Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Τα 'βαλε με τους Οικολόγους ο Φασούλας




Με τους Οικολόγους - Πράσινους τα 'βαλε ο δήμαρχος Πειραιωτών Παναγιώτης Φασούλας.

Στην πρόσφατη τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Οικολόγων - Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος ανέφερε ότι την επόμενη μέρα θα επισκεπτόταν τον Πειραιά σχετικά με το θέμα της ανακύκλωσης στην πόλη.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος (21.9.2009) δημοσίευσε δηλώσεις του αναφορικά με τα προγράμματα του δήμου που ακόμη "προωθούνται".

(βλ. Δεν μας τα λέει καλά ο Παναγιώτης Φασούλας)

Άφησε μάλιστα και υπονοούμενα ο Παναγιώτης Φασούλας.

Είναι τόσο δυνατό το έργο του στην πόλη, που δεν μπορεί, κάποιοι θέλουν να τον υπονομεύσουν!

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Ήδη πέντε σύγχρονα μηχανήματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης έχουν τοποθετηθεί σε πλατείες του Πειραιά ενώ έχει πραγματοποιηθεί και σειρά εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών."

Στη φωτογραφία όμως που απεικονίζει ένα από αυτά τα σύγχρονα μηχανήματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης, που είναι τοποθετημένο μάλιστα πλησίον του Δημαρχιακού Μεγάρου στην Πλατεία Κοραή, τι βλέπουμε;

Οι πολίτες είναι ήδη ευαισθητοποιημένοι και φέρνουν τα χάρτινα απορρίμματά τους στο σύγχρονο μηχάνημα ανακύκλωσης.

Ανακαλύπτουν όμως ότι δεν δέχεται το πιο εύκολα ανακυκλώσιμο υλικό, δηλαδή το χαρτί. Για το λόγο αυτό τα αφήνουν στο δάπεδο, δίπλα στο μηχάνημα.

Καταλαβαίνουμε
δηλαδή ότι αν δεν έχεις σχέδιο, τότε η καλύτερη ιδέα μπορεί να αποδειχθεί φάρσα.

Εξάλλου, τα μηχανήματα αυτά εγκαινιάστηκαν μόλις στα μέσα του Δεκεμβρίου του 2008, ενώ ο Παναγιώτης Φασούλας ανέλαβε τα ηνία του Δήμου, σχεδόν δυο χρόνια πριν, τον Ιανουάριο του 2007.

(βλ. TVXS και Δήμος Αθηναίων)

Όσον αφορά τις άλλες συμφωνίες που "προωθεί" ο δήμαρχος, αρκεί να διαβάσουμε τα έγγραφα των συμβάσεων ώστε να καταλάβουμε ότι ο Δήμος αναλαμβάνει ένα κόστος μεταφοράς προς τις εταιρείες ανακύκλωσης.

Αυτό δεν έχει γίνει άσκοπα από τον ιδιώτη.

Αυτός που τελικά θα μεταφέρει τα ανακυκλώσιμα υλικά θα πρέπει να έχει τουλάχιστον εξασφαλίσει μια πρώτη διαλογή και συλλογή των υλικών αυτών που είναι ένα από τα μεγαλύτερα κόστη, αν όχι το πιο μεγάλο.

Άλλες συμφωνίες, δεν αφορούν βέβαια δράσεις ανακύκλωσης με πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, αλλά συμμετοχή των υπηρεσιών του σε προγράμματα που ήδη τρέχουν από εταιρείες εδώ και χρόνια (πχ η συλλογή ορυκτελαίων).

Πετάει ο γάιδαρος;


Σε λίγο θα πιστέψουμε ότι πετάει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Φασούλας ισχυρίζεται ότι κάνει 7 διαφορετικά είδη ανακύκλωσης, μεταξύ αυτών και ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών.Ας μας πει γιατί στις 25/9/2009 το container ήταν κλειστό στη Θηβών και Φαληρέως όπου βρίσκεται.

Michael Angelopoulos είπε...

Ό,τι βλέπετε στην πόλη και δε σας αρέσει, απλά "βγάλτε το από μέσα σας" με μια φωτογραφία, έστω από το κινητό σας τηλέφωνο και στείλτε τη σε εμάς για να τη δημοσιεύσουμε.


Επικοινωνία: