Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

COSCO: Αυτή είναι η συμφωνία





Το Φθινόπωρο του 2008 το Χρηματιστήριο του Χόνγκ Κόνγκ μετά από αυξομειώσεις της τιμής της μετοχής της COSCO PACIFIC (μητρική σήμερα της ΣΕΠ ΑΕ, παραχωρησιούχος του ΟΛΠ στο ΣΕΜΠΟ) ζήτησε από την εισηγμένη εταιρεία πληροφορίες σχετικά με την επερχόμενη συμφωνία και σύμβαση παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά.

Έτσι η COSCO στις 18 Νοεμβρίου, μια βδομάδα πριν από την επίσημη υπογραφή της συμφωνίας (25.11.2008), προέβη σε δημοσίευση κειμένου που περιγράφει αναλυτικά τους όρους της σύμβασης με τον ΟΛΠ καθώς και τα δεδομένα και τις εκτιμήσεις βάσει των οποίων η εταιρεία προχώρησε στην συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση.

Τόσο σημαντική για τη χρηματοοικονομική πορεία της COSCO PACIFIC θεώρησαν οι αρχές του χρηματιστηρίου τις πληροφορίες αυτές έτσι ώστε την επομένη στις 19.11.2008 τις συμπεριέλαβαν ολόκληρες σε εγκύκλιό τους προς τους επενδυτές με την σημείωση ότι οι μέτοχοι θα πρέπει να συμβουλευτούν τους χρηματιστές τους εάν έχουν οποιαδήποτε αμφιβολία ως προς τη στάση που πρέπει να κρατήσουν.

Οι αρχές επίσης συμπεριλαμβάνουν δήλωση αποποίησης ευθύνης (disclaimer) για την ορθότητα, ακρίβεια, κλπ των στοιχείων της εγκυκλίου.

e20081118


Ακολουθεί το κείμενο της Σύμβασης Παραχώρησης (χωρίς τα παραρτήματα) στα Ελληνικά και Αγγλικά όπως υπεγράφη τελικά από τους τότε εκπροσώπους του ΟΛΠ και του ΣΕΠ (COSCO), Νίκο Αναστασόπουλο και WEI Jiafu αντίστοιχα:

750dd300

Από την πλευρά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών και των αρμοδίων αρχών της Κεφαλαιαγοράς καμία σοβαρή κίνηση για την προστασία του θεσμού και των επενδυτών δεν υπήρξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: