Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Δεν έχω σήμα


Ένα θέμα που θα συζητήσουμε πάλι πολύ σύντομα είναι οι...

"Παρακολουθήσεις τηλεφώνων"

Οργιάζουν τον τελευταίο καιρό.

Και μιλώ για παρακολουθήσεις και στα σταθερά και στα κινητά.

Εκτός αν έχετε... δορυφορικό.

Αλλά αυτό το ακούει απευθείας ο Μεγάλος Αδελφός.

Οι παρακολουθήσεις γίνονται με απομακρυσμένη πρόσβαση στα τηλεφωνικά κέντρα των εταιρειών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας πολύ εύκολα αρκεί να ξέρεις πως.

Δεν θέλει πόνο θέλει τρόπο.

Όχι μόνο γίνεται αυτόματη προώθηση και ηλεκτρονική καταγραφή των συνομιλιών.

Στη συνέχεια πραγματοποιείται επεξεργασία με Μηχανές Αναγνώρισης Φωνής (Speech Recognition Engines) και το ηχητικό υλικό μετατρέπεται αυτόματα σε γραπτό κείμενο για περαιτέρω επεξεργασία

Επίσης, όλες οι εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις που αφορούν τον τηλεφωνικό σας αριθμό αποθηκεύονται στους σκληρούς δίσκους των τηλεφωνικών κέντρων των εταιρειών τηλεφωνίας σε ηλεκτρονικά αρχεία (log files).

Μέσω αυτών των ψηφιακών αρχείων μπορεί κάποιος να διερευνήσει το κοινωνικό σας περιβάλλον, δηλαδή με ποιά άλλα άτομα συνομιλείτε και έτσι απλώνεται το δίχτυ των παρακολουθήσεων.


Βέβαια υπάρχει το ενδεχόμενο τελικά να παρακολουθείς και το τηλέφωνο της κομμώτριας ή του μπακάλη της γειτονιάς που έτυχε να καλέσει ο "στόχος" των παρακολουθήσεων.

Τα ευτράπελα από τη λίστα των τηλεφώνων που παρακολουθούνταν μέσω Vodafone, μαζί με το τηλέφωνο του Πρωθυπουργού τα θυμάστε.

Γι' αυτό πολύ μεγάλη σημασία όχι μόνο στο τι λέτε αλλά και που δίνετε το τηλέφωνό σας.


Προσοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: