Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Μια άποψη από και για Σεφερτζή


Από έρευνα της Λουίζας Αρκουμανέα στην Εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής που δημοσιεύτηκε στις 18 Απριλίου 1999.

Επώνυμοι και διαφήμιση: Πόσο μας πείθουν;

Ποια τα οφέλη από τη χρήση γνωστών προσωπικοτήτων για την προώθηση καταναλωτικών προϊόντων; Ποιους κινδύνους μπορεί να κρύβει μια τέτοια επιλογή; Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να ζημιωθεί το κύρος του επωνύμου;

Γιώργος Σεφερτζής

Ο κ. Γιώργος Σεφερτζής, σύμβουλος επικοινωνίας της εταιρείας «Εύρεσις», δίνει περισσότερη έμφαση στον παράγοντα του κύρους: «Η προσωπικότητα προσθέτει απλώς κύρος, δίνει βαρύτητα στο διαφημιστικό μήνυμα ­ δεν αυξάνει απαραίτητα την ταχύτητα μετάδοσής του, πράγμα που μπορεί να επιτευχθεί με άλλους τρόπους, όπως ένα "μπαράζ" στα ΜΜΕ...».

Τότε ο Σεφερτζής εργάζονταν για την εταιρεία επικοινωνίας [ με την ευρεία έννοια του όρου ] Evresis για την οποία θα γράψω κάποια στιγμή στο μέλλον. Το 2001, αλλά και το 2006 τον συναντάμε στη θέση του Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού της εταιρείας.

Σαρανταπεντάρης τότε (1999), δέκα χρόνια περίπου πριν, είχε το ταλέντο αλλά όχι και την ποιότητα του στοχασμού που αποκτιέται όταν βιώσεις μέσα σου ο ίδιος πραγματικά άσχημες καταστάσεις και όταν χάσεις αυτά που πλέον θεωρούσες ότι είχες κατακτήσει.

Αργότερα, η σκέψη και ο λόγος του ωρίμασε και απέκτησε περιεχόμενο, αποτέλεσμα αφενός προσωπικών γεγονότων που τον χάραξαν και αφετέρου, του αναπόφευκτου βιολογικού συναισθηματικού κύκλου επανόδου στην παιδικότητα που αντιμετωπίζει κάθε άνθρωπος με το πέρασμα των χρόνων.

Ο Σεφερτζής κρύβει μέσα του θυμό. Αυτός τον βοηθά σήμερα στους κοινωνικούς του ρόλους ιδιαίτερα αφού είναι ακόμη πιο πονηρεμένος για τους ανθρώπους και την ψυχολογία τους.

Προσπάθησε και ο ίδιος κάποτε και μάλιστα πολλές φορές "να το παίξει πονηρός" αλλά δεν του βγήκε. Γόνος μάλλον μικροαστικής οικογένειας με σπουδές δεν είναι δυνατόν να τα βάλει με τα "μούτρα" που κοροϊδεύουν ο ένας τον άλλον από γεννησιμιού τους. Γι' αυτό την 'πατάει'.
Σήμερα είναι επικοινωνιολόγος για τους Έλληνες και Political Analyst για τους Ξένους.

Πάλι όμως ξεγελάστηκε και αποδέχεται μισθοδοσία από τη Νομαρχία Πειραιά και τον παράνομο νομάρχη.

Έπρεπε να προσέχει. Στο βρώμικο χώρο της Πολιτικής δεν εμπιστεύεσαι ούτε τον ίσκιο σου.

Τα λεφτά είναι πολλά Γιώργο



Σημείωση:

Οι σημειώσεις έχουν μεταφερθεί στην ανάρτηση:

http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/01/blog-post_1758.html

Σχετικά:
http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/01/blog-post_2440.html
http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/01/blog-post_8216.html
http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/01/blog-post_2676.html
http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/01/blog-post_2078.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: