Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Είναι ψιλό το γαζί της Νομαρχίας Πειραιά



Σε πολύ ψιλό γαζί μας δουλεύουν οι υπέυθυνοι στη νομαρχία Πειραιά. Και καλά το κάνουν που το κάνουν δεν προσέχουν και λίγο. Στην πιό κάτω ανακοίνωση της νομαρχίας είναι τόσες οι αντιφάσεις που λες δε μπορεί, παιδιά του δημοτικού την έγραψαν.

Για να μάθετε όμως τι εστί Μίχας διαβάστε εδώ:

Γιάννης Μίχας

Διαβάστε την είδηση από σημερινή (28.1.2009) ανακοίνωση της νομαρχίας Πειραιά:

28.01.2009 Κατάσχεση 5,5 τόνων τυριών με παραπλανητικές και ελλιπείς σημάνσεις Ανάκληση μη κανονικού - νοθευμένου βαμβακελαίου

Με αμείωτους ρυθμούς και απτά αποτελέσματα συνεχίζονται οι έλεγχοι της Νομαρχίας Πειραιά σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης τροφίμων με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Αυτή τη φορά:

1. Οι κτηνίατροι της Νομαρχίας απέτρεψαν τη διοχέτευση στην αγορά 5,5 τόνων τυριών που έφεραν παραπλανητικές και ελλιπείς σημάνσεις, ενώ

2. Οι ελεγκτές του Τμήματος Τεχνικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή προχώρησαν στην ανάκληση διάθεσης από την αγορά βαμβακελαίου που κρίθηκε Μη Κανονικό-Νοθευμένο από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Ειδικότερα:

Α. Οι κτηνίατροι της Νομαρχίας κατά του διάρκεια κτηνιατρικού ελέγχου σε αποθήκες ψυγείων στον Ρέντη κατέσχεσαν 5,5 τόνους τυριών ιδιοκτησίας της εταιρείας Πέντε ΑΕ, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση.

Πρόκειται για 2.122 κιλά σκληρό τυρί Αυστρίας που επί της ετικέτας εμφάνιζε τη φωτογραφία ελληνικού νησιού και τη λέξη Greece με αποτέλεσμα να παραπλανάται ο καταναλωτής και για 3.329 κιλά τυρί άλμης με απουσία κωδικού αριθμού έγκρισης τυροκομείου.

Ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα ένστασης για τα κατασχεθέντα προϊόντα του εντός 24ώρου.




Την ίδια στιγμή,

Β. Η Νομαρχία Πειραιά προχώρησε στην ανάκληση διάθεσης από την αγορά βαμβακελαίου, που μετά τις εργαστηριακές αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους και σύμφωνα με τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών και την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία κρίθηκε Μη Κανονικό Νοθευμένο.

Πρόκειται συγκεκριμένα για το βαμβακέλαιο με την επωνυμία «Eleoemporiki Stathis Διον» βάρους 10 λίτρων και με ημερομηνία λήξης 13/12/09, δείγμα του οποίου οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή έλαβαν από εστιατόριο στον Πειραιά και απέστειλαν για εργαστηριακό έλεγχο στις χημικές υπηρεσίες του Κράτους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Δ' Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών το προϊόν κρίθηκε Μη Κανονικό Νοθευμένο και αυτό γιατί όπως απέδειξε ο εργαστηριακός έλεγχος πρόκειται για μίγμα σπορελαίων και όχι αμιγές βαμβακέλαιο όπως παραπλανητικά δηλώνεται.

Οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Πειραιά ενημέρωσαν για τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων την εταιρεία «Διονύσιος Δ. Στάθης Ελαιοεμπορική» της οποίας είναι ιδιοκτησίας το προϊόν και το εστιατόριο προκειμένου να προβούν στην απόσυρσή του.

Για την υπόθεση η Νομαρχία Πειραιά ενημέρωσε ακόμη τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής, στην περιοχή της οποίας εδρεύει η εταιρεία (Αχαρνές), προκειμένου να πραγματοποιηθούν περαιτέρω έλεγχοι.

Επισημαίνεται ότι ο ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα της κατ΄έφεση εξέτασης του δεύτερου δείγματος εντός 48 ωρών από την επίδοση του αποτελέσματος.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στις τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Νομαρχίας τονίζοντας ότι:

«οι υπηρεσίες μας, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων που αντιμετωπίζουμε σε προσωπικό και μέσα δίνουν κάθε μέρα έναν άνισο αγώνα, προκειμένου να διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία και τους καταναλωτές.

Δυστυχώς όμως παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα είναι γνωστό στην Κεντρική Διοίκηση εκείνη εξακολουθεί να κωφεύει αδιαφορώντας για τις συνέπειες που έχει αυτή της η επιλογή».

Διαβάστε και την απορία του σκεπτόμενου πολίτη:

Γιάννη μου, ποιά είναι τελικά η είδηση και η επιτυχία των υπαλλήλων της νομαρχίας Πειραιά; Γιατί μας τρομοκρατείς;

Στην πρώτη περίπτωση με τα τυριά διαπίστωσες ότι έλλειπαν οι κατάλληλες ετικέτες και δέσμευσες την ποσότητα του προϊόντος. Και λοιπόν; Αύριο θα κοληθούν οι σωστές ετικέτες. Ευχαριστούμε πολύ για την ειδοποίηση.

Στη δεύτερη περίπτωση με το λάδι τα ξεφτέρια οι ελεγκτές μπήκαν σε μαγεριό του Πειραιά και βρήκαν λάδι βαμβακέλαιο αναμεμιγμένο με σπορέλαιο ενώ στην ετικέτα του ντενεκέ έγραφε ότι ήταν μόνο βαμβακέλαιο.

Ξέρεις κάτι όμως; Το σπορέλαιο είναι πιο ακριβό από το βαμβακέλαιο. Άρα μάλλον καλό μας έκανε ο άνθρωπος.

Οι ελεγκτές μάλιστα τον "ενημέρωσαν" να μην το ξανακάνει. Να τους ταϊζεις βαμβακέλαιο του είπαν.

Αυτός που μας παραπλανεί μήπως δεν είναι οι επιχειρήσεις αλλά εσύ Γιάννη μου;

Διαβάστε και την αλήθεια:

Είναι πάγια και συγκεκριμένη η εντολή που έχει δώσει ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας στις ελεγκτικές υπηρεσίες της νομαρχίας να του φέρνουν όσο το δυνατό περισσότερες παραβάσεις ώστε στη συνέχεια να τις διοχετεύει με δελτία τύπου στα μέσα ενημέρωσης με αποτέλεσμα να δίδεται η εντύπωση ότι η νομαρχία αλλά και ο νομάρχης κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Οι δήθεν δηλώσεις κάθε φορά του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα είναι στη "γραμμή" που πάει να περάσει ο νομάρχης ότι αυτός θέλει περισσότερα να κάνει για τον Πειραιά αλλά φταίει η Κεντρική Διοίκηση που δεν μπορεί.

Διαβάστε απαραίτητα και τις επόμενες αναρτήσεις για να καταλάβετε τι γίνεται στον Πειραιά από τους τάχα ελέγχους της νομαρχίας.


Προκαλεί πάλι ο Μίχας

Πάλι με τον Πολίτη παίζει ο Μίχας

Συνέλαβε τη μικρή Τερέζα η Νομαρχία Πειραιά

"Σταυρώνει" τη Νομαρχία Πειραιά ο ΟΛΠ

Φτάνει πια το παραμύθι!

Τίποτα δε θα μένει αναπάντητο!


Στη Ζούγκλα πάλι το θέμα με τους βουλευτές του ΛΑΟΣ



Πρόσφατα η εκπομπή Ζούγκλα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου είχε παρουσιάσει θέμα σχετικά με τις "χορηγίες" των δημοσίων υπαλλήλων που είναι αποσπασμένοι στα βουλευτικά γραφεία των βουλευτών του ΛΑΟΣ.

Εμείς είχαμε επιβεβαιώσει την πληροφορία με τη δημοσίευση της σχετικής ανάρτησής μας:

http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/01/blog-post_9939.html

Συγκεκριμένα είχαμε γράψει:

" Επιβεβαιώνουμε πλήρως το ρεπορτάζ της Ζούγκλας σχετικά με την "οικονομική ενίσχυση" που παρέχουν οι αποσπασμένοι υπάλληλοι στα γραφεία βουλευτών του ΛΑΟΣ.

Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και στο γραφείο βουλευτή Αθηνών.

Η "συμφωνία", που αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αστέριος Ροντούλης βουλευτής του ΛΑΟΣ στη Λάρισα, στο ηχητικό υλικό που παρουσίασε η Ζούγκλα, σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε εμείς, είναι η εξής:

Οι υπάλληλοι για να αποσπαστούν στο γραφείο του βουλευτή του ΛΑΟΣ συμφωνούν να μοιράζονται τις επιπλέον αμοιβές που θα εισπράττουν λόγω βεβαίωσης υπερωριών που θα χορηγεί ο βουλευτής.

Οι αμοιβές, καθώς είναι αποσπασμένοι, χρεώνονται σε βάρος των υπηρεσιών που είναι διορισμένοι σε οργανική θέση.

Τα χρήματα καταλήγουν να καλύπτουν τα κάθε λογής έξοδα του βουλευτικού γραφείου.

Όσον αφορά την ιστορία με τα κουπόνια που αναφέρει ο κ. Ροντούλης αυτά έγιναν μετά εορτής.

Η αλήθεια να λέγεται. "

Είχαμε δηλώσει λοιπόν τότε ότι τουλάχιστον ένας βουλευτής του ΛΑΟΣ ακολουθεί την ίδια ακριβώς τακτική.

Ο Τριανταφυλλόπουλος στη συνέχεια έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει:

Eπικοινώνησε με έναν προς έναν τους βουλευτές του ΛΑΟΣ (δεν είναι και πάρα πολλοί άλλωστε) και απηύθυνε την ευθεία ερώτηση αν και αυτοί ακολουθούν τη μέθοδο του Αστέριου Ροντούλη.

Όλοι όμως αρνήθηκαν κάτι τέτοιο.

Εμείς επαναλαμβάνουμε με πλήρη βεβαιότητα και πάλι όσα είχαμε γράψει και στη σχετική ανάρτησή μας:

Υπάρχει τουλάχιστον ένας ακόμη βουλευτής που έχει οργανώσει το γραφείο του κατά τη μέθοδο Ροντούλη.

Στις αρχικές διαπραγματεύσεις μάλιστα, με τους ενδεχομένως μελλοντικά αποσπασμένους υπαλλήλους, μεσολαβεί και ο προϊστάμενος του πολιτικού του γραφείου ο οποίος είναι σαφής και συγκεκριμένος:

Οι μισές υπερωρίες από αυτές που βεβαιώνει ο βουλευτής και εισπράττει ο υπάλληλος θα χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση του πολιτικού γραφείου.

Η φωτογραφία είναι από την εκπομπή του Μάκη.

Το email του δημάρχου Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα



Σας έχουμε δώσει ήδη το email του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα σε παλαιότερη ανάρτηση:


Σας δίνουμε τώρα και το email του δημάρχου Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα.

Το email του λοιπόν είναι:

panof10@apopsinet.gr


Το θηλέων (δεν) βραβεύει το Μίχα



Έγινε κι αυτό. Κανένα σχόλιο.

Για να μάθετε όμως τι εστί Μίχας διαβάστε εδώ:

Γιάννης Μίχας

Ακολουθεί η ανακοίνωση όπως την προώθησε η νομαρχία Πειραιά (19.1.2008) στα γνωστά "μέσα ενημέρωσης":

Συγκινητική έκπληξη επεφύλαξε στον Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα το Ράλλειο Πειραματικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά, κατά την πρώτη ημέρα της διημερίδας με θέμα «Η κοινωνία συναντά την σύγχρονη βιολογία» που συνδιοργανώνουν σήμερα και αύριο (18 & 19 Ιανουαρίου) στον Πολυχώρο «Απόλλων», η Νομαρχία Πειραιά, το Ράλλειο Λύκειο και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, ο Διευθυντής του Ραλλείου κ. Ιωάννης Παπαθεοχάρης απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Μίχα ως αναγνώριση της σημαντικής προσφοράς του στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, τόνισε ότι:

[ Παρακαλούμε όχι άλλο κάρβουνο! ]

«Η σημερινή βράβευση αποτελεί μια ξεχωριστή τιμή που δεν αφορά μόνο εμένα αλλά και το σύνολο των συνεργατών μου και των εργαζομένων της Νομαρχίας Πειραιά, που με υπευθυνότητα, με μεθοδικότητα και πίστη εργάζονται καθημερινά για την επίτευξη των στόχων και των οραμάτων μας.

Για μας αυτή η πλακέτα σημαίνει πάνω από όλα ευθύνη.

Ευθύνη να προχωρήσουμε ακόμα πιο δυναμικά για μια σύγχρονη παιδεία, προσαρμοσμένη στην δυναμική των καιρών, που θα διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες των παιδιών μας. Η διοργάνωση ημερίδων όπως η σημερινή, υπηρετεί αυτόν ακριβώς τον στόχο.

Είναι μια σημαντική και μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά μας να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να μάθουν περισσότερα για την Βιολογία, την επιστήμη της ζωής, την επιστήμη του 21ου αιώνα».

Και ο Νομάρχης Πειραιά πρόσθεσε:

« Η Νομαρχία Πειραιά θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη στο πολύτιμο έργο που επιτελούν.

Γιατί τα οράματα για μια καλλίτερη ποιότητα ζωής είναι κοινά και η πραγματοποίησή τους είναι υπόθεση όλων μας».

Στην ημερίδα εκτός από τον Νομάρχη Πειραιά χαιρετισμό απηύθυναν επίσης:

Ο βουλευτής Α' Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και
Ο βιολόγος, καθηγητής του Ραλλείου Πειραματικού Λυκείου Θηλέων Πειραιά και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιολόγων κ. Γεώργιος Κατωπόδης.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν επιστημονικές εισηγήσεις σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την υγεία και την ποιότητα της ζωής μας, από τους:

Δρ. Σύρρου Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια Γενικής Βιολογίας/Ιατρικής Γενετικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,

Δρ. Μπαλασοπούλου Αγγελική, Υπεύθυνη του εργαστηρίου Προγεννητικής διάγνωσης στη Μονάδα Μεσογειακής αναιμίας του Λαϊκού Νοσοκομείου και

Δρ. Θάνο Δημήτρη, Διευθυντή, αναπληρωτή πρόεδρο Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών.

Οι εργασίες της διημερίδας ολοκληρώνονται το Σάββατο 19/1/2008 με εισηγήσεις από τους:

Δρ. Θωμαΐδου Δήμητρα, Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Κυτταρικής και Μοριακής Νευροβιολογίας του Ινστιτούτου Παστέρ και

Δρ. Σταυροπούλου-Γκιόκα Αικατερίνη, μεση Επίκουρη Καθηγήτρια, Διευθύντρια της τράπεζας ομφαλοπλακουντιακού αίματος στο ΙΙΒΕΑ.

Θα ακολουθήσει Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης από τους:

Δρ. Αλαχιώτη Σταμάτη, καθηγητή Γενετικής του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών,

Δρ. Κάζλαρη Χάρη, Λέκτορα Εμβρυολογίας και Δρ. Παπαδάκη Μάνο, πρόεδρο ΠΕΒ.


Φτύστε τον κόρφο σας και μετανοείστε τώρα.




Φέτος λοιπόν μετανόησαν και δεν έκαναν έκπληξη με βράβευση στο νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα. Καμία ανακοίνωση από τη νομαρχία. Καμία ανακοίνωση από το θηλέων.

Λέτε ο κόσμος να αρχίζει να μαθαίνει;

Ακολουθεί η ανακοίνωση για τη διημερίδα 2009:

«Η Κοινωνία Συναντά τη Σύγχρονη Βιολογία» στον Πολυχώρο Απόλλων της Νομαρχίας Πειραιά Η 3η Διημερίδα Βιολογίας με θέμα «Η Κοινωνία Συναντά τη Σύγχρονη Βιολογία», πραγματοποιείται στις 23 και 24 Ιανουαρίου στον Πολυχώρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» της Νομαρχίας Πειραιά από το Ράλλειο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά, την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων και τη Νομαρχία Πειραιά.

Στη Διημερίδα συμμετέχουν έγκριτοι Πανεπιστημιακοί, δάσκαλοι, ερευνητές και ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις μελέτες και τις εμπειρίες τους σε θέματα σύγχρονου προβληματισμού σχετικά με την εξέλιξη του ανθρώπου, τα μεσογειακά οικοσυστήματα, τη γενογραφία των πληθυσμών, την βιοϊατρική επιστήμη και άλλα καίρια ζητήματα για την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε δηλώσεις του [ πάλι ] ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Οι προκλήσεις και οι προοπτικές που διαμορφώνονται με την εξέλιξη των επιστημών και την κομβική τους σχέση με τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, αποτελούν ένα ιδιαίτερα κρίσιμο και ενδιαφέρον ζήτημα.

Η 3η Διημερίδα που διοργανώνεται στον Πολυχώρο ΑΠΟΛΛΩΝ, προσφέρει το κατάλληλο πεδίο για την επωφελή ανταλλαγή εμπειριών με παράλληλο άνοιγμα των επιστημών στην εκπαίδευση και στην ευρύτερη κοινωνία.Στη Νομαρχία Πειραιά θέλουμε ενήμερους πολίτες και επιστημονικά αλφαβητισμένους μαθητές, που θα αναγνωρίζουν την αξία των επιστημών και θα σέβονται το αγαθό της ζωής σε όποια μορφή κι αν εκδηλώνεται».

Η Είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες Πληροφορίες

Πολυχώρος «ΑΠΟΛΛΩΝ» Νομαρχίας Πειραιά (Ερμουπόλεως & Πηλίου 1, Καμίνια)

τηλ:210 210 4539395,

Email: apollon@nomarhiapeiraia.gr

Ακολουθεί το Πρόγραμμα της Ημερίδας:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-1-2009

10.15 Έναρξη - Χαιρετισμοί

10.30 Από τον Δαρβίνο έως σήμερα : Μια προσπάθεια απόδοσης της σύγχρονης «εξελικτικής αντίληψης», Ροδάκης Γεώργιος, Αν.Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Μοριακής Εξέλιξης Πανεπιστημίου Αθηνών

11.30 Φαρμακογενετική : Η επιλογή του αποτελεσματικότερου φαρμάκου για κάθε ασθενή εξαρτάται από το DNA του, Σανούδου Δέσποινα, Ερευνήτρια Γ, Τμήμα Μοριακής Βιολογίας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

12.15 Διάλειμμα

12.30 Εξαγωγή DNA από σιτάρι Πειραματική διαδικασία από το Α ΕΚΦΕ Πειραιά

12.45 Η Βιοποικιλότητα στο Μεσογειακό θαλάσσιο οικοσύστημα, Τσελεπίδης Αναστάσιος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά

13.30 Εθνικές και εθνολογικές γενετικές βάσεις δεδομένων : Προσδιορισμός της γενογραφίας ανθρωπίνων πληθυσμών.Πατρινός Γεώργιος, Επικ.Καθηγητής Φαρμακογονιδιωματικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιο Erasmus Ρόττενταρμ, Ολλανδία

ΣΑΒΒΑΤΟ 24-1-2009

10.00 Μεταμόσχευση γενετικά τροποποιημένων κυττάρων για την αποκατάσταση του νωτιαίου μυελού μετά από τραυματισμό.Παπαστεφανάκη Φλωρεντία, Ειδικός Τεχνικός Επιστήμονας Εργαστήριο Κυτταρικής και Μοριακής Νευροβιολογίας Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ

11.00 Η συμβολή της ανάλυσης του γονιδιώματος του ανθρώπου στην βιοϊατρική επιστήμη και στην κοινωνία.Μοσχονάς Νικόλαος, Καθηγητής Ιατρικής Μοριακής Γενετικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

11.45 Διάλειμμα

12.15 Κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη - περιβαλλοντικά προβλήματα - ποιότητα ζωής - αειφορία - περιβαλλοντική εκπαίδευση Φαραγγιτάκης Γεώργιος, Οικονομολόγος - Βιολόγος, Υπεύθυνος ΚΠΕ Αργυρούπολης, Πρόεδρος ΠΕΕΚΠΕ Αττικής

13.00 Ο ρόλος της φωτιάς στα μεσογειακά οικοσυστήματα: παρελθόν, παρόν και μέλλον Αριανούτσου Μαργαρίτα, Αν.Καθηγήτρια Οικολογίας Βιολογικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών

Με κλεμμένες φωτογραφίες κάνει Τουριστική Πολιτική η Νομαρχία Πειραιά




Μα καλά όπου και να τον πιάσεις το Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα θα λερωθείς;

Όλοι οι κομματικοί αργόμισθοι της νομαρχίας Πειραιά να είχαν έρθει να μας βοηθήσουν πάλι δεν θα προλαβαίναμε να εξετάσουμε με λεπτομέρεια κάθε υπόθεση που αφορά παρανομίες του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα.


Διαβάστε λοιπόν:

Με κλεμμένες φωτογραφίες κάνει Τουριστική Πολιτική η νομαρχία Πειραιά αφού στα διαφημιστικά φυλλάδια που διανείμει ανά τον κόσμο και έχουν τυπωθεί σε χιλιάδες αντίτυπα , έχει χρησιμοποιήσει φωτογραφίες του Γερμανού πολίτη Tobias Schorr.

Ο κ. Schorr είναι βέβαια περισσότερο ίσως Έλληνας από όλους μας.

( Είναι σίγουρα πιο Έλληνας από το νομάρχη Γιάννη Μίχα, ο οποίος όπως ήδη έχουμε δημοσιεύσει ήταν ένας από εκείνους που επεμβαίνοντας στα λεπτά ζητήματα της Κύπρου είχε εγγράφως πει ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν το 2004 - βλ. Είχαν πει ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν ).

Ο κ. Tobias Schorr ήρθε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στα Μέθανα το 1989 για να μείνει μόνιμα. Οι κάτοικοι εκεί τον συμβούλευαν να πάει σε κάποιο άλλο μέρος, ίσως σε κάποιο νησί τύπου Σαντορίνης, να ασχοληθεί και να βρεί την τύχη του. Τα Μέθανα κατ' αυτούς δεν είχαν να προσφέρουν τίποτα ούτε στους Έλληνες. Πόσο μάλλον στους ξένους.

Ο αδελφός μας όμως ο Tobias επέμεινε. Προσπάθησε όχι μόνο να ενταχθεί στην τοπική κοινωνία αλλά και να προσφέρει σε αυτή. Και, καθώς είχε πάθος με τη φωτογραφία προσπάθησε να διαδώσει την τέχνη του στα παιδιά των Μεθάνων και μέσα από την τέχνη του τις ομορφιές της πατρίδας μας, της πατρίδας του, όπως ο ίδιος πίστεψε.

Το ευχαριστώ ποιό ήταν;

Πήραν τις φωτογραφίες του από τη νομαρχία Πειραιά και τις χρησιμοποίησαν χωρίς ούτε καν να τον ρωτήσουν για να εκδώσουν οπτικό υλικό που μοιράζεται στις τουριστικές εκθέσεις που συμμετέχει η νομαρχία ανά τον κόσμο.

Ποιά είναι η τραγική ειρωνεία;

Διαβάστε ανακοίνωση της νομαρχίας Πειραιά με ημερομηνία 14.3.2006:





"Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Μετά τις δηλώσεις της για την έκθεση ΙΤΒ και την χώρα μας, εκ μέρους του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Πειραιά Μανώλης Αντωνάκος την πλησίασε και της επέδωσε αναμνηστικό δώρο καθώς και το έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό (CD και DVD) της Νομαρχίας, στη γερμανική έκδοση, με πληροφορίες για τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα.

Υλικό που διανεμήθηκε και στους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης με σκοπό να καθιερωθεί στη συνείδησή τους η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά ως ένας υπέροχος τουριστικός προορισμός."

Όταν όμως ο κ. Schorr κάποια στιγμή επισκέφτηκε και αυτός τη Γερμανική Διεθνή Έκθεση Τουρισμού δεν πίστευε στα μάτια του όταν πήρε στα χέρια του το υλικό που προσέφεραν οι υπάλληλοι της νομαρχίας.




Οι φωτογραφίες του σε background και μπροστά η προτομή του εθνάρχη νομάρχη Γιάννη Μίχα (με φωτογραφία από τότε που ήταν φαντάρος και αγόρασε το πρώτο του κοστούμι) και με δηλώσεις.

Επικοινώνησε με τη νομαρχία Πειραιά και ζήτησε το αυτονόητο. Να σταματήσουν να προσβάλλουν το δικαίωμα πνευματικής του ιδιοκτησίας και να τον αποζημιώσουν. Αυτό ορίζει άλλωστε η Ελληνική νομοθεσία. Αυτά τα δικαιώματα προστατεύει το Ελληνικό Σύνταγμα.

Εξάλλου, κάποιος άλλος είχε πληρωθεί αδικαιολόγητα για τις φωτογραφίες που τράβηξε ο Tobias Schorr και μάλιστα από Ευρωπαϊκά κονδύλια.




Τίποτα όμως. Μέχρι και εξώδικο τους έστειλε το 2005. Καμία απάντηση. Και όχι μόνο αυτό. Συνέχισαν να μοιράζουν φυλλάδια και στις επόμενες εκθέσεις και μάλιστα πιο εντατικά.

Έτσι αντιλαμβάνεται τους νόμους και τη Δημόσια Διοίκηση η νομαρχία Πειραιά και ο νομάρχης της Γιάννης Μίχας. Έτσι αντιλαμβάνεται την εφαρμογή του Δικαίου και η Εισαγγελία Πειραιά.

Η ιστορία δεν σταματά όμως εδώ.




Όπως παρατήρησε ο κ. Schorr και δεν ήξεραν φυσικά οι καρακλοκένταυροι της Λεωφόρου Ποσειδώνος στον Πειραιά, τα έντυπα περιείχαν και σημαντικά λάθη.




Σε φωτογραφία Μεθάνων παρουσιαζόταν η... Ύδρα. Ενώ σε άλλη ο... Πόρος.

Φαίνεται δεν τους άρεσαν όλες η φωτογραφίες του Tobias για να τις συμπεριλάβουν στην έκδοση των φυλλαδίων.

Ούτε εδώ όμως σταματά η ιστορία.



Στα φυλλάδια που έχουν εκδώσει οι ήρωες της αυτοδιοίκησης του Πειραιά είναι τέτοιες οι μεταφράσεις που δεν βγαίνει νόημα ενώ έχουν συμπεριλάβει για πληροφορίες στοιχεία ξενοδοχειακών μονάδων που... έχουν κλείσει εδώ και καιρό.



Ο κ. Schorr τώρα έχει μετατρέψει τον ιστοχώρο που διατηρούσε με δικά του έξοδα για την προβολή των Μεθάνων

(http://www.methana.de/cms/copyright_abuse00.html?&L=2)

σε σελίδες διαμαρτυρίας που διαβάζονται από εκατομμύρια μάτια σε διάφορες γλώσσες και σε όλες τις χώρες του κόσμου.

O κ. Schorr έχει μάθει και Ελληνικά. Σε πολύ καλό και αξιοθαύμαστο βαθμό μάλιστα αφού γράφει και τη γλώσσα μας.

Μπείτε και στην επόμενη σελίδα και διαβάστε πως έχει όλη η ιστορία:

http://manolisvardis.wordpress.com/2008/07/01/hoyw4pt8y34-t/


Για να μάθετε όμως τι εστί Μίχας διαβάστε εδώ:

Γιάννης Μίχας

Εμείς θα επανέλθουμε στο θέμα παρουσιάζοντας περισσότερες λεπτομέρειες. Οι Πειραιώτες όμως ας έχουν για το μέλλον έτοιμο πολύ νερό και σαπούνι.


Επικοινωνία: