Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Ο ζωγράφος Γιάννης Μίχας πέθανε το 2008



Η είδηση από την ηλεκτρονική έκδοση http://www.e-go.gr/

(βλ. http://new.e-go.gr/exodos/article.asp?catid=6472&subid=2&tag=4885&pubid=1340634)

" Ο ζωγράφος και γλύπτης Γιάννης Μίχας άφησε χθες [ 8.9.2008 ] την τελευταία πνοή του, νικημένος από την επάρατο νόσο, σε ηλικία 70 ετών. Κηδεύεται σήμερα στις 6 το απόγευμα στο νεκροταφείο Αμαρουσίου.

Καλλιτέχνης γνωστός και διακεκριμένος για τις συνθέσεις του που υπακούουν στις γεωμετρικές αξίες της ζωγραφικής και της γλυπτικής.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1938, συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι, όπου ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Χρησιμοποίησε σχήματα και κανόνες της γεωμετρίας για να ολοκληρώσει την εκφραστική του γλώσσα.

Η γεωμετρική λογική των έργων του άλλοτε οργανώνει την επιφάνεια κι άλλοτε διευρύνει τον χώρο. Με τρίγωνα, τετράγωνα κι άλλα βασικά γεωμετρικά θέματα τα έργα του συνομιλούν με τον κόσμο και τη ζωή.

Είχε παρουσιάσει τη δουλειά του σε πολλές ατομικές εκθέσεις και σημαντικές ομαδικές διοργανώσεις ".


Η επόμενη είδηση από την εφημερίδα Το Παρόν της Κυριακής στις 19.11.2006:




" Με έναν πίνακα ζωγραφικής συμμετέχει ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, στην εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ για να μαζέψουν χρήμα να κάνουν εικόνισμα στον Γιάννη Σγουρό, που και με τη δική του μεγάλη συμβολή κερδήθηκε η υπερνομαρχία.

Αν μη τι άλλο, ο νομάρχης Πειραιά αποδέχεται την υπόθεση και συμμετέχει με τον δικό του τρόπο, ως ερασιτέχνης ζωγράφος.

Μπράβο στον Γιάννη Μίχα ".

Το άρθρο υπάρχει και ηλεκτρονικά εδώ:

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=11015&colid=19&dt=2006-11-19&page=3&mode=1

Δείτε την επόμενη ιστοσελίδα από το blog "ιστογραμμή" (http://tassosdi.blogspot.com/2008/04/blog-post_4690.html). Παρουσιάζεται στην πρώτη σελίδα του Google αν κάνετε αναζήτηση με τις λέξεις "Γιάννης Μίχας".



Ο blogger και φανερά οπαδός του ΠΑΣΟΚ αναφέρει την είδηση για την τοποθέτηση του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα στη νεοδημιουργηθήσα για το σκοπό αυτό θέση του "Συντονιστή Ανασυγκρότησης" από τον πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Παπανδρέου.

Στη συνέχεια παραθέτει σύνδεση (link) που αφορά το Γιάννη Μίχα γράφοντας:

Η ...άλλη πλευρά του ( η εικαστική ) : http://www.in.gr/ath/gallery/article711.asp

Αν μεταβεί κάποιος στη σύνδεση θα βρει το επόμενο άρθρο από το in.gr:



Τριάντα χρόνια γεωμετρικών αναζητήσεων

Ο Γιάννης Μίχας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938, σπούδασε στο εργαστήριο του Κ.Ηλιάδη (1955-1957) και συνέχισε την εκπαίδευσή του στην Ecole des MetiersArt του Παρισιού (1957-1962).

Τα έργα του από το 1968 μέχρι σήμερα επικεντρώνονται στη γεωμετρική αφαίρεση και στην αναζήτηση της ομορφιάς, της τελειότητας, της αλήθειας και της αισθητικής αρμονίας μέσα από ζωγραφικές ή γλυπτικές συνθέσεις βασικών σχημάτων σύμφωνα με μαθηματικούς κανόνες.

Αφηρημένη ζωγραφική και αρμονικές χαράξεις

Η καλλιτεχνική πορεία και οι γεωμετρικές έρευνες του Μίχα ξεκινούν με ζωγραφικά έργα επηρεασμένα από τον κονστρουκτιβισμό.

Οι πίνακες της πρώτης περιόδου αποτελούνται από σειρές αλλεπάλληλων σχημάτων, τονισμένες με συμπληρωματικά χρώματα που απεικονίζουν ανάλογες αντιθέσεις και οριζόντιες ή κάθετες διατάξεις παραλληλογράμμων και κύκλων, βασισμένες στις αρμονικές χαράξεις.

Στη συνέχεια ερευνά την αυτονομία των σχημάτων και την ένταξή τους στο χώρο και προσπαθεί να απελευθερώσει τη γεωμετρική φόρμα από τα όρια του καμβά, δημιουργώντας, από το 1974, ανάγλυφα δίπτυχα και τρίπτυχα με διάφορα πρόσθετα υλικά, χαλκό, ξύλο ή αλουμίνιο και επιτοίχια γλυπτά που απομακρύνονται από τη ζωγραφική αντίληψη. Η έρευνα αυτή κορυφώνεται με τα μινιμαλιστικά ανάγλυφα γεωμετρικών σχημάτων σε λευκό ξύλο, στα οποία η απόλυτη και καθαρή φόρμα αναλαμβάνει αποκλειστικά να εκφράσει την ηρωική υπόσταση της γεωμετρικής τελειότητας και της αισθητικής συμμετρίας.

Το γεωμετρικό σχήμα στο επίπεδο και στο χώρο

Στη δεκαετία του 1980 ο Μίχας δημιουργεί οπτικά παιχνίδια με πλέγματα, χαρτόνια, λαμαρίνες, που βασίζονται στην αποτύπωση της σκιάς του αντικειμένου στον καμβά με τη βοήθεια του χρώματος και του αερογράφου.

Την ίδια περίοδο συνδέει τα αφηρημένα έργα του με συγκεκριμένες θεματικές αναφορές, μέσω μιας σειράς τίτλων που παραπέμπουν στην εικόνα, όπως Διάλογοι, Σταυροί, Τοπία.

Το 1990 επιστρέφει στη ζωγραφική και δημιουργεί πίνακες σε λάδι και χρωματισμένο ξύλο που ανιχνεύουν τις λιτές ισορροπίες δύο ή περισσότερων γεωμετρικών σχημάτων και γραμμών στην επίπεδη επιφάνεια, με τη βοήθεια ενός "διατακτικού κάναβου αρμονικών αναλογιών".

Από το 1996 κατασκευάζει δισδιάστατες συνθέσεις από γεωμετρικές φόρμες σε μαύρη λαμαρίνα, που θυμίζουν ειδυλλιακά τοπία, καθώς και κάποια μνημειακά γεωμετρικά γλυπτά.

Ο ελληνικός κονστρουκτιβισμός του Γιάννη Μίχα

Ο Γιάννης Μίχας είναι ένας από τους Έλληνες καλλιτέχνες που προσέγγισαν στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 την κονστρουκτιβιστική λογική, όπως ο Σκούρτης, ο Κατζουράκης και η Μιχαλέα, και δημιούργησαν αυστηρές αφηρημένες συνθέσεις βασισμένες στη γεωμετρική φόρμα.

Ο Μίχας εμπνέεται από τα φορμαλιστικά κινήματα των αρχών του αιώνα, όπως ο σουπρεματισμός του Malevitch ή ο νεοπλαστικισμός του Mondriaan, αλλά και από τη γεωμετρική αφαίρεση των Judd, Kelly, Stella ή Noland, και τα συνδυάζει με τις καθαρά ελληνικές γεωμετρικές αξίες του Πυθαγόρα, του Ηράκλειτου και του Ευκλείδη, καθώς και με την πλατωνική και την αριστοτελική σκέψη περί αρμονίας και συμμετρίας. Κατά την τριαντάχρονη καριέρα του μένει πιστός στην κονστρουκτιβιστική φόρμα και στην έκφραση της πραγματικότητας μέσα από τη γεωμετρία και εξασκεί μια τέχνη οργανωμένη σύμφωνα με μαθηματικούς κανόνες. Οι πίνακες, τα ανάγλυφα και τα ολόγλυφα έργα του συνθέτουν βασικά σχήματα σε γεωμετρικές διατάξεις στο χώρο ή στην επιφάνεια, σύμφωνα με τη μελέτη των αρμονικών χαράξεων και της Χρυσής Τομής, ενώ η εκφραστική δύναμή τους προέρχεται από τη λιτότητα της φόρμας, τον αυστηρό ρυθμό και τις συμμετρικές αναλογίες.

Ο Γιάννης Μίχας αφιέρωσε την καριέρα του στην έρευνα των αρμονικών σχέσεων των σχημάτων μέσα από συνδυασμούς και αντιθέσεις, χρησιμοποίησε την άμεση εκφραστική δύναμη της καθαρής φόρμας και έδωσε στα απλούστερα γεωμετρικά σχήματα την καλλιτεχνική τους οντότητα ως αυτόνομο μέσο έκφρασης της πραγματικότητας.
Πολύνα Κοσμαδάκη

Πιστεύουμε ότι έχετε καταλάβει τι συμβαίνει:

Ο σημερινός νομάρχης και συντονιστής ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μίχας, κάποια στιγμή δήλωσε και ζωγράφος. Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι.

Αν και υπήρχε όμως άλλος πραγματικός ζωγράφος με το όνομα Γιάννης Μίχας ο νομάρχης Πειραιά ουδέποτε έκανε δήλωση που να διευκρινίζει το γεγονός και να αναγνωρίζει την ύπαρξη του πραγματικού καλλιτέχνη αλλά άφησε να υπάρχει η εντύπωση ότι ήταν ο ίδιος ο ζωγράφος Γιάννης Μίχας που από καιρό σε καιρό ακούγαμε στις ειδήσεις.

Η σύγχυση αυτή όπως έχουμε ήδη αποδείξει είναι γενικευμένη σε όλο τον Ελληνικό Λαό αφού και αυτοί οι ίδιοι οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ δεν γνωρίζουν την αλήθεια.

Την πραγματικότητα βέβαια την παρουσίασε διάφανη Το Παρόν της Κυριακής που παρουσιάσαμε πιo πάνω μέσα σε μια μόνο παράγραφο.

Όχι μόνο ζωγράφος δεν είναι ο νομάρχης Γιάννης Μίχας (η εφημερίδα χρησιμοποιεί τη λέξη "ερασιτέχνης" για να χαρακτηρίσει τις καλλιτεχνικές του ιδιότητες) αλλά ούτε και αυτός που συνέβαλε αποφασιστικά για να κερδηθεί η υπερνομαρχία Αθηνών στις νομαρχιακές εκλογές του 2006.

Ο Γιάννης Σγουρός ήταν και αυτός που ουσιαστικά κέρδισε τις εκλογές σύμφωνα με την εφημερίδα η οποία γνωρίζει και καλά και σωστά.

Αν είχαμε τα μάτια μας ανοικτά θα το βλέπαμε και εμείς οι ίδιοι. Δεν θα μας είχε κοροϊδέψει ο Μίχας.

(βλ. Σχετικό: http://edo-peiraias.blogspot.com/2009_02_01_archive.html)


Είναι στην πρώτη σελίδα του Google εάν κάνεις αναζήτηση με τις λέξεις "Γιάννης Μίχας" όπως σας έχουμε πεί ήδη.

Στην πιό κάτω φωτογραφία (κάντε κλικ για μεγαλύτερη) φαίνεται καθαρά.

Ο ψευταράκος νομάρχης Γιάννης Μίχας γεννήθηκε στο Κυριάκι Βοιωτίας το 1954. Ο πραγματικός ζωγράφος γεννήθηκε το 1938 και έχει αποβιώσει πλέον όπως έχουμε γράψει ήδη.




Τώρα ξέρετε την αλήθεια. Θα επανέλθουμε.


Πειραιάς - Θεσσαλονίκη Συμμαχία



Από τη 2η Έκθεση Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας 28, 29 & 30 Μαρτίου 2008 με τιμώμενη περιοχή την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Τότε (2008) είχε δοκιμαστεί πολλές φορές και το σενάριο "συγκυβέρνησης" αλλά δεν πήγε καλά στις σφυγμομετρήσεις.


Η πρόταση δοκιμάστηκε με πολλές παραλλαγές αλλά τα απογοητευτικά αποτελέσματα δεν άλλαζαν. Για την ώρα έχει μπει στο συρτάρι χωρίς όμως να έχει εγκαταλειφθεί πλήρως.



Έπιασαν λιμάνι αγρότες, πολιτικοί και ασπιδοφόροι κρατικοί



Και ενώ κάποιοι που δηλώνουν αγρότες κάνουν έναν δίκαιο ή άδικο αγώνα, αλλά πάντως αγωνίζονται, τα κοράκια της πολιτικής, οι ύαινες των κομματικών σχηματισμών και οι γκέι πολιτικοί άφησαν το τζάκι, έβγαλαν για πέντε λεπτά τη γραβάτα και έκαναν δηλώσεις στα μέσα.

Είναι πολύ χοντροί όμως και πολύ ατσαλάκωτοι ώστε δεν μπορούν πλέον να πείσουν ούτε τους εαυτούς τους στον καθρέφτη.

Ο φωτογράφος Ορέστης Παναγιώτου (ΑΠΕ) απαθανάτισε την πραγματική είδηση.

Συγχαρητήρια

Διαβάστε το άρθρο από την εφημερίδα Ριζοσπάστης στις 29.8.2002

Νέος «Μαυρογυαλούρος» ο Γ. Μίχας

«Νέο Μαυρογυαλούρο» χαρακτηρίζει τον κυβερνητικό υποψήφιο νομάρχη Πειραιά Γ. Μίχα, ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος, Μ. Νουφαρίτσης, με αφορμή την αξιοποίηση από τον πρώτο της θέσης του, ως αντιπροέδρου του ΟΛΠ, προς άγραν ψήφων.

Θυμίζουμε πως ο Γ. Μίχας εξήγγειλε προχτές την παραχώρηση παραθαλάσσιας έκτασης στους Δήμους Δραπετσώνας και Κερατσινίου, παρουσιάζοντάς την ως αποτέλεσμα της συνεργασίας ΟΛΠ και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Ο κυβερνητικός υποψήφιος νομάρχης Πειραιά, Γ. Μίχας, ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία σαν νέος Μαυρογυαλούρος, τάζοντας στρέμματα του ΟΛΠ στη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι» αναφέρει ο Μ. Νουφαρίτσης και τονίζει:

«Ο Γ. Μίχας σαν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά προσπάθησε με κάθε τρόπο να στηρίξει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησής του. Εγινε απεργοσπάστης όταν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά διοργάνωσε απεργίες ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Τήρησε σιγή όταν η κυβέρνησή του επέβαλε στρατιωτικό νόμο στο λιμάνι και συνεχίζει σιωπηλός παρά τη συνέχιση της επιστράτευσης των ναυτεργατών, παρά τα κύματα ακρίβειας που εξανεμίζουν το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας.

Οντας διορισμένος αντιπρόεδρος του ΟΛΠ, αξιοποιεί τη θέση του με ψευτοπαροχές που ανακοινώνει για να ενισχύσει την υποψηφιότητά του.

Η υποψηφιότητά του είναι στιγματισμένη από την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της κυβέρνησής του. Οι εργαζόμενοι του Πειραιά έχουν μνήμη, γνωρίζουν καλά το ρόλο και τη δράση του εκλεκτού της κυβέρνησης για τη Νομαρχία.

Κυρίως όμως ζουν με τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής, η ανεργία, η ακρίβεια, η λιτότητα και ο αυταρχισμός είναι εδώ. Εδώ βρίσκεται και η αγωνιστική απάντηση και με την ψήφο στη ΝΑΣ στις εκλογές».

Διαβάστε και τι λέει σήμερα ο Γ. Μίχας σε σημερινή (2.2.2009) ανακοίνωση της Νομαρχίας Πειραιά:

Απαράδεκτη και προκλητική χαρακτήρισε την συμπεριφορά της κυβέρνησης ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, σχολιάζοντας την επίθεση που, κατόπιν κυβερνητικής εντολής, δέχτηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ εκατοντάδες αγρότες της Κρήτης οι οποίοι έφθασαν τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά με δεκάδες αγροτικά μηχανήματα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τα αγροτικά τους οχήματα, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί στο πακέτο των 500 εκατ. ευρώ που προορίζονται για τους Έλληνες παραγωγούς.

Ο κ. Μίχας που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στους αγρότες της Κρήτης, επιχειρώντας με μεσολάβησή του να αποκλιμακώσει την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο μεγάλο λιμάνι, τόνισε ότι «Τα σημερινά βίαια επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να επιτίθενται με δακρυγόνα στους αγρότες της Κρήτης, πιστοποίησαν για άλλη μια φορά το στυγνό πρόσωπο της κυβέρνησης.

Στην Νομαρχία Πειραιά καταδικάζουμε απερίφραστα και με το πιο έντονο τρόπο αυτές τις πρακτικές.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που έβαλε την αστυνομία να χτυπήσει αναίτια πολίτες, οι οποίοι το μόνο που διεκδικούν είναι το αυτονόητο δικαίωμα τους για μια ζωή με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

Ταυτόχρονα δηλώνουμε την αγωνιστική συμπαράστασή μας στους αγρότες όλης της χώρας που αγωνίζονται ενάντια σε μια πολιτική που οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

[βλ. Σχετικό: http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/01/blog-post_8021.html)

Και ο Νομάρχης Πειραιά πρόσθεσε: «Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να έχει καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και τους αγρότες φυλακισμένους σ’ αυτό. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν καμία δικαιοδοσία στην λιμενική ζώνη.

Επιτέλους η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που οι ίδια έχει συσσωρεύει στον τόπο δεν βρίσκονται με χημικά και δακρυγόνα.

Αντί λοιπόν να δίνει εντολές στα ΜΑΤ για χρήση βίας, αντί να τρομοκρατεί με εισαγγελείς και συλλήψεις, προκαλώντας τα δημοκρατικά αισθήματα όλων των πολιτών, να κοιτάξει πως θα στηρίξει τους Έλληνες γεωργούς και κτηνοτρόφους που βρίσκονται σε απόγνωση γιατί δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί.

(βλ. Σχετικό:http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/01/o.html )

Σε μέρες όπου δικαιολογημένα υπάρχει έντονος αναβρασμός στον αγροτικό κόσμο, δεν μπορεί να ρίχνει λάδι στη φωτιά με συμπεριφορές απαράδεκτες και προκλητικές».

Και εσείς τί κάνετε τότε στο λιμάνι κ. Μίχα;

Τα "κομμένα" Δελτία Τύπου της Νομαρχίας Πειραιά




Σας έχουμε ενημερώσει ήδη ότι εξαφανίστηκαν από τη σχετική ιστοσελίδα της νομαρχίας Πειραιά όλα τα δελτία τύπου που είχε εκδώσει πριν τις 22.1.2009.

(βλ http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/01/blog-post_130.html)

Αυτό βέβαια δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι έγινε τυχαία.

Θεωρούμε ότι κάποιες ανακοινώσεις ενοχλούν όσους συνεργάζονται με το νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα και για το λόγο αυτό ζήτησαν την απόσυρσή τους.

Σας παραθέτουμε λοιπόν πιο κάτω όλα τα "κομμένα" δελτία τύπου της νομαρχίας Πειραιά για να υπάρχουν διαθέσιμα για κάθε ενδιαφερόμενο.



Σημειώνουμε επίσης ότι όπως θα παρατηρήσετε και εσείς βλέποντας τη σημερινή ιστοσελίδα της νομαρχίας Πειραιά και την ανάρτησή μας όπου είχαμε δημοσιεύσει και φωτογραφία της ιστοσελίδας εκείνη την ημέρα, οι ανακοινώσεις δεν εξαφανίζονται μόνο αλλά αλλάζουν και μαγικά ημερομηνίες.

Δύο πράγματα συμβαίνουν:

Είτε η νομαρχία Πειραιά είναι σε πλήρη διάλυση και ο νομάρχης έχει χάσει κάθε έλεγχο πια.

Είτε προσπαθούν να περισώσουν ό,τι γίνεται αποφεύγοντας τα χειρότερα αδιαφορώντας πλήρως για την αξιοπιστία των ανακοινώσεων αλλά και το κύρος του θεσμού της αυτοδιοίκησης.

Και είμαστε ακόμη στην αρχή...

Φανταστείτε τι έχει να γίνει στη συνέχεια όταν θα σκάσουν και οι βόμβες.

Να λοιπόν τα Δελτία Τύπου που κόπηκαν από την αρχή του χρόνου κάνοντας τον Ιανουάριο επικοινωνιακά για τη νομαρχία πιό λειψό και από το Φεβρουάριο:



2.1.2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πειραιάς,
Ν.Α. ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κωδ. : 185 31
Τηλέφωνο : 210 4148474
Fax : 210 4120196
Website : http://www.nomarhiapeiraia.gr/
Email : press@nomarhiapeiraia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευχές και νέοι στόχοι κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νομαρχίας Πειραιά

Με χαμόγελα και ευχές για μια ειρηνική και δημιουργική νέα χρονιά, με τη μαζική παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής του ευρύτερου Πειραιά και πολιτών, υποδέχθηκε χθες η Νομαρχία Πειραιά το 2009.

Το γραφείο του Νομάρχη Πειραιά είχε από νωρίς το πρωί ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του, με τη μουσική της Ορχήστρας Σαξοφώνων και της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά, να δίνουν ξεχωριστό γιορτινό τόνο.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος συνεχάρη την Νομαρχία και προσωπικά τον Νομάρχη Πειραιά για το πλούσιο και δημιουργικό τους έργο και ευχήθηκε το 2009 να είναι μια εξίσου παραγωγική χρονιά.

Ο Νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας αφού ευχήθηκε το 2009 να είναι για όλους μια καλή χρονιά, γεμάτη ατομικές και συλλογικές επιτυχίες, ευχαρίστησε τους πολίτες για την στήριξη και εμπιστοσύνη τους, ζητώντας τους συγγνώμη για όσα η Νομαρχία δεν έκανε τη χρονιά που πέρασε. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες της Νομαρχίας για το 2009, που έχουν ως αναφορά τους τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

«Οι εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες καθιστούν επιτακτική την ανάγκη, τη νέα χρονιά οι δράσεις κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης να ενδυναμωθούν. Στην κατεύθυνση αυτή η Νομαρχία Πειραιά θα δώσει και φέτος ιδιαίτερη έμφαση και βαρύτητα με μπροστάρη το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς, την εκκλησία, την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις» τόνισε ο κ. Μίχας, ενώ αναφερόμενος στην τιμητική διάκριση του Δικτύου που βραβεύθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης επεσήμανε ότι στο πρόσωπο της Νομαρχίας Πειραιά επιβραβεύθηκαν και αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες που καταβάλλει συνολικά η αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα για να στηρίξει με κάθε τρόπο τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι οι άστεγοι, οι άποροι, οι μονογονεϊκές οικογένειες, τα παιδιά των φαναριών, τα ΑμεΑ, κ.α.

Σε ό,τι αφορά το κεφάλαιο «περιβάλλον» ο Νομάρχης Πειραιά ανέφερε ότι κάθε χρονιά που περνά χωρίς να αμβλύνονται τα κορυφαία περιβαλλοντικά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής επιβαρύνει σημαντικά την ποιότητα ζωής των πολιτών. Για τον λόγο αυτό έθεσε ως προτεραιότητα της Νομαρχίας την ανάληψη πρωτοβουλιών σε συνεργασία με τους Δήμους για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων του ευρύτερου Πειραιά, όπως είναι η Χρωπεί, η Λιμενοβιομηχανική Ζώνη Δραπετσώνας - Κερατσινίου, οι δεξαμενές πετρελαιοειδών στο Πέραμα κα, ενώ επεσήμανε ότι θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς οι προσπάθειες για την προστασία του δασικού πλούτου και του θαλάσσιου οικοσυστήματος του Σαρωνικού.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Μίχας αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη «η Πολιτεία να αφουγκραστεί τη νέα γενιά η οποία στέλνει τα ισχυρά και ηχηρά μηνύματά της για αλλαγή πλεύσης με τρόπο που μπορεί να μην είναι συμβατός με τα πρέπει μας, αλλά απαραίτητος για να αφυπνιστούμε», ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, ανακοινώνοντας την ανάληψη πρωτοβουλίας σε συνεργασία με την Εκκλησία, τους Δήμους, τους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της περιοχής για τη συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τους συνεργάτες και εργαζομένους στη Νομαρχία, για την ευσυνειδησία, τον επαγγελματισμό και την εργατικότητά που επιδεικνύουν στην κοινή προσπάθεια για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του ευρύτερου Πειραιά και των νησιών.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής ΝΔ Β’ Πειραιά Αναστάσιος Νεράντζης, οι βουλευτές ΝΔ Α’ Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος και Παναγιώτης Μελάς, οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ Β΄Πειραιά, Δημήτρης Λιντζέρης και Γιάννης Διαμαντίδης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας οι δήμαρχοι, Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας, Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, Περάματος Γιάννης Γλύκας, Δραπετσώνας Αλέκος Χρυσός, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων υποναύαρχος Κυριάκος Κυριακίδης, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο Πειραιά Σπύρος Σπυρίδων, ο πρώην Υπουργός Μανώλης Μπεντενιώτης, ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά Στέλιος Λογοθέτης, ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου, αντινομάρχες, νομαρχιακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από δήμους του ευρύτερου Πειραιά, ο γενικός γραμματέας της Νομαρχίας και του Δήμου Πειραιά.

Ακόμη παρευρέθηκαν, ο Διοικητής της Ναυτικής Διοίκησης Αιγαίου κ. Παλιατσός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά Κων/νος Τρικαλιάρης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Απόστολος Πουλιάκας και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Δημήτρης Αρμενάκης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Στέλιος Μανουσάκης, από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά οι κ.κ. Δημήτρης Μαρκομιχάλης και Παύλος Πολιτάκης, ο γ.γ. του ΕΕΠ Περικλής Διακουμάκος, ο προϊστάμενος της Α/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Δημήτρης Ζωγόγιαννης, εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων, πολλών φορέων από την ευρύτερη περιοχή και υπηρεσιακά στελέχη της Νομαρχίας.

Το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας έτυχε στον νομαρχιακό σύμβουλο Πειραιά κ. Θάνο Καληώρα.


Από το Γραφείο Τύπου





Πειραιάς, 4.1.2009




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ν.Α. ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κωδ. : 185 31
Τηλέφωνο : 210 4148474
Fax : 210 4120196
Website : http://www.nomarhiapeiraia.gr/
Email : press@nomarhiapeiraia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα πρόεδρος στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά

Με την οριοθέτηση των νέων στόχων της διοίκησης της Νομαρχίας Πειραιά για το 2009 από τον Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, με την εκλογή του προεδρείου του Νομαρχιακού Συμβουλίου και των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών, πραγματοποιήθηκε σήμερα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα η πρώτη του έτους συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά.

Μετά από πρόταση του κ. Μίχα νέα πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου εξελέγη η νομαρχιακή σύμβουλος κ. Ρουμπίνη Ανδριοπούλου, ενώ αντιπρόεδρος εξελέγη ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Λουράντος και γραμματέας ο κ. Θάνος Καληώρας. Τα μέλη του Προεδρείου εξελέγησαν με διευρυμένη αποδοχή.

Επισημαίνεται ότι από τη σύσταση του θεσμού της αιρετής νομαρχιακής αυτοδιοίκησης (1994) είναι η πρώτη φορά που στη Νομαρχία Πειραιά εκλέγεται γυναίκα στη θέση του προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Ακόμη κατά τη σημερινή συνεδρίαση εξελέγησαν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη των έξι Νομαρχιακών Επιτροπών.

Κατά την εισήγησή του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι η Νομαρχία Πειραιά είναι έτοιμη και αποφασισμένη να αγκαλιάσει τις νέες προκλήσεις, συνεχίζοντας το έργο της δημιουργίας, της συνέπειας και της ανάδειξης του πολίτη στο πιο βασικό κύτταρο της πολιτικής ζωής.

Αναφερόμενος στους στόχους της Νομαρχίας Πειραιά για τη νέα χρονιά ο κ. Μίχας υπογράμμισε ότι η κοινωνική αλληλεγγύη, η ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, η εντατικοποίηση της προσπάθειας για την προστασία των καταναλωτών, οι νέες «επενδύσεις» στον Πολιτισμό, την Παιδεία, την νέα γενιά και η συνέχεια στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών με γνώμονα την διαφάνεια και τον σεβασμό στον πολίτη αποτελούν τους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί και το 2009 η αναπτυξιακή πορεία της Νομαρχίας.

«Η νέα χρονιά, δυστυχώς, δεν έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς. Βαθιά και πολυεπίπεδη κρίση μαστίζει την κοινωνία μας με ιδιαίτερη ένταση στην οικονομία, στην παιδεία και στη νέα γενιά που εξεγείρεται, στη δημόσια υγεία και σε πολλούς ακόμη τομείς της καθημερινότητάς μας, με το μέλλον να προδιαγράφεται εξαιρετικά απρόβλεπτο και ενδεχομένως ζοφερό. Γνωρίζοντας λοιπόν ότι το 2009 θα είναι μια δύσκολη χρονιά, προχωράμε με τους ρυθμούς και την αποτελεσματικότητα που αξιώνει η σοβαρότητα των προβλημάτων. Είμαστε αποφασισμένοι να τρέξουμε πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά και πιο δραστικά, για ένα καλλίτερο περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας, για μια καλλίτερη ποιότητα ζωής για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη κοινωνικής στήριξης, για μια Νομαρχία πρότυπο παροχής υπηρεσιών, για μια Νομαρχία που προστατεύει αποτελεσματικά τους καταναλωτές, που παράγει πολιτισμό και παιδεία. Οι πέντε άξονες που θέσαμε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας στην Νομαρχία Πειραιά αποτελούν για εμάς σταθερό οδηγό», υπογράμμισε ο κ. Μίχας, o oποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης η οποία θα εκφραστεί και έμπρακτα με την συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνεργασία με την Εκκλησία, τους Δήμους, τους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της περιοχής.

Κλείνοντας ο κ. Μίχας ευχαρίστησε τους συνεργάτες και εργαζομένους στη Νομαρχία, για την ευσυνειδησία, τον επαγγελματισμό και την εργατικότητά που επιδεικνύουν καθώς και το νομαρχιακό συμβούλιο καλώντας το ταυτόχρονα το 2009 να συνεχίσει με την ίδια δημιουργική διάθεση, γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ο αγώνας για μια αυτοδιοίκηση πιο σύγχρονη, πιο ανθρώπινη, πιο κοντά στον πολίτη, μας θέλει όλους παρόντες».


*Ακολουθεί συνημμένα το βιογραφικό της νέας προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά κας Ρουμπίνης Ανδριοπούλου.

Η Ρουμπίνη Ανδριοπούλου γεννήθηκε το 1959, στο Ριόλο Αχαΐας. Είναι παντρεμένη με τον Άγγελο Μπάλλα και έχει δυο παιδιά τον Ανδρέα και την Θένη 21 και 19 ετών αντίστοιχα. Εργάζεται 27 χρόνια στον Πειραιά, στους Ηλεκτρικούς Σιδηροδρόμους. Η συνδικαλιστική και πολιτική της δράση ξεκίνησε από τα μαθητικά της χρόνια. Εκλεγμένη, από χρόνια, συνδικαλίστρια στην «ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ» και αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του Ταμείου Υγείας Προσωπικού ΗΣΑΠ, όπου κατείχε τη θέση της Αντιπροέδρου. Υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της Υπερνομαρχίας Αθηνών - Πειραιώς, με το οποίο εκλέχθηκε Νομαρχιακή Σύμβουλος Πειραιά το 2002 και το 2006. Διετέλεσε Αντινομάρχης της Υπερνομαρχίας Αθήνας - Πειραιά και πρόεδρος της αντίστοιχης νομαρχιακής επιτροπής, Αντινομάρχης Πειραιά σε θέματα Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Ισότητας και Νέας Γενιάς, Πρόεδρος της αντίστοιχης Νομαρχιακής Επιτροπής και εντεταλμένη νομαρχιακή σύμβουλος σε θέματα υγειονομικών ελέγχων. Είναι εκλεγμένη στη Γραμματεία της παράταξης της ΠΑΣΚΕ στην Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς και στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ Πειραιά. Μέλος του τομέα Ισότητας & Γυναικών του ΠΑΣΟΚ. Μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΚΕ ΗΣΑΠ. Μέλος του Τομέα Γυναικών της ΓΣΕΕ. Ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών Χειροσφαίρισης και επί σειρά ετών κριτής (διαιτητής) του αθλήματος αυτού. Υποψήφια Βουλευτής Α’ Πειραιά & Νήσων ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004.




Από το Γραφείο Τύπου





4.1.2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ν.Α. ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κωδ. : 185 31
Τηλέφωνο : 210 4148474
Fax : 210 4120196
Website : www.nomarhiapeiraia.gr
Email : press@nomarhiapeiraia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης

Την αλληλεγγύη του στο σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης εκφράζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά, το οποίο σε ομόφωνο ψήφισμά του τονίζει τα ακόλουθα:

«Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά παρακολουθεί με αγωνία την δραματική τροπή που έχουν πάρει για ακόμη μία φορά οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Καταδικάζει με αποτροπιασμό, τη βάρβαρη εγκληματική επίθεση των Ισραηλινών στην μαρτυρική Λωρίδα της Γάζας, με την σιωπή και την ανοχή των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ευχή όλων είναι να υπάρξει άμεση παύση του πυρός, ώστε να κλείσει αυτός ο νέος κύκλος αιματοκυλίσματος, με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, ανάμεσά τους μικρά παιδιά, που εξανεμίζει κάθε ελπίδα για ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή

Η επίλυση των διαφορών δεν μπορεί να γίνεται με σφαγές και γενοκτονικές πολιτικές. Δεν μπορεί να επιδιώκεται με τη δύναμη των όπλων και την χρήση ωμής βίας. Η βία μόνο βία φέρνει και όχι λύσεις.

Γι’ αυτό πρέπει πάση θυσία να σταματήσει το μακελείο στη Μέση Ανατολή. Η διεθνής κοινότητα, o OHE, η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι μεγάλες δυνάμεις, πρέπει επιτέλους να πάψουν να τηρούν την τακτική των ίσων αποστάσεων, να καταδικάσουν την επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού λαού και να αναλάβουν όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για να σταματήσουν την βάρβαρη ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.

Στην Νομαρχία Πειραιά πέρα από την ομόθυμη καταδίκη και αποστροφή που προκαλεί σε όλους η παράνοια του πολέμου, θεωρούμε ως χρέος και ελάχιστη συμβολή μας να συμπαρασταθούμε στους συνανθρώπους μας στην Παλαιστίνη, με όποιο τρόπο είναι αυτό δυνατό.

Ήδη παίρνουμε την πρωτοβουλία για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνεργασία με την πειραϊκή εκκλησία, τους δήμους, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της περιοχής μας.

Καλούμε τους πολίτες της Νομαρχίας Πειριά να εκδηλώσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στο Παλαιστινιακό λαό, στηρίζοντας παράλληλα το δίκαιο αγώνα των Παλαιστινιών για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους, στα εδάφη του ΄67, με την πρωτεύουσα που επιθυμεί ο παλαιστινιακός λαός.

Οφείλουμε όλοι μας να δημιουργήσουμε ένα «κύμα» ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι παγκοσμιοποίηση σημαίνει κυρίως ελπίδα».



8.1.2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ν.Α. ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κωδ. : 185 31
Τηλέφωνο : 210 4148474
Fax : 210 4120196
Website : http://www.nomarhiapeiraia.gr/
Email : press@nomarhiapeiraia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με όραμα και σχέδιο συνεχίζει η Νομαρχία Πειραιά - Τα νέα πρόσωπα στη διοίκησή της

Τα νέα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη διοίκηση της Νομαρχίας Πειραιά για το 2009 ανακοίνωσε σήμερα ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας. Συνδυάζοντας την γνώση και την εμπειρία με την συνέχεια και τη δημιουργική προοπτική ο Νομάρχης Πειραιά προχώρησε σε σημαντική ανανέωση των προσώπων που κατέχουν τις θέσεις των αντινομαρχών, των προέδρων, αντιπροέδρων και γραμματέων των Οργανισμών και Επιχειρήσεων της Νομαρχίας Πειραιά.

Ειδικότερα, οι αντινομάρχες που όρισε με απόφασή του ο κ. Μίχας για το 2009 είναι οι :

· Σταύρος Μαρκάτος, αναπληρωτής του Νομάρχη και αντινομάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, αρμόδιος σε θέματα Δ/νσεων Κτηνιατρικής, Γεωργίας, Αλιείας, Εγγείων Βελτιώσεων, Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή

· Σπύρος Αλεξόπουλος, αντινομάρχης Ανάπτυξης, αρμόδιος σε θέματα Δ/νσεων, Ανάπτυξης, Ανωνύμων Εταιρειών, Τουρισμού, Μεταφορών & Επικοινωνιών

· Βασίλης Βαλσαμάκης, αντινομάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιος σε θέματα Δ/νσεων Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υγειονομικών Ελέγχων

· Λάζαρος Αλεξανδρίδης, αντινομάρχης Διαχείρισης, αρμόδιος σε θέματα Δ/νσεων, Διοίκησης & Πολιτικών Δικαιωμάτων, Οικονομικών Υπηρεσιών, Προμηθειών, Οργάνωσης και Πληροφορικής, Προστασίας Εργαζομένων

· Παύλος Τριανταφύλλου, αντινομάρχης Υποδομών, αρμόδιος σε θέματα Δ/νσεων, Πολεοδομίας, Περιβάλλοντος, Τεχνικών Υπηρεσιών

· Γιώργος Τσιρίδης, αντινομάρχης Νεολαίας & Πολιτών, αρμόδιος σε θέματα Δ/νσεων, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εξυπηρέτησης Πολιτών

Ύστερα από συνεργασία του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα και της Υπερνομάρχου Αθήνας - Πειραιά Κων/νας Μπέη, Αντινομάρχης στην Υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά εκ μέρους της Νομαρχίας Πειραιά θα οριστεί ο Χρήστος Αγγέλης.

Εντεταλμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας ορίζεται ο νομαρχιακός σύμβουλος Κώστας Καρράς, ενώ η νεοεκλεγείσα πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά Ρουμπίνη Ανδριοπούλου θα έχει την ευθύνη λειτουργίας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ) και του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΚΕΚ ΝΕΛΕ) της Νομαρχίας Πειραιά.

Παράλληλα, ο κ. Μίχας ανακοίνωσε τα πρόσωπα που προτείνει για τις θέσεις που αναλογούν στην πλειοψηφούσα παράταξη στα Δ.Σ. των Οργανισμών και Επιχειρήσεων της Νομαρχίας και θα αναδειχθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά και στις επιμέρους συνεδριάσεις των Δ.Σ.

Συγκεκριμένα ο κ. Μίχας :

· Στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης προτείνει για τη θέση του προέδρου την Αναστασία Γιαννακοπούλου, για τη θέση του αντιπροέδρου τον Κώστα Καρρά και για τη θέση του γραμματέα τον Μανώλη Στάθη.

· Στον Οργανισμό Περιβαλλοντικής Προστασίας και Ανάπτυξης προτείνει για τη θέση του προέδρου την Εύη Γιαννοπούλου, για τη θέση του αντιπροέδρου την Χατζίνα-Στάθη Δήμητρα, και για τη θέση του γραμματέα τον Ιωάννη Μαρωνίτη.

· Στον Πολιτιστικό Επιμορφωτικό Οργανισμό προτείνει για τη θέση του προέδρου τον Λεωνίδα Αθανασιάδη, για τη θέση του αντιπροέδρου την Αναστασία Μουτσάτσου και για τη θέση του γραμματέα την Βιολέτα Γεράνη.

· Στον Αθλητικό Οργανισμό προτείνει για τη θέση του προέδρου τον Νίκο Ανασόπουλο, για τη θέση του αντιπροέδρου τον Θάνο Καληώρα και για τη θέση του γραμματέα τον Δημήτρη Παύλου.

· Στην Πειραϊκή Ανάπτυξη, προτείνει για τη θέση του αντιπροέδρου τον Παναγιώτη Βουδούρη και για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου τον Λάζαρο Αθανασιάδη.

«Με τη σκέψη και το βλέμμα πάντα στον άνθρωπο και στις ανάγκες του, στη Νομαρχία Πειραιά προχωράμε, αφήνοντας πίσω μας την πρώτη διετία της δεύτερης νομαρχιακής μας θητείας. Μια διετία ιδιαίτερα παραγωγική, που έκλεισε με την τιμητική για όλους μας βράβευση του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχίας Πειραιά από το Συμβούλιο της Ευρώπης αλλά και με ένα ημερολόγιο πλούσιο σε αγώνες και κατακτήσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και στο μέλλον γνωρίζοντας ότι καλούμαστε να πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας, να εντείνουμε τους αγώνες μας για ένα καλύτερο αύριο. Είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να υπερασπιστούμε το μέλλον, την ανάπτυξη, το περιβάλλον, την ποιότητα της ζωής, την κοινωνική συνοχή του ευρύτερου Πειραιά και των νησιών μας. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην ελπίδα, το δικαίωμα στην αισιοδοξία και εν τέλει το δικαίωμα για μία καλύτερη ζωή για όλους τους συμπολίτες μας. Πιστεύουμε ότι, συνεχίζοντας την πολύ καλή και παραγωγική μας προσπάθεια των τελευταίων ετών, θα καταφέρουμε και φέτος πολλά και σημαντικά» δήλωσε σχετικά ο Νομάρχης Πειραιά.



Από Το Γραφείο Τύπου


Πειραιάς, 9.1.2008


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ν.Α. ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κωδ. : 185 31
Τηλέφωνο : 210 4148474
Fax : 210 4120196
Website : http://www.nomarhiapeiraia.gr/
Email : press@nomarhiapeiraia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

«Χειμωνιάτικα απογεύματα με τραγούδια» : Μια κοινωνική προσφορά της Νομαρχίας Πειραιά στην τρίτη ηλικία

Νότες και στίχους αγαπημένων δημιουργών που χάραξαν μελωδικά τις αισθήσεις μας και σημάδεψαν διαχρονικά τις μνήμες πολλών γενεών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά μέσα από τις μουσικές συναντήσεις που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά η Νομαρχία Πειραιά και ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Οργανισμός στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πολυχώρου «Απόλλων».

Η ιδέα της πραγματοποίησης δωρεάν μουσικών συναυλιών αφιερωμένες στην τρίτη ηλικία, έλαβε σάρκα και οστά για πρώτη φορά πέρσι και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς υπολογίζεται ότι τις παρακολούθησαν περισσότεροι από 2.500 συμπολίτες μας από 40 και πλέον ΚΑΠΗ του ευρύτερου Πειραιά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μουσικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και εκτός του Πολυχώρου «Απόλλων», στις Σπέτσες, στον Πόρο και στην Τροιζήνα με εξίσου μεγάλη προσέλευση πολιτών.

Έτσι η κοινωνική προσφορά της Νομαρχίας Πειραιά στην τρίτη ηλικία συνεχίζεται και φέτος, αυτή τη φορά με τον τίτλο «Χειμωνιάτικα απογεύματα με τραγούδια». Οι μουσικές συναντήσεις, διάρκειας μιάμισης ώρας περίπου, περιλαμβάνουν ακούσματα αγαπημένων δημιουργών, που έγραψαν ιστορία στην ελληνική μουσική όπως ο Σογιούλ, ο Παπαϊωάννου, ο Μητσάκης, ο Χιώτης, ο Γούναρης, που θα μεταφέρουν στο κοινό η Αφεντούλα Ραζέλη στο τραγούδι, ο Ανδρέας Μπουτσικάκης στο πιάνο και ο Γιάννης Ζαριδάκης στο μπουζούκι.

Οι τρεις πρώτες μουσικές συναντήσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί για τις 12, 27 και 28 Ιανουαρίου 2008, στον Πολυχώρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» της Νομαρχίας Πειραιά, όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή ΚΑΠΗ από τον Πειραιά, τη Δραπετσώνας, τον Κορυδαλλό και τον Αγ. Ι. Ρέντη.

Οι μουσικές συναντήσεις «Χειμωνιάτικα απογεύματα με τραγούδια» με μαγικές μελωδίες από το ελαφρύ τραγούδι και τα αρχοντορεμπέτικα, αναμένεται να γοητεύσουν τους συμπολίτες μας και να δημιουργήσουν μια ζεστή, ζωντανή, και παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας ανέφερε ότι «Στην Νομαρχία Πειραιά τιμάμε, σεβόμαστε, αγαπάμε και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Δεν ξεχνάμε ότι είναι οι άνθρωποι που μας γέννησαν, που μας μεγάλωσαν, που αγωνίστηκαν και μάλιστα σε πολύ δύσκολους καιρούς για να ζήσουμε καλλίτερα. Γι’ αυτό ακριβώς, το μουσικό μας πρόγραμμα δεν είναι μια απλή σειρά συναυλιών, αλλά συναντήσεις που ενισχύουν την επικοινωνία, το συναίσθημα, την ανταλλαγή εικόνων κι αναμνήσεων παλαιών εποχών».

Οι μουσικές συναντήσεις «Χειμωνιάτικα απογεύματα με τραγούδια» πραγματοποιούνται στον Πολυχώρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» της Νομαρχίας Πειραιά (Ερμουπόλεως και Πηλίου 1, Καμίνια) και ώρα 18.30. Η μέγιστη προσέλευση είναι έως 300 άτομα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Οργανισμού στο τηλέφωνο 210 4223735. Η μεταφορά των ενδιαφερόμενων γίνεται με ευθύνη της διοίκησης των ΚΑΠΗ.


Από το Γραφείο Τύπου





Πειραιάς, 12.1.2009


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ν.Α. ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κωδ. : 185 31
Τηλέφωνο : 210 4148474
Fax : 210 4120196
Website : http://www.nomarhiapeiraia.gr/
Email : press@nomarhiapeiraia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Βροχή» προστίμων από τη Νομαρχία Πειραιά σε 14 επιχειρήσεις συνολικού ύψους 336.500 €

Στην επιβολή υψηλότατων προστίμων που το συνολικό τους ύψος ανέρχεται στα 336.500 € προχώρησε η Νομαρχία Πειραιά σε βάρος 14 επιχειρήσεων, οι οποίες μετά από ελέγχους υπαλλήλων της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή διαπιστώθηκε να έχουν υποπέσει σε παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας (ΚΥΑ 15523/2006).

Οι παραβάσεις αφορούσαν κυρίως διάθεση στην αγορά προϊόντων χωρίς ενδείξεις, προϊόντων με περασμένη ημερομηνία ανάλωσης, προϊόντων που κρίθηκαν από το Χημείο του Κράτους Μη Κανονικά γιατί παραπλανούν τον καταναλωτή και προϊόντων που κρίθηκαν από το Χημείο του Κράτους Μη Κανονικά - Μη ασφαλή αποκλειόμενα της κατανάλωσης.

Ο πέλεκυς έπεσε ιδιαίτερα βαρύς στις εταιρείες ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ και JUMBO AE. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις καλούνται να καταβάλλουν 180.000 € και 100.000 € αντίστοιχα, καθώς στη μεν πρώτη διαπιστώθηκε σε τρία υποκαταστήματά της η πώληση μεγάλου αριθμού προϊόντων χωρίς ενδείξεις (1488 τεμ.) και σ’ ένα εξ αυτών σημαντικού αριθμού προϊόντων (83 τεμ.) των οποίων είχε παρέλθει η ημερομηνία ανάλωσης, στη δε δεύτερη διαπιστώθηκε η διάθεση στην αγορά Μη Κανονικού - Μη ασφαλούς σύμφωνα με το Χημείο του Κράτους προϊόντος για μωρά (κουταλάκι).

Συγκεκριμένα επιβλήθηκαν :

1. Τρία πρόστιμα συνολικού ύψους 180.000 € στην εταιρεία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, καθώς μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή σε υποκαταστήματά της στη Σαλαμίνα και στον Ρέντη διαπιστώθηκε η ύπαρξη καθ’ υποτροπή στα ράφια 1488 τεμ. διαφόρων προϊόντων που δεν έφεραν τις προβλεπόμενες από τον νόμο ενδείξεις και 83 τεμ. διαφόρων προϊόντων με περασμένη ημερομηνία ανάλωσης.

2. Πρόστιμο ύψους 100.000 € στην εταιρεία JUMBO AEE, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων του Χημείου του Κράτους μετά από δειγματοληψία υπαλλήλων της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή το προϊόν «Μαλακό κουτάλι - Soft spoon - Apple Baby» χρώματος σιέλ κρίθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ διότι δεν έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές παρασκευής με αποτέλεσμα να μεταφέρει κατά τη χρήση του στο τρόφιμο ξένες και επιβλαβείς για την υγεία του καταναλωτικού κοινού ουσίες

3. Πρόστιμο ύψους 15.000 € στην εταιρεία ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΡΑΦΤ ΦΟΥΝΤΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων του Χημείου του Κράτους μετά από δειγματοληψία υπαλλήλων της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή το προϊόν «Σοκολατάκια με γέμιση κακάο και αμύγδαλα Gioconda» (500 γρ. ημ. λήξης 1-8-2008) κρίθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ αποκλειόμενης της διάθεσης του στην αγορά, καθώς διαπιστώθηκε σε αυτό η παρουσία αραχιδών (αλλεργιογόνο) χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος.

4. Πρόστιμο ύψους 10.000 € στην εταιρεία VIVARTIA ABEE, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων του Χημείου του Κράτους μετά από δειγματοληψία υπαλλήλων της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή το προϊόν «Τσουρέκι 7days home με μαστίχα και μαχλέπι» (400 γρ. ημ. ληξ. 5-6-2008) κρίθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ διότι αν και στην επισήμανσή του δηλώνει ότι είναι ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ περιέχει συντηρητικό, σταθεροποιητές κλπ.

5. Πρόστιμο ύψους 6.000 € στην επιχείρηση σούπερ μάρκετ «LΙDLE EΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.», καθώς κατά τη διάρκεια αγορανομικού ελέγχου της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή σε υποκατάστημά της στην Δραπετσώνα, διαπιστώθηκε η είσπραξη υπερτιμήματος σε δύο οπωροκηπευτικά προϊόντα, με καπέλο στις τιμές από 0, 49 έως 0,51 € το κιλό.

6. Πρόστιμο ύψους 5.000 € στην εταιρεία DIA HELLAS AE, καθώς κατά τη διάρκεια ελέγχου σε υποκατάστημά της που βρίσκεται στη Σαλαμίνα διαπιστώθηκε η ύπαρξη στα ράφια 3 τεμ. διαφόρων προϊόντων των οποίων είχε παρέλθει η ημερομηνία ανάλωσης και άλλων 12 τεμ. που δεν έφεραν τις προβλεπόμενες από τον νόμο ενδείξεις.

7. Πρόστιμο ύψους 5.000 € στην επιχείρηση του ΘΕΟΔΩΡΟΥ Δ. ΚΕΚΚΟΥ, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων του Χημείου του Κράτους μετά από δειγματοληψία υπαλλήλων της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή το προϊόν «Μέλι Ανθέων 365» που προμήθευε στο λιανικό εμπόριο κρίθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ επειδή πρόκειται για μέλι ζαχαροπλαστικής μόνο για μαγειρική και επομένως παραπλανά τον καταναλωτή.

8. Πρόστιμο ύψους 3.000 € στην εταιρεία ΠΕΝΤΕ ΑΕ ΓΑΛΑΞΙΑΣ, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων του Χημείου του Κράτους μετά από δειγματοληψία υπαλλήλων της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή το προϊόν «Γαλαξίας τσουρέκι παραδοσιακό» κρίθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ, διότι αν και στην επισήμανσή του δηλώνει ότι είναι ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ περιέχει προπιονικά ως συντηρητικό

9. Πρόστιμο 3.000 ευρώ στην επιχείρηση «BAZAAR A.E.», καθώς κατά τη διάρκεια ελέγχου σε υποκατάστημά της που βρίσκεται στον Πειραιά διαπιστώθηκε είσπραξη υπερτιμήματος σε οπωροκηπευτικό προϊόν.

10. Πρόστιμο ύψους 2.000 € στην εταιρεία ΑΡΓΩ ΜΑΡΚΕΤ ΑΕ, καθώς κατά τη διάρκεια ελέγχου σε υποκατάστημά της που βρίσκεται στη Νίκαια διαπιστώθηκε η ύπαρξη στα ράφια 6 τεμ. αλεύρι των οποίων είχε παρέλθει η ημερομηνία ανάλωσης

11. Πρόστιμο ύψους 2.000 € στην εταιρεία ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, καθώς κατά τη διάρκεια ελέγχου σε υποκατάστημά της που βρίσκεται στον Πειραιά διαπιστώθηκε η ύπαρξη στα ράφια 15 τεμ. διαφόρων προϊόντων των οποίων είχε παρέλθει η ημερομηνία ανάλωσης

12. Πρόστιμο ύψους 2.000 € στο κατάστημα του ΚΟΚΚΟΤΗ Δ. ΚΩΣΤΑ, καθώς διέθετε προς κατανάλωση ηλιέλαιο το οποίο κρίθηκε από το Χημείο του Κράτους ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ως προς την περιεκτικότητά του σε λινολεϊκό οξύ.

13. Πρόστιμο ύψους 2.000 € στον περιπτεριούχο ΚΟΤΣΩΝΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο του διαπιστώθηκε η πώληση 8 τεμαχίων διαφόρων προϊόντων με περασμένη ημερομηνία ανάλωσης.

14. Πρόστιμο ύψους 1.500 € στην επιχείρηση «ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ Α.Ε. - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ - ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ & ΕΙΔΩΝ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ», καθώς σε έλεγχο της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή της Νομαρχίας, διαπιστώθηκε η πώληση είδους ρουχισμού σε τιμή προσφοράς, χωρίς να αναγράφεται η αρχική τιμή του προϊόντος.

Για όλες τις παραπάνω υποθέσεις ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας Πειραιά.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Στηρίζουμε την αγορά του τόπου μας και το έχουμε αποδείξει, όχι σε επίπεδο ρητορείας αλλά με την πολιτική μας πρακτική. Με τους διαρκείς ελέγχους μας και την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων, όπως η καμπάνια στήριξης του εμπορίου του ευρύτερου Πειραιά που ξεκινήσαμε πριν τις γιορτές, ενισχύουμε αισθητά την αξιοπιστία της, καλλιεργούμε κλίμα εμπιστοσύνης. Όσες όμως επιχειρήσεις λειτουργούν αθέμιτα και εις βάρος των καταναλωτών θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι, με υψηλά πρόστιμα και παραπομπές στη δικαιοσύνη».


Από το Γραφείο Τύπου




13.1.2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ν.Α. ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κωδ. : 185 31
Τηλέφωνο : 210 4148474
Fax : 210 4120196
Website : http://www.nomarhiapeiraia.gr/
Email : press@nomarhiapeiraia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δικαίωση της Νομαρχίας Πειραιά από το ΣτΕ για τον Ελαιώνα

Κόκκινο σε απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, η εφαρμογή της οποίας θα δρομολογούσε ιδιαίτερα δυσμενείς, χωροταξικά και περιβαλλοντικά, εξελίξεις για την ευαίσθητη για τον Πειραιά και την Αθήνα, περιοχή του Ελαιώνα, άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, δικαιώνοντας ουσιαστικά τον αγώνα της Νομαρχίας Πειραιά για να μην υποθηκευτεί η προοπτική αξιοποίησης της περιοχής προς όφελος των πολιτών.

Συγκεκριμένα, μετά από προσφυγή που κατέθεσε η Νομαρχία Πειραιά, το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης της απόφασης της Περιφέρειας, που ενέκρινε την εγκατάσταση στον Ελαιώνα (εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αγ. Ι. Ρέντη), σε εταιρεία αποθήκευσης πετρελαίου θέρμανσης.

Η Νομαρχία Πειραιά είχε ζητήσει την αναστολή εκτέλεσης και την ακύρωση της απόφασης της Περιφέρειας, καθώς στην περιοχή του Ελαιώνα δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία η εγκατάσταση τέτοιων μονάδων και μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε τετελεσμένα για την εισροή πολλών άλλων αντίστοιχων επιχειρήσεων στην περιοχή και μάλιστα σε μια περίοδο που καταβάλλεται προσπάθεια αναβάθμισης και εξωραϊσμού της.

Επισημαίνεται ότι υπέρ της θέσης της Νομαρχίας Πειραιά είχαν ταχθεί με έγγραφά τους, τόσο ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας του ΥΠΕΧΩΔΕ, όσο και ο δήμος Ρέντη.

Σε δηλώσεις του μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «σήμερα η Νομαρχία Πειραιά πέτυχε στο ΣτΕ μια σημαντική νίκη. Αποτρέψαμε την επιβάρυνση του Ελαιώνα με δραστηριότητες που δεν προβλέπονται από τον νόμο και δεν συνάδουν με την προοπτική αξιοποίησής του για τους πολίτες του Πειραιά και της Αθήνας. Ξέρουμε ότι οι πολίτες απαιτούν περισσότερο πράσινο στη ζωή τους και στην κατεύθυνση αυτή ο αγώνας για την ακύρωση της απόφασης της Περιφέρειας ήταν για μας μονόδρομος. Οι προσπάθειες μας για την προστασία και αναβάθμιση του αστικού και περιαστικού πρασίνου, του περιβάλλοντός μας θα συνεχιστούν».

Σε ό,τι αφορά την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος ο κ. Μίχας επανέλαβε την πάγια θέση της Νομαρχίας Πειραιά : «το ζήτημα πρέπει να λυθεί με τη δημιουργία στην Αττική οργανωμένου χώρου ίδρυσης μικρών εγκαταστάσεων αποθήκευσης πετρελαίου θέρμανσης, εκτός των αστικών περιοχών και ασφαλώς όχι με την άναρχη υπερφόρτιση του Ελαιώνα»

Από το Γραφείο Τύπου



Πειραιάς, 14.1.2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ν.Α. ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κωδ. : 185 31
Τηλέφωνο : 210 4148474
Fax : 210 4120196
Website : http://www.nomarhiapeiraia.gr/
Email : press@nomarhiapeiraia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναστολή εφαρμογής της νέας διαδικασίας έκδοσης αδειών οδήγησης ζητά ο Νομάρχης Πειραιά από τον Υπουργό Μεταφορών

Την αναστολή εφαρμογής της νέας διαδικασίας έκδοσης αδειών οδήγησης, καθώς η έλλειψη της κατάλληλης και έγκαιρης προετοιμασίας από την Κεντρική Διοίκηση θα προκαλέσει στους πολίτες πρόσθετο κόστος, πρόσθετη ταλαιπωρία και αναμονή, με τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις να καλούνται να επωμιστούν ευθύνες που δεν τους αναλογούν, ζητά ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας από τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ο Νομάρχης Πειραιά σε επιστολή του προς τον Υπουργό Μεταφορών αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που θα προκύψουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών, στη λειτουργία της Νομαρχίας Πειραιά και ενδεχομένως του συνόλου των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων της χώρας, από την εφαρμογή της νέας διαδικασίας για την έκδοση των αδειών οδήγησης που θα είναι υπό τη μορφή πλαστικής κάρτας.

Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών προχώρησε σε τροποποίηση της κείμενης νομοθεσίας, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή και στην χώρα μας η οδηγία 2006/126/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις άδειες οδήγησης. Συγκεκριμένα, με διάταξη νόμου (άρθρο 15 του Ν. 3534/2007) ανέθεσε την εκτύπωση τους στη Διεύθυνση Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας με το σκεπτικό ότι διαθέτει την εξειδικευμένη υλικοτεχνική υποδομή και τεχνογνωσία για να φέρει σε πέρας αυτή την αποστολή, αρχής γενομένης από την 19-1-2009, με τον ρόλο των Διευθύνσεων Μεταφορών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας να περιορίζεται στην συγκέντρωση και αποστολή των αιτήσεων στην ΕΛΑΣ και στη συνέχεια στη παραλαβή και παράδοση των αδειών στους πολίτες.

Ωστόσο, όπως τονίζει στην επιστολή του ο Νομάρχης Πειραιά, η Κυβέρνηση αν και γνώριζε την ημερολογιακή προθεσμία που είχε θέσει η Ε.Ε. (19-1-2009) για την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας, δεν φρόντισε να προχωρήσει στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων και ενεργειών, ώστε και οι πολίτες να μην επιβαρυνθούν και να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών των νομαρχιών.

Όπως υπογραμμίζει στην επιστολή του ο κ. Μίχας, καταρχήν είναι βέβαιη η χρονική επιμήκυνση της διαδικασίας, όπως προκύπτει από τους μηχανισμούς αποστολής και λήψης που αναπτύχθηκαν για την υλοποίηση της κεντρικής εκτύπωσης.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία της ταχυδρομικής αποστολής των αιτήσεων εκτύπωσης και της παραλαβής των αδειών από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛΑΣ θα επιμηκύνει αναπόφευκτα τον χρόνο έκδοσης των αδειών και από τη 1 έως 4 ημέρες που χρειαζόταν σήμερα κάποιος πολίτης για να πάρει την άδεια του από τη Νομαρχία Πειραιά ανάλογα με το αίτημα του, σήμερα θα χρειάζεται από 10 έως 20. Και φυσικά αποδέκτες των δικαιολογημένων παραπόνων και διαμαρτυριών των πολιτών για την επιμήκυνση του χρόνου έκδοσης των αδειών, δεν θα είναι οι υπηρεσίες της Κεντρικής Διοίκησης, αλλά η δική μας υπηρεσία και μάλιστα χωρίς να φέρει καμία απολύτως αντικειμενική ευθύνη για την όλη καθυστέρηση.

Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι πολίτες για την έκδοση νέας κάρτας, ανεξαρτήτως του αιτήματός τους (επέκταση, ανανέωση, απώλεια, κλπ), θα επιβαρύνονται με πάγια χρηματική αποζημίωση 30 €, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο που προστίθεται σε όσα ήδη καλούνται να καταβάλλουν. Για παράδειγμα στην περίπτωση απώλειας της άδειας οδήγησης ενώ μέχρι σήμερα ο πολίτης θα έπρεπε να καταβάλλει 39,02 € με την εφαρμογή του νέου συστήματος θα πρέπει να καταβάλλει 69,02 € (39,02 € + 30 €). Στην δε περίπτωση της λανθασμένης συμπλήρωσης της αίτησης με υπαιτιότητα του πολίτη, ο τελευταίος θα πρέπει να καταβάλλει επιπλέον 30 €.

Τα αποτελέσματα αυτής της ολιγωρίας έχουν όμως προκαλέσει σημαντικά προβλήματα και στη λειτουργία της Νομαρχίας Πειραιά καθώς :

· λίγες ημέρες πριν την εφαρμογή του νέου μέτρου στην αρμόδια Διεύθυνσή Μεταφορών της Νομαρχίας δεν έχει εγκατασταθεί ο απαιτούμενος υλικοτεχνικός εξοπλισμός από την ανάδοχο του έργου εταιρεία,

· η επιμόρφωσή των υπαλλήλων στα νέα δεδομένα υπήρξε ανεπαρκέστατη, καθώς περιορίστηκε σε ένα σεμινάριο ολιγόωρης διάρκειας, χωρίς καμία πρακτική εξάσκηση, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την εφαρμογή τους

· δεν υπάρχει εγκύκλιος προς τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική συνεργασία με την διοίκηση της Νομαρχίας Πειραιά

· λόγω του πολύπλοκου και αυστηρού τύπου της διαδικασίας, οι υπάλληλοί θα επιβαρυνθούν με πρόσθετο φόρτο εργασίας, με δεδομένες τις ελλείψεις προσωπικού και τις συνταξιοδοτήσεις

· ενώ και ο οικονομικός προϋπολογισμός της Νομαρχίας θα επιβαρυνθεί με νέα έξοδα καθώς απαιτείται η αγορά νέων συμβατών μηχανημάτων με το λειτουργικό σύστημα

Τέλος ενδεικτικό της όλης σύγχυσης που επικρατεί είναι, σύμφωνα με τα όσα τονίζει στην επιστολή του ο Νομάρχης Πειραιά, ότι ακόμη δεν έχει καταστεί γνωστό εάν και κατά πόσον τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών θα συνεχίσουν να διεκπεραιώνουν υποθέσεις σχετικές με ανανεώσεις, απώλειες, επεκτάσεις αδειών οδήγησης, όπως έπρατταν μέχρι σήμερα.




Από το Γραφείο Τύπου




14.1.2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ν.Α. ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κωδ. : 185 31
Τηλέφωνο : 210 4148474
Fax : 210 4120196
Website : http://www.nomarhiapeiraia.gr/
Email : press@nomarhiapeiraia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Χαράτσι» στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την συναλλαγή τους με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΟΙΟ

Την έντονη διαμαρτυρία του για τον καθορισμό συγκεκριμένης χρηματικής αποζημίωσης που θα πρέπει να καταβάλλουν οι Δήμοι και οι Νομαρχίες, όταν ζητούν στοιχεία και έγγραφα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εξέφρασε με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου, ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα αναφέρεται στην από 29-8-2008 απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, οι εταιρείες μέσων μαζικής μεταφοράς, οι επικοινωνιακοί πάροχοι και τα λοιπά νομικά πρόσωπα, όταν ζητούν στοιχεία και έγγραφα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα πρέπει να καταβάλλουν πάγια αποζημίωση 100 ευρώ ανά αίτημα και αναλογική αποζημίωση 0,20 λεπτών ανά εγγραφή, με ανώτατη συνολική αποζημίωση (πάγια και αναλογική) 5.000 ευρώ.

Στην επιστολή του ο Νομάρχης Πειραιά επισημαίνει ότι με τη διάταξη αυτή εισάγονται νέα ήθη στις σχέσεις Αυτοδιοίκησης και Κεντρικής Διοίκησης καθώς η συναλλαγή ανάμεσα σε υπηρεσίες του δημοσίου θα κοστολογείται, θα γίνεται δηλαδή πλέον υπό οικονομικούς όρους.

Επιπλέον ο κ. Μίχας χαρακτηρίζει αδιανόητο το γεγονός η Κυβέρνηση σε μια προσπάθεια αναζήτησης εσόδων να επιβαρύνει οικονομικά τους Δήμους και τις Νομαρχίες, την στιγμή μάλιστα που είναι γνωστό το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι τελευταίοι, εξαιτίας της μόνιμης υποχρηματοδότησης από το κράτος με συνέπεια να αδυνατούν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις καθημερινές τους ανάγκες.

Εκτός όμως από αδιανόητο είναι αν μη τι άλλο και προκλητικό, όπως επισημαίνει σε άλλο σημείο της επιστολής του ο Νομάρχης Πειραιά, οι Δήμοι και οι Νομαρχίες να συναριθμούνται με άλλα νομικά πρόσωπα, όπως οι επικοινωνιακοί πάροχοι και να αντιμετωπίζονται ως συναλλασσόμενοι με το Κράτος ιδιώτες.

Για τους παραπάνω λόγους ο Νομάρχης Πειραιά ζήτησε την άμεση τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης, ώστε να εξαιρεθούν από την καταβολή αποζημίωσης προς την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ για την εξέλιξη αυτή ενημέρωσε και το αντιπροσωπευτικό συλλογικό όργανο των νομαρχιών της χώρας, την ΕΝΑΕ.

Από το Γραφείο Τύπου


15.01.2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ν.Α. ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κωδ. : 185 31
Τηλέφωνο : 210 4148474-6
Fax : 210 4120196
Website : http://www.nomarhiapeiraia.gr/
Email : press@nomarhiapeiraia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Wigmore Hall και Μέγαρο Μουσικής Αθηνών οι δύο πρώτοι σταθμοί για το 2009 του Θ. Κερκέζου - νέες εμφανίσεις της Ορχήστρας Σαξοφώνων Νομαρχίας Πειραιά

Ο διεθνούς φήμης σολίστ Θεόδωρος Κερκέζος και η Ορχήστρα Σαξοφώνων Νομαρχίας Πειραιά συνεχίζουν και το 2009, την επιτυχημένη πορεία τους στα εγχώρια και διεθνή μουσικά δρώμενα με μια σειρά νέων συναυλιών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής της Ορχήστρας Σαξοφώνων Νομαρχίας Πειραιά Θεόδωρος Κερκέζος, εμφανίζεται στις 18 Ιανουαρίου στην ιστορική αίθουσα «Wigmore Hall» του Λονδίνου, όπου με τη συνοδεία της πολυβραβευμένης πιανίστριας Mei Yi Foo, θα παρουσιάσουν σημαντικά έργα μεγάλων συνθετών όπως του Ravel, του Schuman, του Schmitt, του Milhand και του Θεοδωράκη.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 23 Ιανουαρίου και ώρα 20.30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Θεόδωρος Κερκέζος και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη Διεύθυνση του πρόσφατα βραβευμένου με το βραβείο Ελλήνων Μουσικοκριτικών Λουκά Καρυτινού, θα χαρίσουν στο φιλόμουσο κοινό μια μοναδική συναυλία με έργα των C. Debussy και Ravel.

Εν τω μεταξύ η μοναδική στα Βαλκάνια Ορχήστρα Σαξοφώνων της Νομαρχίας Πειραιά υπό τη Διεύθυνση του Θ. Κερκέζου συνεχίζει τις επιτυχημένες εμφανίσεις της με περιοδείες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στις 25 Ιανουαρίου και ώρα 20.30 θα εμφανιστεί στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αγρινίου με τη συμμετοχή του διάσημου Ιταλού πιανίστα Francesco Nicolosi. Την ίδια ημέρα, η Ορχήστρα θα προσφέρει στη μαθητική κοινότητα της πόλης του Αγρινίου το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Από το Μπαρόκ στη Τζάζ», σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της επιμόρφωσης των μαθητών σε θέματα Πολιτισμού, Τέχνης και Μουσικής παιδείας.

Στις 26 Ιανουαρίου και ώρα 20.30, η Ορχήστρα Σαξοφώνων Νομαρχίας Πειραιά και ο σολίστ Francesco Nicolosi θα εμφανιστούν στην αίθουσα του Κατσαρείου Ιδρύματος Ιωαννίνων, παρουσιάζοντας με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο έργα σπουδαίων συνθετών όπως του G. Gershwin, του K. Weill, του A. Vivaldi, του A. Piazzolla και του δικού μας Μάνου Χατζηδάκι. Την ίδια ημέρα, οι μαθητές της πόλης, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από το Μπαρόκ στη Τζαζ», προσφορά της Νομαρχίας Πειραιά, ταξιδεύοντας στις διάσημες Όπερες, στη Τζαζ κουλτούρα και στο Μιούζικαλ.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας ανέφερε «Η ανατολή του νέου έτους μας βρίσκει έτοιμους ν’ αναδείξουμε την σπουδαία μουσική μας παράδοση, με εκπροσώπους που τιμούν τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας. Η μοναδική στο είδος της Ορχήστρα Σαξοφώνων της Νομαρχίας Πειραιά και ο Θεόδωρος Κερκέζος αναλαμβάνουν το έργο αυτό με επιτυχία. Τόσο στο εξωτερικό όσο και στην χώρα μας θα συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε στις καλλιτεχνικές εξελίξεις. Αυτό όμως που μας γεμίζει με περίσσεια χαρά, είναι η αγάπη με την οποία οι μαθητές σε όλη τη χώρα, έχουν αγκαλιάσει το εκπαιδευτικό μας Πρόγραμμα. Η ανάγκη τους να μάθουν για τις διάφορες μουσικές σχολές, να γνωρίσουν τους μεγάλους συνθέτες και τις σημαντικές μουσικές τάσεις, φανερώνει πως τα παιδιά μας ξέρουν να εκτιμούν το ποιοτικό και το καλαίσθητο».


Από το Γραφείο Τύπου





20.1.2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ν.Α. ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κωδ. : 185 31
Τηλέφωνο : 210 4148474
Fax : 210 4120196
Website : http://www.nomarhiapeiraia.gr/
Email : press@nomarhiapeiraia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδριάζει την Τετάρτη 21.1.2009 και ώρα 16.00 μ.μ. στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου (Ακτή Ποσειδώνος 14-16 6ος όροφος) το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Τροποποίηση απόφασης ορισμού μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Οργανισμού Νομαρχίας Πειραιά

2. Τροποποίηση απόφασης ορισμού μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ανάπτυξης και Περιβαλλοντικής Προστασίας Νομαρχίας Πειραιά

3. Τροποποίηση απόφασης ορισμού μελών Διοικητικού Συμβουλίου «ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕ»

4. Τροποποίηση απόφασης ορισμού μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Οργανισμού Νομαρχίας Πειραιά

5. Τροποποίηση απόφασης ορισμού μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νομαρχίας Πειραιά

6. Ορισμός εκπροσώπων στις γνωμοδοτικές επιτροπές ανέλκυσης,απομάκρυνσης, εξουδετέρωσης ναυαγίων, ρύθμισης θεμάτων ταχύπλοων σκαφών& λοιπών θαλάσσιων μέσων αναψυχής και χαρακτηρισμού πολυσύχναστων παραλιακών χώρων

7. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Νομαρχίας Πειραιά, Δήμου Μεθάνων και Πολιτιστικού & Επιμορφωτικού Οργανισμού Νομαρχίας Πειραιά

8. Ορισμός διαχειριστή παγίας προκαταβολής

9. Κατάρτιση προγράμματος έργων χρηματοδοτούμενων από πιστώσεις ΚΑΠ για οδικό δίκτυο έτους 2009.

10. Κατάρτιση Νομαρχιακού Προγράμματος Επενδύσεων από ΚΑΠ έτους 2009

11. Κατάρτιση Νομαρχιακού Επενδυτικού Προγράμματος έργων χρηματοδοτούμενων από Ιδιους Πόρους έτους 2009

12. Έγκριση προγράμματος εκτελεστέων έργων 2009 (συνεχιζόμενα έργα)

13. Γνωμοδότηση για ΜΠΕ του έργου: «Μονάδα παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος του λατομείου αδρανών υλικών της εταιρείας ΛΑΤΟΜΙΚΗ- Γ. ΔΡΙΤΣΑΣ& ΣΙΑ ΟΕ» στην Τροιζήνα

14. Γνωμοδότηση για ΜΠΕ του έργου: «Μελέτη υπόστεγων εναπόθεσης και ημερήσιας επιθεώρησης διζελοκίνητων αυτοκινηταμαξών στο μηχανοστάσιο Ρέντη και λειτουργίας εργασιών και δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα σ΄αυτό,υφιστάμενων και νέων ιδιοκτησίας ΟΣΕ

15. Μετακινήσεις Νομαρχιακών Συμβούλων


Από το Γραφείο Τύπου


www.nomarhiapeiraia.gr www.nomarhiapeiraia.gr www.nomarhiapeiraia.gr



20.1.2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ν.Α. ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κωδ. : 185 31
Τηλέφωνο : 210 4148474
Fax : 210 4120196
Website : http://www.nomarhiapeiraia.gr/
Email : press@nomarhiapeiraia.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λουκέτο της Νομαρχίας Πειραιά σε πρατήριο ζαχαρωτών
που πωλούσε ληγμένα προϊόντα

Στην διακοπή λειτουργίας πρατηρίου ξηρών καρπών και ζαχαρωτών, προχωρά η Νομαρχία Πειραιά μετά την ανεύρεση σ’ αυτό, ληγμένων προϊόντων και προϊόντων που δεν έφεραν ενδείξεις στην ελληνική γλώσσα, όπως επιβάλλεται από την νομοθεσία.

Πρόκειται συγκεκριμένα για την επιχείρηση της Παρασκευής Εμμ. Τσακαλάκου που βρίσκεται στην οδό Ναυαρίνου 9 στον Πειραιά, στην οποία οι ελεγκτές της Νομαρχίας, στo πλαίσιο των καθημερινών ελέγχων που διενεργούν για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, εντόπισαν και κατέστρεψαν 193 τεμάχια από 31 διαφορετικά είδη ζαχαρωτών κυρίως προϊόντων, όπως μέλι, ταχίνι, χαλβάς, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, καραμέλες, γλειφιτζούρια κά., με ημερομηνία λήξης το 2006, το 2007 και το 2008, ενώ βρέθηκαν και ληγμένα γλυκά με ανανεωμένη ημερομηνία λήξης.

Ενδεικτικά, στο συγκεκριμένο πρατήριο βρέθηκαν:

· Γλυκό δαμασκηνό «το αυθεντικό» που είχε λήξει από τον Δεκέμβριο του 2006.

· 19 τεμάχια PartyPops Τwist Lolly Regenbogen, με ημερομηνία λήξης 10/10/2007

· 3 τεμάχια money box with candy ΕASTER FRIENDS με ημερομηνία λήξης 25/12/2007.

· 8 τεμάχια PartyPops Clown Lolly με ημερομηνία λήξης 12/7/2007.

· 10 τεμάχια PartyPops Grazy animal Lollipop με ημερομηνία λήμης 10-10-2007.

· 21 τεμάχια Γλειφιτζούρι, χωρίς ημερομηνία αναλώσεως, τα οποία ωστόσο ήταν εμφανώς αλλοιωμένα.

· 5 τεμάχια χαρουπόμελο PARPIS με ημερομ. λήξης Δεκέμβριος του 2007.

· 24 τεμάχια ακανές Λαϊλια Σερρών Νικολαϊδη, με ημερομηνία λήξης 3/6/2008

· 7 τεμάχια γλυκά του κουταλιού Πηλίου με ημερομηνία λήξης τον Δεκέμβριο του 2008.

· 6 τεμάχια καρυδάκι «Δήμητρα» του 1 κιλού, με διπλή αναγραφή ημερομηνίας ανάλωσης (στη συσκευασία αναγράφονταν ημερ. λήξης 31/12/2008, ενώ υπήρχε επικολλημένη ετικέτα με ημερ. Λήξης 28/5/2009).

· 5 τεμάχια βανίλια ΕΛΑΤΙ με διπλή αναγραφή ημερομηνίας ανάλωσης (στη συσκευασία αναγράφονταν ημερ. Λήξης 30/12/2008, ενώ υπήρχε επικολλημένη ετικέτα με ημερ. λήξης 30-12-2010).

Στο ίδιο πρατήριο βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν ως ακατάλληλα για κατανάλωση 6,6 κιλά φιστίκι κελυφωτό, 1,3 κιλά στραγάλι, 2,6 κιλά ανανάς αποξηραμένος, καθώς και 200 τεμάχια γλειφιτζούρια, τα οποία δεν έφεραν ενδείξεις στην ελληνική γλώσσα.

Με βάση τα παραπάνω και για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ο Νομάρχης Πειραιά προχώρησε στην έκδοση απόφασης προσωρινής διακοπής λειτουργίας της παραπάνω επιχείρησης μέχρι συμμορφώσεως της. Η απόφαση διαβιβάζεται στον Δήμο Πειραιά για την υλοποίησή της καθώς επίσης στον εισαγγελέα και στο Α.Τ. Πειραιά.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Οι συνεχείς μας έλεγχοι αποδίδουν καρπούς παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό. Μπορεί η Κυβέρνηση να αγνοεί τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας όμως εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι τον καθημερινό αγώνα για την προστασία των καταναλωτών και της δημόσιας υγείας, στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα σε εκείνους που επιμένουν να μην συνειδητοποιούν τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες τους».


Από το Γραφείο Τύπου

www.nomarhiapeiraia.gr www.nomarhiapeiraia.gr www.nomarhiapeiraia.gr



Πειραιάς, 21.1.2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ν.Α. ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κωδ. : 185 31
Τηλέφωνο : 210 4148474
Fax : 210 4120196
Website : http://www.nomarhiapeiraia.gr/
Email : press@nomarhiapeiraia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΤV και Κουλτούρα» -Α΄Διεθνής Διαγωνισμός και Έκθεση Γελοιογραφίας από το περιοδικό TV EΘΝΟΣ και τη Νομαρχία Πειραιά

Μια έκθεση διαφορετική, ξεχωριστή και συνάμα αποκαλυπτική για την σαρωτική επιρροή της τηλεόρασης στη ζωή μας και εν τέλει στη διαμόρφωση μιας παγκόσμιας κουλτούρας, ανοίγει τις πύλες της στον Πολυχώρο Απόλλων της Νομαρχίας Πειραιά.

Πρόκειται για την έκθεση γελοιογραφίας «TV και Κουλτούρα» με έργα από τον ομότιτλο 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Γελοιογραφίας που διοργάνωσε το περιοδικό TV EΘΝΟΣ με την Νομαρχία Πειραιά, με συμμετοχές που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

484 δημιουργοί από 52 χώρες συμμετείχαν με πάνω από 1200 έργα τους, καταθέτοντας στο χαρτί με καυστικότητα, χιούμορ και φαντασία την δική τους οπτική γύρω από την τηλεόραση, το παντοδύναμο μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που διαμορφώνει κοινωνικές συνειδήσεις, πρότυπα και στάση ζωής. 256 εξ αυτών θα παρουσιαστούν στον Πολυχώρο Απόλλων, προσκαλώντας και προκαλώντας το κοινό σε ένα ιδιότυπο διάλογο προβληματισμού και αναζητήσεων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ., όπου θα γίνει και η απονομή των βραβείων στους πρωτεύσαντες καλλιτέχνες, ενώ για την έκθεση ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, ο διευθυντής του περιοδικού ΤV ΕΘΝΟΣ Αντώνης Πρέκας και ο πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων Κώστας Βλάχος και μέλος της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου αύριο Πέμπτη 22 Ιανουαρίου στις 12 μ. στον Πολυχώρο Απόλλων της Νομαρχίας, κατά την διάρκεια της οποίας θα αναφερθούν στους στόχους της σημαντικής αυτής εικαστικής συνάντησης.

Οι νικητές του Διαγωνισμού

Το πρώτο μεγάλο βραβείο του διαγωνισμού που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8.000 ευρώ κέρδισε ο Claudio Antonio Gomez από τη Βραζιλία, ενώ δεύτερος νικητής αναδείχθηκε ο Kambiz Derambakhsh από το Ιράν και τρίτος ο Martin Honeysett από την Αγγλία, οι οποίοι θα λάβουν χρηματικό έπαθλο 5.000 και 3.000 ευρώ, αντίστοιχα. Επαίνους απέσπασαν επίσης οι σκιτσογράφοι Ali Shahali και Masoud Ziaei Zardkhashoei από το Ιράν και Marko Ivic από την Κροατία.

Η έκθεση γελοιογραφίας «ΤV και Κουλτούρα» θα διαρκέσει μέχρι τέλη Φεβρουαρίου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη τις ώρες και τις ημέρες λειτουργίας του Πολυχώρου Απόλλων (καθημερινά και Σ/Κ : 10.00 - 14.00 και 17.00-20.30).

Από το Γραφείο Τύπου


www.nomarhiapeiraia.gr www.nomarhiapeiraia.gr http://www.nomarhiapeiraia.gr/





21.1.2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ν.Α. ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κωδ. : 185 31
Τηλέφωνο : 210 4148474
Fax : 210 4120196
Website : http://www.nomarhiapeiraia.gr/
Email : press@nomarhiapeiraia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ρεκόρ εξαετίας κατέγραψαν οι απαγορεύσεις εισόδου στην χώρα των ακατάλληλων τροφίμων φυτικής προέλευσης για το 2008 από τη Νομαρχία Πειραιά

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασαν φέτος οι ποσότητες των ακατάλληλων τροφίμων φυτικής προέλευσης, που οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά απαγόρευσαν να εισέλθουν στην εγχώρια αγορά, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποίησαν για την προστασία της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών, στις πύλες εισόδου της χώρας στο μεγάλο λιμάνι.

Συγκεκριμένα από την 1-1-2008 έως τις 31-12-2008, οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Γεωργίας της Νομαρχίας Πειραιά πραγματοποίησαν περισσότερους από 6.500 ελέγχους στα Τελωνεία του Πειραιά, αποτρέποντας την είσοδο και διακίνηση στην εγχώρια αγορά σε 50 εισαγωγές ακατάλληλων τροφίμων που προέρχονταν από τρίτες χώρες συνολικού βάρους 1,932 εκατομμυρίων κιλών.

Πρόκειται για ποσότητα ρεκόρ την τελευταία εξαετία, ποσότητα που είναι υπερδιπλάσια της αντίστοιχης της περσινής χρονιάς (2007) οπότε και απαγορεύθηκε η είσοδος στην χώρα σε 724.868 κιλά ακατάλληλων τροφίμων.

Τα «πρωτεία» των απαγορεύσεων κατείχαν τα προϊόντα προέλευσης Κίνας καθώς ανήλθαν σε 1.034 τόνους (ποσοστό 53,5 %) και ακολουθούν τρόφιμα από την Αργεντινή ύψους 279 τόνων, τον Καναδά 200,4 τ., το Βιετνάμ 106,5 τ., τις ΗΠΑ 77,57 τ., την Χιλή 61,9 τ., την Ινδία 56,85 τ., την Αίγυπτο 48 τ., το Πακιστάν 22,9 τ., τη Νότιο Αφρική 22,3 τ., το Μεξικό 22 τ., την Ελβετία 0,8 τ. και τη Σρι Λάνκα 0,5 τ.

Σε ό,τι αφορά το είδος των προϊόντων οι 711,45 τόνοι ήταν ξηροί καρποί, οι 636,6 όσπρια, οι 302,5 εσπεριδοειδή, καφές 125,7, φρούτα 106,7, δημητριακά 25,9, ζωοτροφές 21, τυποποιημένα προϊόντα 0,8, και μπαχαρικά 0,5.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Στην Νομαρχία Πειραιά όχι μόνο δεν επαναπαυόμαστε στις επιτυχίες μας αλλά ανεβάζουμε διαρκώς το πήχη ψηλότερα. Παρά τις ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, για τις οποίες επανειλημμένα έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση να καλυφθούν, οι εργαζόμενοι μας προτάσσουν το καθήκον τους απέναντι στον πολίτη-καταναλωτή και τη δημόσια υγεία. Τους ευχαριστώ για την υπερπροσπάθειά τους. Και μόνο το γεγονός ότι μέσα σε ένα χρόνο, αποτρέψαμε να φτάσουν στο πιάτο του καταναλωτή σχεδόν 2 εκατομμύρια κιλά τροφίμων φυτικής προέλευσης, τη στιγμή που το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε ότι πέρσι απαγορεύθηκε η είσοδος σε όλη την χώρα σε 4 εκατομμύρια κιλά τροφίμων φυτικής και ζωικής προέλευσης, αυτό λέει πολλά» και πρόσθεσε ««σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές των προϊόντων έχουμε επισημάνει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι το νομοθετικό πλαίσιο χρήζει άμεσης αναπροσαρμογής και για τον λόγο αυτό πρέπει να γίνει παρέμβαση στην Ε.Ε. Γιατί είναι αδιανόητο επειδή ο χώρος των Τελωνείων θεωρείται διεθνής χώρος να μην μπορούμε να κατάσχουμε τα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία προϊόντα και αυτά να επιτρέπεται να επανεξάγονται με τον κίνδυνο να εισαχθούν σε άλλες χώρες με ίσως όχι τόσο αυστηρούς μηχανισμούς ελέγχου, όπως επίσης είναι αδιανόητο για τον ίδιο λόγο να μην μπορούμε να προχωρήσουμε στην επιβολή ποινικών και διοικητικών κυρώσεων».


Από το Γραφείο Τύπου


21.01.2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ν.Α. ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κωδ. : 185 31
Τηλέφωνο : 210 4148474
Fax : 210 4120196
Website : http://www.nomarhiapeiraia.gr/
Email : press@nomarhiapeiraia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η Κοινωνία Συναντά τη Σύγχρονη Βιολογία»
στον Πολυχώρο Απόλλων της Νομαρχίας Πειραιά


Η 3η Διημερίδα Βιολογίας με θέμα «Η Κοινωνία Συναντά τη Σύγχρονη Βιολογία», πραγματοποιείται στις 23 και 24 Ιανουαρίου στον Πολυχώρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» της Νομαρχίας Πειραιά από το Ράλλειο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά, την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων και τη Νομαρχία Πειραιά.

Στη Διημερίδα συμμετέχουν έγκριτοι Πανεπιστημιακοί, δάσκαλοι, ερευνητές και ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις μελέτες και τις εμπειρίες τους σε θέματα σύγχρονου προβληματισμού σχετικά με την εξέλιξη του ανθρώπου, τα μεσογειακά οικοσυστήματα, τη γενογραφία των πληθυσμών, την βιοϊατρική επιστήμη και άλλα καίρια ζητήματα για την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας ανέφερε χαρακτηριστικά «Οι προκλήσεις και οι προοπτικές που διαμορφώνονται με την εξέλιξη των επιστημών και την κομβική τους σχέση με τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, αποτελούν ένα ιδιαίτερα κρίσιμο και ενδιαφέρον ζήτημα. Η 3η Διημερίδα που διοργανώνεται στον Πολυχώρο ΑΠΟΛΛΩΝ, προσφέρει το κατάλληλο πεδίο για την επωφελή ανταλλαγή εμπειριών με παράλληλο άνοιγμα των επιστημών στην εκπαίδευση και στην ευρύτερη κοινωνία. Στη Νομαρχία Πειραιά θέλουμε ενήμερους πολίτες και επιστημονικά αλφαβητισμένους μαθητές, που θα αναγνωρίζουν την αξία των επιστημών και θα σέβονται το αγαθό της ζωής σε όποια μορφή κι αν εκδηλώνεται»

Η Είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Για περισσότερες Πληροφορίες Πολυχώρος «ΑΠΟΛΛΩΝ» Νομαρχίας Πειραιά (Ερμουπόλεως & Πηλίου 1, Καμίνια) τηλ:210 210 4539395, Email: apollon@nomarhiapeiraia.gr

Ακολουθεί το Πρόγραμμα της Ημερίδας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-1-2009

10.15 Έναρξη - Χαιρετισμοί

10.30 Από τον Δαρβίνο έως σήμερα : Μια προσπάθεια απόδοσης της σύγχρονης «εξελικτικής αντίληψης». Ροδάκης Γεώργιος, Αν. Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Μοριακής Εξέλιξης Πανεπιστημίου Αθηνών

11.30 Φαρμακογενετική : Η επιλογή του αποτελεσματικότερου φαρμάκου για κάθε ασθενή εξαρτάται από το DNA του. Σανούδου Δέσποινα, Ερευνήτρια Γ, Τμήμα Μοριακής Βιολογίας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

12.15 Διάλειμμα

12.30 Εξαγωγή DNA από σιτάρι Πειραματική διαδικασία από το Α ΕΚΦΕ Πειραιά

12.45 Η Βιοποικιλότητα στο Μεσογειακό θαλάσσιο οικοσύστημα. Τσελεπίδης Αναστάσιος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά

13.30 Εθνικές και εθνολογικές γενετικές βάσεις δεδομένων : Προσδιορισμός της γενογραφίας ανθρωπίνων πληθυσμών. Πατρινός Γεώργιος, Επικ. Καθηγητής Φαρμακογονιδιωματικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιο Erasmus Ρόττενταρμ, Ολλανδία

ΣΑΒΒΑΤΟ 24-1-2009

10.00 Μεταμόσχευση γενετικά τροποποιημένων κυττάρων για την αποκατάσταση του νωτιαίου μυελού μετά από τραυματισμό. Παπαστεφανάκη Φλωρεντία, Ειδικός Τεχνικός Επιστήμονας Εργαστήριο Κυτταρικής και Μοριακής Νευροβιολογίας Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ

11.00 Η συμβολή της ανάλυσης του γονιδιώματος του ανθρώπου στην βιοϊατρική επιστήμη και στην κοινωνία. Μοσχονάς Νικόλαος, Καθηγητής Ιατρικής Μοριακής Γενετικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

11.45 Διάλειμμα

12.15 Κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη - περιβαλλοντικά προβλήματα - ποιότητα ζωής - αειφορία - περιβαλλοντική εκπαίδευση Φαραγγιτάκης Γεώργιος, Οικονομολόγος - Βιολόγος, Υπεύθυνος ΚΠΕ Αργυρούπολης, Πρόεδρος ΠΕΕΚΠΕ Αττικής

13.00 Ο ρόλος της φωτιάς στα μεσογειακά οικοσυστήματα : παρελθόν, παρόν και μέλλον Αριανούτσου Μαργαρίτα, Αν. Καθηγήτρια Οικολογίας Βιολογικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών


Από το Γραφείο Τύπου



Κάνουμε κάποιους τελευταίους ελέγχους και θα προσθέσουμε και άλλα αν κάτι έχει ξεχαστεί.



Επικοινωνία: