Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Κοινωνικός Ριζοσπαστισμός

ΤΑ ΝΕΑ, 16-2-08

Γιώργος Σεφερτζής, Επικοινωνιολόγος

"ΕΝΩ ΜΕΤΑΞΥ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ διαμορφώνονται αμοιβαία καταστροφικές ισορροπίες, ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να συγκεντρώνει, όχι τυχαία, όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να εκφράζει ταυτόχρονα τον νέου τύπου κοινωνικό ριζοσπαστισμό και την πολιτική ψυχολογία της ιστορικής αποδρομής των κομμάτων εξουσίας.

Κάτι γενικεύεται εξαιτίας της αδυναμίας τους να επανατοποθετηθούν στρατηγικά απέναντι στις προσδοκίες ενός γενεαλογικά ανανεωμένου και στρωματικά αναδιαρθρωμένου εκλογικού σώματος.

Παρά τις ευκαιρίες που είχε να αναστρέψει και να καρπωθεί αυτές τις δυναμικές, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να πορεύεται και να πολιτεύεται με τρόπο που δημιουργεί στην κοινή γνώμη την αίσθηση ότι κινείται εκτός πολιτικού χρόνου και κοινωνικών προσδοκιών.

Στις μάχες με την κυβέρνηση δεν προβάλλεται η διαφορετικότητά του, ούτε αποδεικνύεται η ωριμότητά του ως εναλλακτική λύση για τη διακυβέρνηση. Στις μάχες με την ελάσσονα αντιπολίτευση εμφανίζεται ως οπισθοφυλακή που καλλιεργεί το αρνητικό στερεότυπο ενός κόμματος χωρίς πολιτική πνοή και ικανότητα ανάκτησης της ιδεολογικής ηγεμονίας στην Κεντροαριστερά.

Χάνοντας επανειλημμένα την πρωτοβουλία των κινήσεων και την ευστοχία των παρεμβάσεων ως αξιωματική αντιπολίτευση με γρήγορα ανακλαστικά και προγραμματικά σταθεροποιημένα βήματα, αποκτά σταδιακά τα σύνδρομα ενός μέσου που δεν μπορεί να στείλει το επιθυμητό μήνυμα.

Γιατί το μήνυμά του είναι ήδη η λειτουργία του ως μέσου χωρίς ελκυστικότητα.

Δηλαδή, ταυτότητα ριζοσπαστική και ταυτόχρονα σύγχρονη και ρεαλιστική"

Αυτά έγραφε τότε ο Γιώργος Σεφερτζής και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να του "κόψει¨ μισθό.

"Έτσι όπως πάει αυτός θα φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία" φαίνεται να είπε...

Την αποστολή ανέλαβε ο Μάγος της αυτοδιοικητικής παρανομίας και "Πρώτος Διδάξας" ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας:

Δεν πρόλαβε ο Μίχας να αναλάβει τον Απρίλιο του 2008 Συντονιστής Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, στο Γραφείο του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος και τα χαρτιά είχαν γίνει για το Σεφερτζή.

Από τον Μάιο και επίσημα πια τον πληρώνουμε όλοι αφού ο παχουλός και απροσδιόριστος μισθός του βαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Το θέμα είναι αν όλα αυτά είναι νόμιμα γιατί όχι μόνο η διαδικασία όζει αλλά και ο Σεφερτζής είχε κάτι προβλήματα με την Ποινική Δικαιοσύνη.

Σε κάθε περίπτωση παρανομίας πρέπει να επέμβει ο Εισαγγελέας διότι "Κανείς δεν είναι υπεράνω του Νόμου" όπως επανειλημμένως έχει δηλώσει ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.

Εδώ αισθητικό που έκανε χαλάουα χωρίς άδεια στον Κορυδαλλό έστειλε στον εισαγγελέα ο νομάρχης δεν πρέπει να πάει στην Εισαγγελία αυτή η υπόθεση;

Για τη διδικασία, δεν ρωτάω, ξέρω, επιλήφθηκε η Χαλδαίου, διευθύντρια Διοίκησης της Νομαρχίας Πειραιά.

Εγγύηση...


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: