τόσο πιο αυστηρές θα γίνονται οι «εξετάσεις» στις οποίες θα υποβάλλεται από την κοινή γνώμη.

:: Τι δείχνουν οι σφυγμομετρήσεις για τα κόμματα της Αριστεράς;

Επιβραβεύονται η σταθερότητα και η «καθαρότητα» του ΚΚΕ, τιμωρείται η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να ικανοποιήσει τα κριτήρια ενός οιονεί κυβερνητικού εταίρου.

Παρ’ όλα αυτά, ο δικομματισμός που και οι δύο αμφισβητούν αφήνει μεγάλα περιθώρια διατήρησης της εκλογικής τους επιρροής σε ιστορικά πολύ υψηλά επίπεδα.

Διαβάστε το blog Παραπολιτική


Μόλις λάβαμε email από το blog: http://www.parapolitiki.blogspot.com/

Είχαμε επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους bloggers για να μας προσέξουν και εκείνοι με ένα ενημερωτικό μήνυμα μας απάντησαν. Το μήνυμα έχει ως εξής:

Aγαπητέ Μιχάλη , Σε προσθέσαμε ! Καλή συνέχεια

Δεν είχαν διαβάσει όμως στην Παραπολιτική την πιο κάτω ανάρτηση που σας προτρέπουμε να διαβάσετε όλοι:

http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/01/blog-post_4425.html

Εμείς ευχαριστούμε το blog και σας προτείνουμε να το διαβάζετε καθημερινά μαζί με άλλα βέβαια.

Καλή συνέχεια σε όλους λοιπόν.


Επικοινωνία: